В категории: 2018, Брой 3-4/2018, Електроника, Инструменти, Металообработване, Отопление, Ремонти

Технически дигитален термометър Fervi T054

Този дигитален термометър на италианската фирма Fervi е компактен и подходящ за носене в джоба уред. Цената му го прави подходящ включително и за използване в бита и домашната работилница. С него се измерват температури от –50 ˚С до 750 ˚С в зависимост от използваната измервателна сонда.

Уредът се доставя с две сонди с термодвойка тип „K“ (NiCr-NiAl):

– TP01 – гъвкав двужилен проводник с дължина на измерващия край 2 mm. Използва се за измерване на температурата на околната среда или на повърхностната температура при допир. Има малка топлинна инертност и много бързо отчита реалната температура. Подходящ е за измерване на температури от –50 С˚ до 250 ˚С.

– TP02 – сондата представлява метална пръчка с диаметър 3 mm и дължина 92 mm, в която се намира термодвойката. Позволява измерване на температури в интервала от –50 ˚С до 750 ˚С. Позволява измерване в дълбочина, ограничена до дължината на сондата. Има по-голяма топлинна инертност и съответно е необходимо повече време, докато температурата му се изравни с измерваната в момента.

В интервала 0–500 ˚С точността на измерване е ±(0,75% + 1 ˚С), а в диапазона 500–750 ˚С – ±(1,0% + 1 ˚С). В диапазона на отрицателните температури точността на уреда е от ±2 до ±4 ˚С в зависимост от температурата. Минималната стъпка на отчитане на дисплея е 1 ˚С.

Термометърът се захранва от алкална батерия с изходящо напрежение 9 V, която осигурява до около 150–200 часа непрекъсната работа.

 

За допълнителна информация и покупка посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото