В категории: 2018, автомобили, Актуални статии, Брой 3-4/2018, Електроинсталация, Електроника, Инструменти, Осветление, Ремонти, Хоби

Цифрови мултицети и токови клещи на Fervi

От дигиталните мултицети, които фирма „Ташев-Галвинг“ ООД предлага на нашия пазар, представяме трите модела на италианската фирма Fervi, които са съответстват и на три ценови нива – от около 25 лв. до около 140 лв. Разбира се, мултицетите се различават и по своите технически характеристики, качество и измервателни възможности.

 

Fervi T501

Компактен, лек и най-евтин, този модел може успешно да се използва при повечето обичайни случаи за измерване напрежението на батерии, в мрежата или като веригопроверител в дома, работилницата или гаража.

Позволява измерване на:

– Постоянен ток: напрежение в обхватите до 2, 20, 200, 500 V. Точност на измерването ±0,5%

– Променлив ток: напрежение в обхвата 200–500 V при точност ±1,2%

– Постоянен ток: сила на тока до 200 mA при точност ±1,2%

– Съпротивление в обхватите 2, 20, 200 KΩ и 2 MΩ (с точност ±1,0%).

Освен като веригопроверител с акустична сигнализация може да се използва и за проверка на диоди.

Има вградена защита срещу претоварване. Захранва се от алкална батерия с напрежение 12 V. Тялото на уреда е изработено така, че да позволява увиване на кабела с измервателните сонди около него и закрепването им.

Вляво – Fervi T501, вдясно – Fervi T050

 

Fervi Т050 (М890С+)

Както и останалите уреди, Т050 е с ръчно избиране на обхватите на измерване. Спрямо предния модел възможностите на този са значително умножени.

Наред с разширените диапазони при измерване на напрежение и сила на протичащия ток – прав и променлив, на електрическо съпротивление, той може да измерва транзистори, както и капацитета на кондензатори. С помощта на външна сонда (термодвойка тип „K” – NiCr-NiAl) с него може да се измерват температури от –40 ˚С до 1000 ˚С.

Уредът е поставен в защитен калъф от мека пластмаса, който го предпазва при изпускане и други механични въздействия. Измервателните възможности на мултицета са посочени в таблицата.

 

Fervi Т053

Този модел e с най-много и разнообразни възможности за измерване в сравнение с останалите два мултицета. Техническите му характеристики и възможности са видни от таблицата.

Наред с измерване на напрежение и сила на протичащия ток, прав или променлив, на електрическо съпротивление, капацитет на кондензатори, той може да измерва индуктивност, честота, да тества транзистори (hFE тест) и диоди, да се използва като веригопроверител.

Мултицетът може да измерва температури в диапазона от –20 ˚С до +1000 ˚С. За целта комплектът му съдържа две термосонди (термодвойки) тип „K“ (NiCr-NiAl). Едната има сензор с дължина 2 mm и се използва за измерване на температурата на околната среда или на повърхностна температура. Поради малката си маса тя има много малка топлинна инертност и бързо показва реалната измервана стойност. Втората сонда има метален накрайник с дължина 80 mm. Тук термодвойката по-защитена механически и срещу нагряване, позволява измерване на температурата в дълбочина на разстояние, до което може да проникне сондата.

И този мултицет има удобен при работа и съхраняване предпазен калъф от еластична пластмаса, включително с възможност за окачване на стена.

 

Амперклещи

От продуктовата гама на Fervi „Ташев-Галвинг“ ООД предлага два модела на амперклещи (токови клещи, клещи ампер), които покриват доста широк диапазон от изисквания най-вече по отношение на максималния обхват на измерване на силата на тока и напрежението. Съответно и ценовите им класове са различни.

 

Fervi P075 (ЕM204)

Клещите могат да измерват сила на тока в диапазона 200–1000 A (±2,0%) при променлив ток и прав ток. Измерва напрежения до 750 V (±1,2%) при променлив и до 1000 V (±1,0%) при прав ток. Може да измерва електрическо съпротивление до 200 Ω (±1,0%), както и честота до 2 kHz (±2,5%). Може да се използват и като веригопроверител със звукова индикация. Теглото на клещите е 350 g.

 

Fervi P080

Силата на тока, която тези клещи могат да измерват, е до 600 A при променлив ток (±1,2%). Максималното напрежение, което са способни да измерят, е 600 V (±1,2%) при променлив ток и 600 V (±1,0%) – при прав. Обхватът на измерване на съпротивления е от 400 Ω до 40 MΩ при грешка ±1%. Способността им да измерват честота на напрежението е до 10 mHz. Може да се използват и като веригопроверител със звукова индикация.

Вляво – Fervi P075, вдясно – Fervi P080

Уредът се захранва с две батерии тип АА с напрежение по 1,5 V. Теглото на клещите е 272 g.

И двата уреда се доставят в удобен за носене и съхраняване калъф.

За повече информация и покупка посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг” ООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото