В категории: 2019, Актуални статии, Брой 11/2019, Инструменти

Миксер за строителни разтвори с две бъркалки RDP-HM09

Сред новостите в продуктовата листа на Raider Pro за 2019 г. специално внимание заслужава новият миксер за разбъркване на строителни разтвори RDP-HM09. Причината за това е, че този модел принадлежи към групата на миксерите с две бъркалки, каквито доскоро се предлагаха предимно от производителите на специализирани професионални електроинструменти.

Другата, още по-съществена причина за този интерес е, че при цена от само 219,98 лв. „Евромастер Импорт Експорт“ ООД предоставя отлична възможност на занаятчии и напреднали домашни майстори да се сдобият на повече от изгодна цена с машина, която значително превъзхожда миксерите с една бъркалка.

Размесването на сухата фабрично приготвена смес с вода до получаване на хомогенен разтвор чрез две въртящи се в противоположни посоки бъркалки, има сериозни предимства. Този вид ръчни миксери осигуряват най-доброто и бързо смесване и разбъркване на разтвора. Това се отнася и за трудни за разбъркване „тежки“, с голям вискозитет разтвори. Едновременната работа на двете бъркалки съкращава времето за разбъркване на разтвора близо наполовина. И не на последно място, работата с двушпинделов миксер силно намалява натоварването, оттук и умората на работещия. Породените при въртенето на бъркалките съпротивителни моменти се уравновесяват взаимно, поради което не се налага полагане на иначе значителни усилия за удържане на машината срещу завъртане.

Друго съществено предимство на миксера RDP-HM09 е начинът, по който бъркалките се закрепват към шпинделите на машината. Възприето е решение, характерно за професионалните машини. Вместо чрез винтова резба и ключ, закрепването става чрез куплунг за бърза смяна на инструмента. Освен улесняване на операцията и пестене на време, в случая това осигурява още едно предимство. При размяна местоположението на бъркалките, се променя и посоката на изтласкване на разтвора – надолу към дъното или в обратна посока.

Миксерът се доставя с универсално приложими бъркалки, подходящи за разбъркване на всякакви материали. Най-силно предимствата на тази машина проличават при обработка на трудни за разбъркване смеси.

Диаметърът на бъркалките е 120 mm. Дължината им е подбрана така, че при опряна на пода машина височината на ръкохватките е 79 cm. Това позволява удобна работа в изправено положение на хора със среден ръст, без да се налага изморително навеждане.

Заслужава да се отбележи и друго предимство на този миксер – стъблото на бъркалките (шестостен 13 mm) не е разделено на две части, които се сглобяват посредством резба. Това се прави от други производители, за улесняване на транспортирането им от Китай до нашия пазар.

Куплунг за бърза смяна на инструмента

Миксерът RDP-HM09 има електродвигател с мощност 1600 W. Благодарение на двускоростната предавателна кутия машината може да работи в два диапазона от честоти на въртене на бъркалките: 0–460 min¯¹ и 0–620 min¯¹. Регулаторът за честотата на въртене и пусковият бутон за включване на електродвигателя са разделени.

Производителят посочва, че максималното количество разтвор, което може да се разбърква с машината наведнъж е 90 l. Тази стойност съответства на възможностите на миксери от този вид при същата мощност на авторитетни производители.

Ръкохватката на машината е изработена от пластмаса. Местата за държане имат релефно покритие от еластична материя, което прави държането по-удобно и сигурно. На лявата ръкохватка се намира колелце за регулиране на честотата на въртене, а на дясната – пусковият бутон, който има блокировка срещу нежелано включване.

Заедно с бъркалките, миксерът тежи 6,9 kg.

За допълнителна информация вижте сайта на Raider.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото