В категории: 2020, Актуални статии, Брой 9-10/2020, Градина

Тиха чистота – новата дворна въздушна метла на STIHL

Така от STIHL поетично са озаглавили представянето на новия, от юли месец т.г., модел на „уред за обдухване“ или по-просто казано – въздушна метла с акумулаторно захранване. Както през напредналата есен падащите от дърветата листа и тук-там малки клонки се стелят безшумно върху земята, така и тяхното почистване може да става бързо, лесно и без шум, дразнещ слуха на намиращите се в близост хора. Така работи новият модел STIHL BGA 57.

Той бе пуснат наскоро и на българския пазар в три разновидности и съответно с различаващи се цени – със или без батерия и зарядно устройство, както в комбинация с две батерии и зарядно устройство.

Машината работи с литиево-йонни батерии от серията AK със захранващо напрежение 36 V. Фабрично се комплектова с батерията AK 20, която е оптималният избор между капацитет и цена. При продажба в комплект, зарядното устройство е AL 101. Капацитетът на батерията позволява почистване от опадали сухи листа на асфалтиран терен с площ около 760 m².

Като всеки акумулаторно захранван прибор и новият STIHL BGA 57 не замърсява въздуха, който дишаме и околната среда като цяло, липсват и ограниченията, които неизбежно налага електрическият кабел при мрежово захранваните с електрически ток машини. Поради това машините с акумулаторно захранване са предпочитани при работа във и около населени места.

Силата на обдухване е 9 N, което поставя STIHL BGA 57 между останалите два модела, които „Андреас Штил“ ЕООД към момента предлага на нашия пазар – модела BGA 45, със сила на обдухване 5 N и BGA 86, който достига 15 N. Силата на обдухване е мерна единица, която се получава като резултат от дебита и скоростта на въздушната струя.

Кратко пояснение. Моделът BGA 45 принадлежи към серията на STIHL AI. Това са инструменти с вградена батерия, предназначени за инцидентна работа в домашната градина. BGA 86 пък е машина от професионалната серия на STIHL AP.

Батерията има индикатор, показващ наличния в нея електрически заряд

Инструментите от серията STIHL AK са проектирани с оглед удовлетворяване изискванията и на най-претенциозните домашни градинари. Те са способни да извършват дейности, близки до професионалното градинарство. Машините са съобразени както с вида, натоварването и продължителността на работа, характерни за домашната градина, така и с физическите възможности на градинаря любител. Акумулаторните електроинструменти от системата AK са достатъчно мощни за това приложение, а батериите, с които работят, им осигуряват достатъчно „работно време” с едно зареждане. Същевременно те са олекотени и удобни за работа.

Системата AK включва редица електроинструменти, като верижни триони, моторни коси, ножици за жив плет, колесни косачки за трева, аератор за поддържане на тревни площи. Всички те работят с всяка от батериите AK и подходящите за тях зарядни устройства. Практично и финансово ефективно за потребителя решение.

STIHL BGA 57 осигурява дебит на въздушната струя 620 m³/h при скорост на въздушната струя 55 m/s. Това позволява машината да се справя безпроблемно с отстраняване чрез издухване и събиране на едно място на нападали листа, малки клонки, окосена трева, хартиени и други леки отпадъци. Освен серийното окомплектоване с тръба с кръгла дюза, отделно се предлага и накрайник с плоска дюза, която позволява почистване на мокра шума, както и на тънък пласт от наслоени влажни листа.

Заедно с батерията машината тежи 3,5 kg, което я прави лесна за носене и работа с една ръка. Тя е компактна, с добре балансиран център на тежестта и удобна за държане ръкохватка машина. Дължината на тръбата може да се настройва на три степени според ръста на работещия.

Нивото на звуковото налягане при работеща машина е ниско – 79 dB, поради което не се налага използване на антифон или тапи за защита на слуха. Благодарение на ниското ниво на вибрациите от двигателя и турбината – 0,6 m/s, STIHL BGA 57 позволява продължителна, безопасна за здравето работа.

За допълнителна информация посетете сайта на „Андреас Штил“ ЕООД.

Тиха чистота – новата дворна въздушна метла на STIHL
от
кл.думи:
4,7 / 5 звезди
Тиха чистота – новата дворна въздушна метла на STIHL Новият модел въздушна метла STIHL BGA 57 работи с литиево-йонни батерии от серията AK със захранващо напрежение 36 V. Фабрично се комплектова с батерията AK 20, която е оптималният избор между капацитет и цена.STIHL BGA 57 осигурява дебит на въздушната струя 620 m³/h при скорост на въздушната струя 55 m/s. Това позволява машината да се справя безпроблемно с отстраняване чрез издухване и събиране на едно място на нападали листа, малки клонки, окосена трева, хартиени и други леки отпадъци.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2020, Актуални статии, Брой 9-10/2020, Градина

Ключови думи


 
към началото