В категории: Брой 3-4/2010, Представяме ви

Практикер – пред прага на лятото

Навлизането на големите международни търговски вериги в страната ни култивира нов, непознат допреди години, тип отношение към Н.В. клиента, изгради се нова пазарна култура за непрестанно търсене на различни форми за неговото „обгрижване“. Веригата магазини „Практикер“ е измежду най-активните и изобретателни в тази насока, като непрестанно създава нови форми и развива досегашните, така че все повече клиенти да се чувстват привилегировани, всеки да усети индивидуалния подход и грижи, които се полагат специално за него.

Най-новата такава инициатива, наречена „Дом с много любов и 10% отстъпка“, стартира от 21 април т.г. и цели да подпомогне съществено, с 10% отстъпка в цените, всички млади хора създали под някаква форма семейство, очакващи или вече отглеждащи своята рожба. Народът е казал, че за да оставят диря в живота, мъжът трябва да построи дом, а жена да ражда. Това за раждането е доста интимен въпрос, ала за строителството всеки знае, че представлява голямо изпитание. В съвременния живот, за щастие, задачата се свежда основно до обзавеждане на семейното гнездо, което също си е сериозна инвестиция, изисква немалко творчески труд и време. Тук именно е двояката помощ, която оказва в случая „Практикер“. От една страна, под един покрив се предлага огромно разнообразие от стоки, така че на място, където всичко е изложено пред погледа с възможност за сравнение, с помощта на високо квалифицирани консултанти човек лесно може да направи оптималния за себе си избор.

Към това сега „Практикер“ добавя и 10% отстъпка, право на което дава новата карта за млади семейства.

По повод на новата инициатива генералният директор на „Практикер“ г-н Мартин Клебш заяви: „За нас е огромно предизвикателство да стартираме подобна кампания в условията на финансова криза, но сме истински щастливи, че ще имаме възможността да помогнем на клиентите си, които са изправени пред едно ново начало – съвместния семеен живот и очакването на дете. Твърдо сме решени да развиваме тази фирмена политика и в бъдеще, като предлагаме и други възможности, които да улеснят младите семейства.“

От своя страна бихме добавили, че „Практикер“ прави един родолюбив жест към младите поколения и бъдещето на страната ни.

Да хвърлим поглед върху априлския облик на магазините „Практикер“. Прохладната и дъждовна пролет неизменно поставя своите изисквания за сезонно подновяване на цветната и зеленчуковата градинка, за засаждане на многогодишните растения, както и за ред други грижи, чиито плодове и в прекия, и в преносния смисъл ще берем и ще им се радваме, та чак до зимата. Пролетното настроение в магазините се усеща още от входа, където е разположена първата от няколко експозиции на растения в саксии, във вид на луковици и коренища, а колекцията от семена изобщо не подлежи на описание. За нея човек трябва да задели доста време за разчитане на етикетите, ако не знае точно какво търси. Градината е място за наслада, но както се знае, „лозето си иска мотика“. „Мотики“ колкото щеш и всякакви – под формата на механични ръчни инструменти, на моторни, задвижвани с електричество и двигатели с вътрешно горене машини. Изборът е богат, а решението индивидуално. Същественото е, че всичко, за което човек може да се сети, а и много повече отгоре, го има в магазина.

Погледа ни спряха многобройните елементи и мрежи за направа на огради, съчетаващи едновременно защитни и декоративни функции. Рано или късно все някога се стига до решението, че в градината трябва да се построи малко декоративно езеро. Няма проблем, изборът от готови пластмасови корита, които се вкопават в почвата, е голям, на помпи, разпръсквачи и струйници, осветителни тела – също.

Впечатлява многообразието от единични мебели и цели гарнитури за градината, за открити веранди, като акцентът и като мода, и от практична гледна точка очевидно пада върху ратановите. Невъзможно е да останат незабелязани и дългите редици с всевъзможни модели на скари – от сгъваемите и лесно преносими в багажника на колата, през всевъзможни стационарни модели, използващи дървени въглища, до модели с газ, с които спокойно може да се изхранва един събор хора.

Сред практичните решения с наближаваща актуалност ще откроим още колекцията от противокомарни рамки и мрежи, които е време да се поставят на прозорците, за да си подсигурите спане на прохлада през задушните летни нощи, без да ставате плячка на летящите кръвопийци.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 3-4/2010, Представяме ви

Ключови думи


 
към началото