В категории: Брой 5-6/2007, Дърводелство и обзавеждане, Инструменти

Прободни триони Skil 4585 AA и 4580 AD

От голямата къща на Bosch, доколкото марката Skil принадлежи на тази група, правят още едно примамливо предложение към домашните майстори с новите прободни триони Skil 4585 AA и 4580 AD. С това за пореден път компанията доказва, че не се бои да конкурира сама себе си. С доказани от десетилетия качества и машините на Skil, и предназначените за същия пазарен сектор машини от зелената серия на Bosch си имат своите почитатели. По-важното в случая е, че която и марка от двете да избере човек, няма да сгреши.

Двата модела се различават един от друг по мощността на електродвигателя и оттук – по дебелината на рязаните с тях материали.

Skil 4585 е прободен трион, чийто електродвигател има мощност 710 W. Предназначен е за рязане на предмети от дърво с дебелина до 100 mm, на алуминий до 20 mm и на стомана с дебелина до 8 mm. Честотата на движение на триончето се регулира плавно в диапазона 0–3000 min–1 чрез предварително ограничаване на максималната. Ходът на движение на триончето във вертикална посока е 23 mm. Амплитудата на пенделообразното му движение се регулира в 5 степени. В съчетание с честотата на движение това позволява подбиране на оптимален режим според вида на материала, при праволинейно или криволинейно рязане.

Основата на машината е стабилна, отлята от алуминиева сплав. Наклоняването ù странично до ъгъл 45о става със специален механизъм и без помощен инструмент през стъпка 15о. В нея е оформено място за съхранение на 2 резервни триончета.

В челото на машината е вградено миниатюрно тяло, което осветява мястото на рязане и прави по-лесно проследяването на предварително очертаната линия.

Ръкохватката е подплатена с еластична вложка за по-удобно хващане и намаляване на предаваните към ръката вибрации, а в задния край има щуцер са свързване с маркуча на прахосмукачка.

Двигателят на Skil 4580 AD е с мощност 600 W, поради което и пределната дебелина на рязане с тази машина е по-малка – дърво до 80 mm, алуминий до 16 mm и стомана до 5 mm.

Освен тези, към момента се предлагат още моделите прободни триони Skil 4170 АА, 4260 А1 и 4300 AA.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото