В категории: Актуални статии, Брой 1-2/2021, Инструменти, Представяме ви

20 години Topmaster Professional

Една от най-популярните у нас марки за ръчни механични инструменти – Topmaster Professional, навършва 20 години. След 20-годишния юбилей на марката електроинструменти Raider, който „Евромастер Импорт Експорт“ ООД отбеляза през миналата година с множество нови продукти и преди всичко, с признателност и грижа към клиентите си, 2021 е годината на Topmaster Professional.

Тя е втората по реда на създаване от общо 11 собствени марки, чрез които създадената през 1992 г. от четиримата братя Баша и техния баща фирма „Евромастер Импорт Експорт“ ООД се утвърди като една от най-бързо развиващите се български фирми в бранша с все по-внушително пазарно присъствие. Изключителният успех, отбелязан от тези две марки, е най-доброто доказателство за мъдро избрания и планомерно следван от „Евромастер Импорт Експорт“ ООД вече близо три десетилетия, оптимален в условията на глобалната световна икономика, модел на развитие и пазарен успех.

След като планираните за миналогодишния юбилей тържествени прояви и празненства бяха отменени поради мерките на правителството за ограничаване разпространението на пандемията Covid-19, сега намерението е 20-годишнините и на двете водещи марки Raider и Topmaster Professional да бъдат отбелязани с мащабна проява през есента на тази година. На нея ще бъде отбелязана и 5-годишнината откак „Евромастер Импорт Експорт“ ООД бе избрана за единствен и изключителен представител за България на реномирания производител на електроинструменти, немската компания Metabo.

За тези прояви ще информираме читателите на списанието около месец преди провеждането им, когато обстановката в страната се изясни и подробностите около организацията им станат известни. Отсега може да се каже, че на тези празнични прояви ще бъдат поканени представители на голямото международно „бизнес семейство“ на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, както и над 200-те служители на компанията със семействата им.

Част от експозицията на инструментите Topmaster Professional. Честване на 25-годишнината на фирма „Евромастер Импорт Експорт” ООД, Боровец, септември 2017 г.

Една от вече договорените прояви ще бъде провеждане на демонстрации и състезанието Topmaster CUP – с пистови автомобили и с участието на изтъкнатия пилот Павел Лефтеров, единственият българин печелил състезанието „24 часа“ на пистата Nürburgring в Германия. Той ще управлява спонсорирания от „Евромастер Импорт Експорт“ ООД пистов автомобил, проект на българската фирма Shondy’s Garage. За участие в състезанието са поканени и други, измежду най-добрите български пилоти. Извън състезателната програма гостите ще имат възможността да изпитат състезателната тръпка в купето на автомобила, управляван от Павел Лефтеров.

За собствениците и управляващи „Евромастер Импорт Експорт“ ООД – братята Баша, както миналогодишния празник на марката Raider, така и сегашният 20-годишен юбилей на Topmaster Professional, е празник преди всичко за армията почитатели на марката. Тяхно притежание са над 30-те милиона продадени досега инструменти Topmaster Professional. Майсторски инструменти, еднакво подходящи за професионалистите, които разчитат на тях за хляба си, така и за многобройните технически грамотни любители, които претенциозно избират инструмента, който да им доставя удоволствие при работа и да подреждат с мерак във внимателно подбраната си работилница.

Като жест на специално внимание и благодарност към настоящите и бъдещи почитатели и клиенти на марката Topmaster Professional, юбилейната 2021 г. ще бъде отбелязана и с лимитирана серия инструменти тип „гедоре“, която включва 6 комплекта. За да се открояват и визуално, да напомнят за юбилея, на капака на кутията е отпечатан лика на популярния наш спортист Тервел Пулев.

Комплектите се различават по количеството на елементите, съдържащи се в тях – нормални и удължени шестостенни вложки, една или повече ръкохватки с тресчотки с различна дължина и големина на квадрата (1/2”, 1/4”, 3/8”), обикновени ръкохватки, удължители, подвижен (с кардан) преходник, битове за различни стандарти на главата винтове и т.н. Комплектите са така подбрани, че да предлагат необходимото разнообразие от вложки и битове по вид и големина, съобразени с различни видове дейности и професии. Ето и краткото им описание:

– 20 части 1/2”

– 25 части 1/4”

– 46 части 1/4”

– 86 части 1/2” и 1/4”

– 108 части 1/2” и 1/4”

– 150 части 1/2”, 1/4” и 3”.

По думите на бранд мениджъра за Topmaster Professional инж. Павлин Николчев „не са пестени средства за постигане на най-добро качество и функционалност“. Всеки от комплектите има 30-годишна гаранция от производителя. Юбилейните комплекти ще бъдат пуснати на пазара през май, най-късно юни.

Обичайно, а през юбилейната 2021 г., още по-енергично, „Евромастер Импорт Експорт“ ООД продължава непрестанно да разширява и обогатява продуктовата палитра Topmaster Professional с нови инструменти и усъвършенствани модели на досегашни.

Специално внимание през годината ще бъде насочено към развитието на няколко продуктови групи.

Ръчни инструменти от трето поколение Topmaster Professional. Предвижда се значително разширяване на професионалните инструменти, специализирани в областта на сухото строителство – обработката, монтажа и довършителните дейности при изграждане на леки преградни стени, окачени тавани, подови настилки и други леки конструкции от облицовъчни плочи на гипсова и циментова основа.

Измервателни инструменти. През годината ще бъдат пуснати на пазара нови, с по-голям работен обхват и точност, позволяващи работа при външна осветеност лазерни нивелири и лазерни ролетки.

Автоинструменти Topmaster Professional. Този вид специализирани инструменти отдавна заемат обособена, немалка ниша в продуктовата листа на марката. В каталога на марката за 2021 г. те изпълват 30 страници. Въпреки, че пазарът сред професионалните автосервизи отдавна е зает от няколко световно известни производители на шлосерски и специализирани в областта на транспортната техника марки, благодарение на качеството и силно конкурентната си цена, инструментите Topmaster Professional успешно пробиват и се утвърждават и в този високо професионален пазарен сегмент. Поради това и за по-нататъшното разширяване на тяхното навлизане в автосервизите, през тази година ще бъдат пуснати редица нови инструменти и приспособления, каквото е например усъвършенстваната количка за удобна и производителна работа под автомобила.

Лични предпазни средства. Темата е с неизбледняваща във времето актуалност. Нещо повече – през последните десетилетия и години българинът започна да обръща все повече внимание на личните предпазни средства при работа с различни машини, инструменти и химически препарати. „Евромастер Импорт Експорт“ ООД предлага немалка гама от защитни обувки, гащеризони, панталони, якета и др., специално произведени да защитават при работа с различни машини, да предпазват от характерни за строителството опасности, каквито са падането на тежък предмет върху крака или пробождане на ходилото от неволно настъпен пирон.

През тази година гамата защитни средства ще бъде допълнена със специални ръкавици, защитни очила, средства за дихателна защита, антифони и др.

Казаното дотук е предварително информация. В течение на годината, както и досега, списание „Направи сам“ редовно ще представя поредните нови продукти, носещи марките Topmaster Professional и Raider.

За допълнителна информация посетете сайта на Topmaster.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото