В категории: Актуални статии, Брой 1-2/2022, Инструменти, Представяме ви

Milwaukee – новият пълноценен партньор на Ташев-Галвинг ООД

От началото на тази година сътрудничеството между „Ташев-Галвинг“ ООД и реномираната американска компания Milwaukee бе издигнато на ново ниво. Името й и досега фигурираше в партньорския списък от 228 фирми и марки, чиито продукти „Ташев-Галвинг“ предлага на българския пазар, било чрез своите магазини, било през широката дистрибуторска мрежа в страната. Досега това бяха предимно консумативи – свредла, боркорони, дискове за рязане и полиране, триони за саблени и прободни триони, битове, предпазни средства и др., както и някои ръчни инструменти – клещи, ключове, триони и др. От началото на 2022 г. обаче „Ташев-Галвинг“ ООД вече е дистрибутор и за машините на Milwaukee. Тях тепърва ще представяме на страниците на списанието, а тук ще кажем няколко думи за техния производител.

Milwaukee не е от марките, наводнили масовия пазар, присъстващи едва ли не във всяка работилница и дом. Описание на електроинструменти с тази марка липсва и в 41-годишната история на списание „Направи сам“, което след промяната през 1989 г. бързо се профилира в професионално в своята област. Единственото споменаване на марката Milwaukee, по-точно на връзката й с марката AEG, е в две статии за професионални перфоратори на немската фирма Metabo.

Причина за този информационна оскъдица е фактът, че Milwaukee е марка, създадена с ясната цел да произвежда само инструменти от най-висок професионален клас, а не за масовия пазар. Поради това те не се предлагат в магазини от типа „Направи сам“. Продажбите им по света се извършват чрез внимателно подбрани фирми, доказали възможностите си в предлагането на професионална техника. Клиентите на Milwaukee са компании от различни сфери – строителство, металообработване, монтажници на отоплителни, водопроводни, канализационни, на електроинсталации, които се нуждаят от иновативни, висококачествени и надеждни професионални електроинструменти и машини.

Milwaukee Electric Tool Corporation е основана през 1924 г. През близо 100-годишната си история тя си е изградила репутацията на производител на иновационна техника, за която единственото ниво на качество е най-високото. Днес Milwaukee Electric Tool Corporation e водещ световен производител на електроинструменти и консумативи за тях, както и на механични ръчни инструменти, предназначени за работа в най-тежки условия. Тя е лидер по отношение на издръжливостта и производителността на своите продукти или както от компанията заявяват: „Milwaukee Electric Tool е фокусирана да произвежда най-добрата линия от иновативни електрически инструменти за тежко натоварване, достъпни за професионални потребители. С повече от 500 модела и над 3500 аксесоара, продуктите с марката Milwaukee са създадени от професионалисти за професионалисти. Ето защо емблемата на Milwaukee никога не е била поставяна на електроинструменти от потребителски клас… и никога няма да бъде“.

През 2005 г. Milwaukee Electric Tool става част от гиганта Techtronic Industries Co. Ltd. (TTI), базирана в Хонконг. Това открива нови възможности за разширяване предлагането на нейните продукти на световния пазар на професионални инструменти.

Производствената гама на Milwaukee включва множество електроинструменти с мрежово и акумулаторно захранване, като превесът на втората група е подчертан. В нея са включени и инструменти за работа в градината.

Акумулаторно захранваните инструменти са обособени основно в три групи:

M12 – включва 94 (към днешна дата) компактни електроинструмента със захранващо напрежение 12 V.

M18 – обхваща 215 електроинструмента, работещи с напрежение 18 V, отличаващи се с висока мощност. Пригодени са работи при за високо натоварване.

– MX FUEL – това са ръчни машини с висока производителност, примерно при рязане, пробиване и къртене на бетон и други материали. Пригодени за тежка работа, предимно в строителството, те имат голяма издръжливост при високо натоварване и дълготрайност.

За разлика от подобни машини с бензинов двигател, при тези липсват вредните емисии от изгорели газове, нивото на шума и вибрациите са значително по-ниски, липсват и характерните за двигатели с вътрешно горене неудобства.

 

За конкретна информация и покупка на продукти на Milwaukee, посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото