В категории: 2022, Актуални статии, Брой 1-2/2022, Градина

Градинарски верижен трион Volpi KVS2000

Задаващият се пролетен сезон ни подтикна да представим този градински инструмент на Volpi Originale, който заслужава по-специално внимание. Това е ръчният акумулаторен верижен трион KVS2000, който е най-новото, при това впечатляващо, попълнение на гамата механични и акумулаторни режещи инструменти на италианския производител, предназначени за работа в градината.

Тази мини-разновидност на верижните триони бе посрещната като иновативна новост при появата на световния пазар. Тяхната производителност при рязане и практичност, резултат най-вече на развитието на акумулаторните технологии, бързо ги наложи на пазара.

Представяйки този, първи за българския пазар модел на Volpi Originale, трябва да кажем, че той не е „бяла лястовица“ в производствената програма на италианската компания. Освен него, се предлагат още три модела ръчни верижни триони с акумулаторно захранване.

Сред тях моделът KVS2000 има най-дълга режеща част на шината – 20 cm, което му позволява да реже клони или друг дървесен материал с дебелина до 160 mm. Между впрочем, толкова е максималната дебелина на рязане и на модела KVS8000, макар че шината му е малко по-къса.

KVS2000 работи с режеща верига със стъпка 1/4“. Максималната й скорост на движение е 11,2 m/s². Опъва се ръчно.

Трионът се захранва от литиево-йонна батерия с изходящо напрежение 22,6 V и капацитет 4 Ah. Теглото й е 500 g. Заедно с батерията машината тежи 1,9 kg. Зарежда се за 3–4 часа. Трионът се задвижва от безчетков електродвигател с мощност 480 W. Има и LCD дисплей, който отчита нивото на заряда в батерията и продължителността на работа.

Смазването на веригата е автоматично с помпа. Резервоарът за маслото е с полупрозрачна стена, което позволява визуален контрол на неговото ниво.

Трионът има ергономично оформена основна ръкохватка. Пусковият бутон е обезопасен срещу неволно включване на двигателя с намиращ се в непосредствена близост втори бутон. С оглед на това, че трионът е предвиден за рязане и на по-дебели стъбла, той има и втора ръкохватка, която позволява по-сигурно и устойчиво държане на машината по време на работа. Зоната над шината с веригата е защитена с предпазител.

До данни на производителя, с едно зареждане на батерията трионът може да среже около 210 пъти при дебелина на материала 8 cm и до около 250 пъти при дебелина 6 cm.

Теглото на триона с батерията е 1,9 kg. Доставя се в куфарче с две батерии и зарядно устройство.

При посочените технически характеристики и възможности за рязане, макар и без да сме го изпробвали лично, може да се каже, че KVS2000 е много добър помощник за поддържане на градината и най-вече на овощните дървета, които изискват периодична резитба и премахване на стари и болни клони – все дейности, където верижният трион е без конкуренция по производителност. Със същия успех той може да се използва при различни дейности в градината и двора, изискващи рязане на обла или фасонирана дървесина – ритловици, малки греди, летви, дъски и др. Същото се отнася и за изграждане и ремонт на дървени покривни конструкции.

За допълнителна информация и покупка посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг” ООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2022, Актуални статии, Брой 1-2/2022, Градина

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото