В категории: 2024, Актуални статии, Брой 1-2/2024, Инструменти

Розовата бормашина Raider

Тази необичайна на цвят бормашина е поредната инициатива, проява на социална отговорност и съпричастност от страна на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД. Тя е насочена за подпомагане на Фондация „Една от 8“, чиято мисия е да спомага за ранното откриване на рак на гърдата и да подпомага жени с това заболяване по време на терапия и поддържане на добро качество на живот след лечението.

Подкрепата е финансова, като за всяка продадена „розова“ бормашина, „Евромастер Импорт Експорт“ ООД ще превежда по 20 лв. на Фондацията.

И не само това – със своя необичаен за електроинструмент цвят, всеки поглед към бормашината, взимането й в ръка, ще напомнят години наред на представителките на нежния пол за този сериозен здравен проблем, срещу който никоя жена не е застрахована. Сигналният цвят ще ги подсеща за необходимостта от редовни профилактични прегледи.

Покупката на тази акумулаторна бормашина има и своята практична страна, защото тя е от вида електроинструменти, които са задължителни едва ли не за всеки дом и скромна домашна работилница.

Като всеки акумулаторно захранван инструмент от този вид, RD-CDL37 е едновременно бормашина и електрическа отвертка. Бързопритягащият челюстен патронник е пригоден за работа със свредла с диаметър от 1 до 10 mm. Честотата на въртене се регулира плавно в диапазона 0-700 min¯¹. Максималният въртящ момент е 20 Nm, не може да се задава и ограничава предварително на степени.

Инструментът се захранва от вградена литиево-йонна акумулаторна батерия с изходящо напрежение 8 V и капацитет 1,3 Ah. Тя има трипозиционен светодиоден индикатор, показващ нивото на наличния в нея заряд. Зарежда се чрез USB-C порт, за което комплектът съдържа необходимия кабел.

Върху челото на батерията е поставен светодиод, който осветява мястото на пробиване или работа с винтове.

Бормашината се в предлага в комплект с 10 спирални свредла (1,5–6,5 mm), набор от 5 бита за винтове с прав шлиц и 5 бита за винтове с глава тип Torx (T10–T27). Има и преходник за патронника, чрез който се захващат битовете.

Комплектът е поставен в елегантна и здрава пластмасова кутия. Тя е пригодена и за окачване на стена.

Машината е не само елегантна на вид, но също така удобна за работа, включително в ръката на дама. Теглото й е 700 g, а обиколката на ръкохватката е само 12 cm.

Изпробвахме възможностите на бормашината. При пробиване на отвори в дърво тя се справя с лекота с отвори до Ø10, колкото позволява патронника. В стоманена шина с дебелина 3 mm пробива отвори и с диаметър до 5 mm, но с това не бива да се прекалява.

Като цяло с тази бормашина може да се извършват обичайните за дома дейности, свързани с пробиване на отвори, завиване и отвиване на винтове за дърво.

Размерите й са 180х160х50 mm, а цената – 89 лв. с ДДС.

В заключение – бормашината е чудесен и практичен подарък, при това не само за предстоящите мартенски празници – 1 и 8 март. Нейното покупка е и жест на подкрепа към една благородна, човеколюбива, обществено значима кауза.

Вижте и сайта на „Евромастер Импорт Експорт” ООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото