В категории: Брой 3-4/2007, Представяме ви

Излез навън с „Практикер“

С пролетта, свежата зеленина, разцъфналите дървета и дъхавите цветя природата се събужда за нов живот след зимната летаргия. Вече замирисва и на лято, а с него и влечението да прекарваме колкото се може повече време на открито сред природата става все по-властно и неудържимо. Дали ще предпочетем уюта на собствената ни градина, където всяко кътче и растение са плод на нашите грижи, или романтиката на спането в палатка и вечерния огън, удоволствието от прекараното далеч от прашния и шумен град време зависи от добрата предварителна подготовка.

Затова охотно последвахме призива на „Практикер“ – „Излез навън“, и посетихме най-близкия магазин седмица преди сезонната промоционална акция „Градината“. Че е време за градина, става ясно още щом се прекрачи входът и във фоайето ви посрещне подреден с вкус градински кът. Впечатляващото в него е изработката на градинските мебели – люлката, масата и столовете са стилно изпипани от дърво, което е белег на изисканост и определено се възприема по-добре от иначе практичните мебели от пластмаса. В къта не липсваха подвижна скара за припичане на мръвки, както и моторна косачка – все пак тревната поляна си иска и поддържане.

Разнообразието от градински и мебели за терасата е изключително голямо, за да бъде описано в една или две страници. Ще споменем само няколкото ратанови гарнитури, които винаги са на мода.

Още по-голямо е разнообразието от семена и посадъчен материал, строителни материали, оградни платна, колове и мрежи, всевъзможни ръчни, електрически или задвижвани с двигатели с вътрешно горене инструменти и машини за поддръжка на градината. Ако не знаете какво точно търсите, консултантите на магазина ще ви помогнат да се ориентирате в отрупания със стотици видове наши и вносни семена щанд. Помощта им ще ви бъде от полза и при голямото разнообразие от елементи и поливни съоръжения, както и друг инвентар за поддържане на градината. Не е лесна задача човек да си избере и косачка за трева от строените в дълга редица машини.

За любителите на по-дивата природа „Практикер“ предлага и колекция от палатки, при това на изключително ниски цени.

Коментари и въпроси

1 Коментар към “Излез навън с „Практикер“”

Йовка Трундяэелавя | април 22nd, 2012 at 3:09 pm

Интересуваме, имате ли някакви платна за тераса. Имаше големи ламаринени сандъци за цветя, които след 30 години изхвърлихме. Трябва да се запълнят тия големи дупки. Бих предпочела нещо по-красиво ако има готово, отколкото да се иззида с ютонг , или да се направят с грозна ламарина.
Благодаря Ви предварително за отговора
Поздрави.
„Направи сам“: Не разбираме какво точно имате предвид под „платна за тераса“. Вероятно трябва да се запълват празнини в настилката, което се извършва със строителни материали и покритие от плочки. Може би сте видели нещо в магазините „Практикер“, за което трябва да се обърнете към тях.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 3-4/2007, Представяме ви

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото