В категории: Брой 1-2/2007, Представяме ви

Магазините „Практикер“ с нов проектно ориентиран сайт

Веригите от специализирани хипермаркети като „Практикер“ коренно промениха пазара, наложиха нов тип обслужване и, естествено, привличат все повече клиенти. Причините за това са няколко – огромното разнообразие от стоки, които в „Практикер“ са над 50 000, възможността да се намери всичко под един покрив, независимо дали става дума за ремонт или строителство, за обзавеждане на дома, за градината или за прекарване на свободното време. „Практикер“ предлага оптимално съчетание между качеството и цената на стоките, възможността да се намерят сходни по функционалност стоки на различни ценови нива, добре организирана консултантска помощ, различни допълнителни услуги, които се предоставят на място, улеснения при кредитиране на покупките, различни финансови бонуси за лоялните клиенти и т.н. Всички тези фактори обясняват успеха на „Практикер“ – верига магазини от вида „Направи си сам“.

Сега клиентите ù получават нова информационна услуга чрез най-модерното за момента средство за информация – глобалната мрежа Интернет. От 1 февруари т.г. функционира новият основно обновен сайт www.praktiker.bg. Той е създаден като част от международен проект, който освен България включва още Гърция, Полша, Румъния, Турция и Украйна. По наше мнение новият сайт представлява умела реализация чрез информационните технологии на водещия за „Практикер“ девиз „Започни да маркираш идеите си“. Идеите са нещо строго индивидуално, те се раждат, а най-често заимстват от вече реализирани проекти с конкретни материали и технологии. За да стигне обаче човек до щанда, да успее да се ориентира в многообразието и да намери необходимите му инструменти и материали, за да реализира идеите си, той се нуждае от пътеводител. Още по-добре, ако може да визуализира това, което е в съзнанието му, и да го види с очите си. Именно тази задача изпълнява новият сайт. Постигнатото от неговите проектанти – водещите немски фирми Pironet NDH и Kalteswasser в съдружие с „Практикер“ ЕООД, значително надхвърля чисто информационния характер на повечето подобни сайтове.

Новият „Дизайн център“ създава условия всеки съвсем реалистично не само да маркира, а и да проектира идеите си върху екрана на компютъра. В раздела „Интериорни решения“ с прости и съвсем достъпни средства човек може да начертае реалния план на помещението, което иска да обзаведе, с неговите врати, прозорци, камина и т.н. След това започва стъпка по стъпка да го обзавежда в зависимост от това дали е всекидневна, спалня, детска стая, кухня или баня. Избраните мебели се поставят, оразмеряват, завъртат, разместват или премахват от плана на помещението, докато най-сетне се постигне желаното решение. Проектът от екрана може да се отпечата или съхрани за по-късно използване.

Приятна изненада е частта от „Интериорни решения“, която позволява в зависимост от интериора на помещението да се подбере най-подходящата врата според релефа, оцветяването, вида и материала на дръжката и шилда. Още по-впечатляваща е възможността да се проектира оцветяването на стените, пода, тавана и мебелите в различни по вид и предназначение помещения. Всеки от избраните елементи може да се оцвети поотделно в богата цветова палитра, което е невероятно удобство, защото резултатът се вижда веднага. Така с многократни проби човек много по-лесно може да прецени доколко избраните цветове си хармонират, кои са открояващите се чрез цвета акценти в интериора и лесно да стигне до оптимално цветово оформление.

Страницата съдържа и няколко много полезни калкулатора за пресмятане на количеството материали, необходими за боядисване, за облицовка с плочки или настилане с паркетни дъски (в зависимост от тяхната големина), за тапициране на стените с тапети или застилане на пода с меки подови настилки, за засяване на тревната морава. Така всеки сам лесно, бързо и най-вече с голяма точност може да изчисли какво количество да купи.

Между проекта и неговото изпълнение обаче лежат немалко технологични решения, като правило непознати или малко познати на домашните майстори. Решение може да се намери в раздела „Идеи и съвети“ на сайта, където стъпка по стъпка са описани и онагледени основните действия, инструменти и материали, необходими за различни често срещани ремонтни дейности като поправка или подмяна на промивно тоалетно казанче, полагане на меки подови настилки, монтиране на паркетни настилки и др.

Освен тези новаторски възможности, страницата на „Практикер“ съдържа и много допълнителна информация за стоките и услугите, които се предлагат, включително и стоките, които за даден период се продават на промоционални цени. От страницата може да се изтегли в pdf формат актуалният за момента каталог, да се получи информация за предстоящите практически демонстрации, които редовно се провеждат в магазините. Ще намерите информация и за бързо набиращата популярност програма „Лоялни клиенти“.

Новият уебсайт е едно добро начало в предоставяне на нови, непознати досега, услуги на клиентите. Работата по неговото развитие и усъвършенстване продължава и затова е необходимо мнението и препоръките на тези, за които той е създаден – НВ Клиентът.

Затова „Практикер“ ЕООД организира томбола с въпроси, която пряко засяга всеки от читателите на списание „Направи сам“, защото именно те са най-добре ориентираните и ревностни клиенти на вериги магазини от вида „Направи си сам“.

Каним ви да участвате в томболата, като изрежете, попълните и изпратите на адреса на редакцията отпечатания тук талон, а след това късметът в жребия ще определи получателите на наградите.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 1-2/2007, Представяме ви

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото