В категории: Брой 12/2006, Дърводелство и обзавеждане, Електроинсталация, Инструменти, Ремонти, Хоби

Литиево-йонна акумулаторна отвертка на Kress

Kress е поредният производител, който пусна на пазара миниотвертка с литиево-йонна акумулаторна батерия. Това е инструмент, от който винаги има нуж-да – било то в дома, било в офиса. Малкият саморазряд на батерията и способността ù да бъде дозареждана по всяко време позволяват отвертката да бъде винаги готова за използване, включително и когато с месеци не е била зареждана. Тя тежи само 300 g, а ръкохватката ù лежи удобно в ръката. Батерията е с напрежение 3,6 V и капацитет 1,3 Ah. Зарежда се за 5 часа.

Малките размери на отвертката не пречат тя да бъде използвана и за съвсем сериозни задачи като завиване на винтове с диаметър до 5 mm в дърво. Максималният въртящ момент е 4 Nm в твърда и 2 Nm в мека дървесина. Честотата на въртене е 180 min–1 и не се регулира. При отпуснат пусков бутон шпинделът е блокиран и това позволява завиването да продължи на ръка. В челото ù се намира миниатюрна лампичка, която осветява мястото на работа.

Зарядното устройство е необичайно, като може да се поставя върху масата или да се окачи на стената. В средата си има отвор с контактни пластини, в който отвертката се напъхва за зареждане. Кабелът с дължина 1 m е навит на макара и от него се изтегля само толкова, колкото е необходимо. По периферията си зарядното устройство има гнезда за поставяне на битове. Бормашината се доставя в комплект със седем бита.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото