В категории: Брой 3-4/2008, Облицовки и настилки, Представяме ви, Строителство

Първият завод на Henkel в България

В края на миналата година Henkel откри своя първи завод в нашата страна. Той се намира в с. Мировяне в непосредствена близост до София. На първия етап от изпълнението на инвестиционната програма той ще произвежда сухи строителни смеси – строителни лепила, фугиращи смеси, шпакловки и замазки с марките Ceresit и Thomsit. По-голямата част от продукцията на завода ще бъде предназначена за българския пазар. Това е поредната крачка, с която Henkel бързо разширява производствената си база, разполагайки я в непосредствена близост до бързо развиващия се строителен пазар в Централна и Източна Европа. След Полша, Унгария, Румъния, Сърбия, Украйна и Беларус сега дойде и редът на нашата страна.

Заводът бе издигнат на празна поляна, но неговите темели са стъпили върху резултатите от ефективната търговска дейност на дъщерното дружество „Хенкел България“ ЕООД, чието направление „Лепилни технологии“, вече 7 години успешно налага на нашия пазар и в строителната практика материалите с марката Ceresit, които бързо се утвърдиха и търсенето им непрестанно расте. Наред с тях постепенно на българския пазар ще бъдат въведени и професионалните продукти и системни решения от „къщата Henkel“, които се предлагат под марките Thomsit, Moment, Makroflex и др.

Заводът, който е част от бизнес направлението „Лепилни технологии“ се простира на площ от

32 000 m2, производствените халета разполагат с площ от над 1500 m2, има собствена лаборатория и научно-развоен отдел. Към завода е изграден и учебен център, в който се провеждат семинари, обучения и практически упражнения по работа с материалите Ceresit и останалите марки. Инвестицията в завода до края на 2007 г. е надхвърлила 16 млн. лева, като през 2008 г. тя ще бъде разширена в нови производствени мощности и в увеличаване на асортимента от произвеждани продукти.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото