В категории: Брой 3-4/2008, Инструменти, Металообработване

Машина за рязане на за метални профили Metabo CS 23-355

В началото на годината Metabo пусна на пазара новия модел CS 23-355 машината, предназначена за напречно рязане на различни по форма и напречно сечение метални профили (ъглови, с правоъгълно или друго сечение, тръби) или плътни материали (армировъчни пръчки, шини), изработени от различни видове стомана, чугун, алуминий, мед и други цветни метали. При рязане с машината се гарантира постигане на висока точност, тъй като дискът ще среже профила под прав ъгъл, а не под трудно контролируем наклон, както по правило става при рязане с ъглошлифовъчна машина, която се държи на ръка. Затова този вид машини са основен инструмент при разкрояване на детайлите за различни рамкови метални конструкции.

Новият CS 23-355 работи с диск за рязане с диаметър 355 mm. Двигателят му е колекторен с мощност 2300 W. Машината може да реже пръти от стомана с диаметър до 65 mm, тръби до Ø125 и профили с максимални размери 115х130 mm. Рязането е под прав или под ъгъл, който може да се нагласи безстепенно до 45°. Metabo CS 23-355 е 17 kg, което заедно с компактните размери позволява машината да бъде лесно транспортирана до работното място, което често е на строителния обект.

В новия модел са взети редица мерки за повишаване на безопасността при работа, от една страна, и удобството, от друга. Ръкохватката за накланяне на блока с двигателя и диска при рязане е добила по-ергономичната D-образна форма. Рязаният профил се фиксира неподвижно с винтова стега, чиято гайка е разделена на две части. Горната част е подвижна и може да се повдига за по-бързото преместване на винта напред или назад. Това е удобство, което пести време и продължително въртене на манивелата.

 

За допълнителна актуална информация вижте сайта на Metabo за България.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото