В категории: Брой 5-6/2008, Представяме ви

Иновациите на Bosch – демонстрационни дни в „Практикер“

Под девиза „Иновациите на Bosch“ Роберт Бош ЕООД проведе демонстрационни дни на свои продукти във всички магазини от веригата „Практикер“ в страната. Демонстрационната обиколка започна на 17–18 май в двата магазина в София, след това продължи във Варна и Бургас, Велико Търново и Плевен, в началото на юни бе в Русе, а седмица по-късно на 13 и 14 юни завърши в Пловдив и Стара Загора. Целта на тази проява на колела бе да даде възможност на клиентите на „Практикер“ да се запознаят отблизо и да изпробват в реални условия едни от най-новите инструменти, които Bosch предлага към момента. Това бяха ръчни електроинструменти от зелената серия и много актуалните за сезона градински електроинструменти с акумулаторно захранване. Провеждането на проявата, по наше мнение, бе продиктувано от темповете, с които Bosch иновативно развива и усъвършенства своите продукти, като непрестанно увеличава темповете, с които пуска на пазара нови модели – общо 16 нови продукта от зелената серия през 2007 г. и 20 нови модела само до средата на 2008 г.

Интересът към най-новите образци градинска техника е много голям, а за това има две основни причини. Първата е удобството, което предлага акумулаторната машина, съчетавайки предимствата на обикновените електрически инструменти с автономността, осигурена от двигателя с вътрешно горене.

Втората причина за този необичайно голям интерес е, че най-новите инструменти с акумулаторно захранване на Bosch, били те професионални или любителски, за дома или градината, работят с най-модерните за момента литиево-йонни батерии.

Когато четете този брой на списанието, демонстрационните дни в „Практикер“ ще са вече отминали. Ако не сте успели да се възползвате от възможността да участвате в тях, това не е непоправима беда, защото още преди да започне обиколката, редакцията ни реагира изпреварващо и подготви статия за най-актуалните модели на градински електроинструменти на Bosch, която ще намерите в този брой. Същото се отнася и за новите ударни бормашини като PSB 650 RE и други модели, пригодени за безпрашно пробиване на отвори в стени и тавани. Сред инструментите, предизвикали най-голям интерес по време на демонстрациите, проведени от специалисти на „Роберт Бош“ ЕООД, бяха многофункционалният PMF 180 E Multi (виж НС 3-4/2007) и перфораторите PBH 2800 RE и PBH 3000 FRE (виж НС 12/2007). Масовият интерес бе на страната на новата серия ръчни електроинструменти с литиево-йонни батерии, начело с легендарната миниотвертка IXO (виж НС 1-2/2008) и ножицата XEO (виж НС 9-10/2007), които са добре дошли във всеки дом и домашна работилница. Тези, които показаха бърз рефлекс и закупиха електроинструменти на Bosch по време на демонстрационните дни, получиха и подарък – настолен часовник на Bosch.

Накрая остава да се опитаме да отговорим на въпроса защо именно магазините от веригата „Практикер“ бяха избрани за провеждане на проявата. Според нас това се дължи на много добрата съвместна работа на двете компании още от откриването на първия „Практикер“ у нас. По-наблюдателните посетители на магазините отдавна са забелязали привличащия отдалеч вниманието изграден като обособен павилион щанд за продажба на инструментите на Bosch.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 5-6/2008, Представяме ви

Ключови думи


 
към началото