В категории: Брой 7-8/2010, Инструменти, Металообработване, Покриви

Компактна и мощна ножица за ламарина Bessey

 

Въпреки устремното развитие на ръчните електроинструментиq в професионалната или домашната работилници винаги ще има запазено място и за техните механични родственици. Механичните ръчни инструменти също търпят бързо развитие, като съвременните образци нямат почти нищо общо с моделите отпреди десетина години. Типичен пример за това е новата ножица за ламарина на Bessey – Ideal D15A. Тя е изключително компактна, дълга е едва 18 cm, реже с лекота ламарина с дебелина до 1,2 mm (включително от неръждаема стомана), справя се отлично с кривини, които поради малкия си радиус на закръгление, са неизпълними с други ножици. Ideal D15A е универсална ножица, предназначена за праволинейно и криволинейно рязане (дясна ножица), включително на най-трудно достъпни места. Съчетанието между дължината на раменете и режещите челюсти, лостовият механизъм, който ги свързва, оптимизираната форма на челюстите и прецизното заточване на закалените режещи ръбове, ергономично оформените ръкохватки правят ножицата изключително удобен, а често и незаменим при работа инструмент. Тя е способна да реже необичайно дебела за ръчна ножица стоманена ламарина при съвсем умерено усилие на ръката. Ъгълът на разтваряне на раменете е пресметнат така, че да се използва цялата дължина на челюстите. Усъвършенстван е и механизмът за „заключване“ на ножицата.

Компактните ù размери позволяват да се носи неусетно в колана или якето за инструменти. Така тя ще бъде винаги под ръка, особено когато се работи на неудобно място – на покрив, при монтиране на вентилационни тръби и др. Цената ù под 20 евро пък я прави още по-желан и необходим инструмент за всяка работилница, включително и за домашната.

 

За допълнителна информация, включително за нови модели и покупка на продукти на Bessey, посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото