В категории: Брой 5-6/2006, Представяме ви

Три нови търговски и сервизни центрове от веригата „Киров“

На 19 май т.г. бе направена първата копка на строежа на новия сервизен център на „Киров“ АД. Строителството му ще завърши в края на годината, а пълноценно ще функционира от февруари 2007 г. Намира се на околовръстното шосе на София (на пресечката с шосето за Суходол) и е разположен на терен от 12 дка. Сградата ще има разгърната застроена площ близо 5000 m2, от които около половината ще бъдат сервизни халета и помещения, а останалата половина – складове за резервни части и офиси на направлението „Строителна и минна техника“.

Изгражданата модерна сервизна база ще събере под един покрив всички досегашни специализирани сервизи на фирмата. Най-същественото е, че ще бъдат осигурени оптимални условия за ремонт на големогабаритна строителна и пътна техника – област, в която „Киров“ е №1 в България. Халето за тази техника ще може да побира над 60-тонни машини и ще се обслужва от кран с товароподемност 20 т. В новия център ще се помещават и специализираните сервизи за електрически машини и инструменти, компресори, заваръчна техника, двигатели с вътрешно горене, малка строителна техника и др.

„Всеки лев печалба на фирмата ни незабавно влагаме в инвестиции за нейното развитие и все по-добро обслужване на клиентите ни. Само тази година инвестираме в ново строителство над 8 млн. лева. Подготовката на строителната ни програма за догодина също е в ход – закупили сме терените, имаме и необходимата документация“, заяви г-н Иван Киров, съсобственик и управител на „Киров“ АД. „Това е трайна политика на фирмата, като веригата „Киров“ вече обхваща 18 търговски центрове и магазини в 9 региона на страната. Тях задължително изграждаме и със сервизни центрове. Успехът ни се дължи и на това, че след като плати дадена машина, ние не забравяме клиента, а го съпътстваме и се грижим тази машина да работи добре през целия ù експлоатационен период. Всичко това изисква огромни за мащабите на страната ни инвестиции и, естествено, не ни позволява да продаваме техниката на цени, които почти не се различават от покупните от производителя. По правило клиент, който направи покупка от фирма, която продава на направо съмнително ниски цени, втори път не пристъпва прага ù. Умението и отговорността е не в това да продадеш една или друга машина, а клиентът да знае, че поддръжката ù е гарантирана. Това важи за всички машини и инструменти, които продаваме, независимо дали става дума за акумулаторна бормашина, или огромен багер на световния лидер Komatsu, чийто единствен дистрибутор за страната сме ние. Освен стационарната сервизна база разполагаме и с над 40 специално подготвени сервизни автомобили-работилници, така че сме в състояние да обслужим клиентите си във всяка точка на страната. Ние не само сме водещата фирма при вноса на строителна и пътна техника в България, но отдавна сме готови за предизвикателството, пред което ще бъдем изправени щом най-сетне стартира строителството на магистралите у нас. Разполагаме с всичко необходимо и най-добро за целта, включително и с последния „хит“ в пътното строителство – стационарни и подвижни инсталации за трошене на камъни.“

На 1 юни т.г. бе открит новият търговски център на „Киров“ в Бургас. Инвестицията е на стойност 2,5 млн. лв. и включва терен от 2 дка и сграда с разгърната застроена площ 2000 m2. Той повтаря изпитаната вече схема от останалите регионални центрове – обширно търговско-изложбено хале, складове, сервизна база и офиси. През октомври предстои откриването и на третия за годината обект – търговски център в Стара Загора, чийто параметри са терен от 3,2 дка и сграда с разгърната площ 1380 m2. През следващата година ще бъдат изградени търговски центрове в Пловдив и Плевен.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 5-6/2006, Представяме ви

Ключови думи


 
към началото