В категории: Брой 5-6/2006, Дърводелство и обзавеждане, Инструменти

Универсален циркулярен трион Metabo KGT 300

Това е машина, която съчетава възможностите и предимствата на типичен клапващ настолен циркулярен трион. Поради това представлява особен интерес за специалисти, полагащи паркетни подови настилки, ламперии и облицовки на тавани, независимо дали дъските са от пластмаса, ламинат или многослойна масивна дървесина. Проблемът в случая произтича от това, че все някъде в настилката или облицовката широчината на последната дъска трябва да се намали – задача, с която обикновените клапващи циркулярни триони не могат да се справят. Големината и теглото (22 kg) на Metabo KGT 300 позволяват да се пренася от обект на обект, защото без затруднения се побира в багажника на лек автомобил. Благодарение на големия си диск в режим на клапващ трион може да реже под прав ъгъл дъски с широчина до 170 mm, а под ъгъл 45о – 112 mm. Максималната дебелина на рязания материал е 55 mm. Подобно на всеки клапващ циркулярен трион и този може да реже под страничен наклон, а така също и при комбинация между рязане под ъгъл при страничен наклон на диска. Основата на машината е изработена от масивна и стабилна алуминиева отливка. Тя може да се завърта за рязане под ъгъл. При рязане на дълги детайли като паркетни дъски, например, може да се използват две допълнителни опори, които се закрепват от двете страни на основата.

Когато се налага надлъжно рязане на дълги детайли, машината се превръща в настолен циркулярен трион, като за опора се използва плотът ù. Мощният двигател (1800 W) и диаметърът на циркулярния диск позволяват рязане при това положение на детайли с дебелина до 120 mm. Плотът е изработен като стабилна, силно оребрена, отливка от алуминий. Към него се фиксира метална опора за стабилно водене на рязаните детайли.

Двигателят има спирачна система, която преустановява въртенето на диска няколко секунди след изключване на захранването.

 

За допълнителна актуална информация вижте сайта на Metabo за България.

Коментари и въпроси

1 Коментар към “Универсален циркулярен трион Metabo KGT 300”

Ясен | ноември 9th, 2012 at 11:56 pm

Много хубава машина. Имам намерение да си купя такава. Само не пише с какъв диаметър е режещия диск? И в комплекта влиза ли масичката или се продава отделно?
„Направи сам“:
Писмото Ви бе препратено на фирма „Киров“, от където ще се свържат с Вас.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото