В категории: Брой 5-6/2005, Представяме ви

„Евромастер Импорт Експорт” откри новия си търговски комплекс

На 7 юни т.г. фирма „Евромастер Импорт Експорт” отбеляза в тържествена обстановка своята 13 годишнина, която бе ознаменувана и с откриване на нов търговски комплекс. Създадена през 1992 г. като „малка семейна фирма”, както подчерта г-н Лино Баша, един от братята основатели и собственици, тя и сега продължава да се развива като типична фамилна фирма, но с тази разлика, че вече е един от лидерите на пазара на ръчни и електрически инструменти у нас. В сектора на хоби машините и инструментите „Евромастер Импорт Експорт” убедително води класацията далеч пред конкурентите си. Новият комплекс на фирмата недвусмислено демонстрира успеха и постигнатото през годините ниво на развитие. С малко над 6000 m² разгърната площ комплексът обхваща модерно организирана складова площ (около 4000 m²), триетажна административна сграда с обща площ над 1200 m², която съдържа стилно обзаведени офиси, обширен шоурум (300 m²), предназначен за търговските партньори, сервиз (600 m²) с голям склад за гаранционни части и машини за подмяна, магазин за продажба на дребно, зали за обучение, кафене и др. Заслужава да се отбележи и наличието на отделно обособен склад с площ 600 m², намиращ се под митнически контрол за съхраняване на стоки, предназначени за реекспорт в трети страни.

Това веднага подсказва и една от насоките за бъдещото развитие на фирмата, за която българският пазар очевидно вече става тесен. „Евромастер” и сега има добри позиции и развита търговска мрежа в съседните балкански държави. Офисът ù в Букурещ и по големина, и по обем на продажбите не отстъпва на българския, а поради трикратно по-голямото население и несъмнено по-голям пазар в северната ни съседка е напълно вероятно не след дълго да заеме водеща позиция в региона. Ако погледнем в по-далечна перспектива натрупаният опит, добрите позиции и име на сериозен партньор в региона на Далечния Изток, който все повече се утвърждава като „работилницата на планетата”, ще позволят на „Евромастер” да разшири присъствието си и в останалите държави от Югоизточна и особено в Източна Европа, където перспективите са и най-големи. Машините и инструментите на „Евромастер” са вече познати и в някои африкански държави, в Южна Америка, в редица арабски държави и др. По поръчка на фирми от латиноамериканските държави се произвеждат инструменти със захранващо напрежение 110 V. От догодина „Евромастер” започва участието си и на най-големите световни специализирани изложения за инструменти, като първото такова участие ще бъде на “Eisenwaren Messe”, Кьолн, Германия.

Г-н Ахмед Баша, президент на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, открива новата сграда.

Откриването на новия офис далеч не означава само механично разрастване на фирмата, изразяващо се в по-обширни офиси и складове, по-удобни комуникации, нови изложбени площи и т.н. Свидетели сме на качествено нов етап в развитието на „Евромастер”, който е свързан преди всичко с цялостна промяна на структурата на управление, със създаване на нови звена, включително на отдел за работа на чуждестранните пазари, както и с привличане на голям брой доказали се в други организации специалисти. Само през последните месец-два са били привлечени на работа над 30 нови специалисти, което прави около половината от целия персонал на фирмата.

В България „Евромастер” работи с широко разклонена мрежа от над 45 търговски партньори, с които се поддържа постоянна, а понякога и ежедневна връзка. Част от тях имат собствени търговски мрежи. Фирмата е и един от основните доставчици на машини, инструменти и консумативни материали за веригата Mr. Bricolage. Откриването на новия централен търговски комплекс ще позволи развиване на възможностите за собствена спедиторска дейност за по-бързи доставки до различните краища на страната. Засега „Евромастер Импорт Експорт” има собствени магазини в София и Пловдив. Освен в тези градове притежава собствени сервизни бази още в Стара Загора и Варна. Предстоящо е изграждането на търговски офиси и в други големи градове.

Успехът на „Евромастер” се корени и черпи сила от много доброто позициониране на фирмата в Китай и съседните му държави – Сингапур, Тайван, Индия и др. В Китай тя има свой собствен офис от 1997 г., чиято задача е да подбира най-добрите местни производители, да обновява постоянно асортимента от стоки и което е много важно – да задава високи изисквания за качеството на материалите, технологичното равнище на продуктите и да осъществява текущ контрол върху качеството на готовата продукция.

Първоначално всички продукти на фирмата са се продавали под една и съща марка – „Евромастер Импорт Експорт”. Постепенно назрява идеята за обособяване на самостоятелни марки за отделните групи продукти. Така през 1997 г. се създава марката Raider, която бързо се наложи като „визитна картичка” на „Евромастер Импорт Експорт”. След нея е създадена марката TopMaster, обхващаща широка палитра от ръчни инструменти.

„През последния месец тази марка получи своето много съществено развитие най-вече по отношение на качеството на инструментите. Това ни даде основание да разширим името и като добавим показателната сама за себе си думичка Professional”, продчертава г-н Баша.

Освен тези успешно наложили се марки „Евромастер Импорт Експорт” поддържа и марката Makalon за различни електрически прибори – ключове, контакти и други елементи. Започва и разработването на най-новата марка TopChrom за различни аксесоари за обзавеждане на бани. Създаването и поддържането на собствени марки означава последователност и приемственост в развитието на дадена група продукти, съпроводено от поемане на отговорността за тяхното качество. Не случайно повечето от ръчните електрически инструменти Raider се продават с една година гаранция, каквато е практиката и на повечето реномирани европейски производители. Някои модели се предлагат и с две години гаранция, като тенденцията е към нарастване на техния брой. Механичните инструменти TopMaster Professional пък се предлагат с доживотна гаранция за подмяна при скрити производствени дефекти. Налагането на собствена марка е световна практика и така постъпват редица известни търговски вериги, а също и производствени фирми, независимо че те не са непосредствените производители на даден продукт.

Читателите на списанието ни отдавна познават ръчните електрически инструменти с марката Raider. Отчитайки интересът към тях сред най-широк кръг от потребители на техника, насочена предимно към домашна употреба, и благодарение на установилото се от години много добро сътрудничество между редакцията и ръководството на „Евромастер Импорт Експорт” нашите читатели са безспорно най-добре информираните за всички нови машини и техните модификации, които непрестанно попълват и разширяват продуктовата гама с марката Raider. Характерно за тези машини е, че покриват практически целия диапазон от дейности – строителство, дърводелство, работа с метали и др. Всъщност марката отдавна е надхвърлила така очертаните граници, защото вече включва различни по производителност и мощност въздушни компресори, повдигателни съоръжения, стационарни машини и др. Независимо, че машините Raider са насочени основно към сектора на хоби-техниката, отделни образци, като серията перфоратори и къртачи, например, определено излизат извън тези граници, като могат да се окажат безценни, когато се наложи използване на такава машина за сравнително малки по обем дейности, а покупката на три-четири пъти по-скъп професионален инструмент не се рентира. Подтикнати от успеха на този клас машини в най-скоро време „Евромастер Импорт Експорт” ще започнат доставката и на лека пътно-строителна техника.

Машините Raider притежават сертификат за техническа и експлоатационна безопасност (GS), издаден от немския институт за технически контрол TUV Rheinland Product Safety GmbH. Те притежават и въведеното в Европейския съюз обозначение „CE”, с което производителят декларира, че е спазил европейските стандарти за електромагнитна съвместимост, пожарна- и електрическа безопасност. Машините с марката Raider имат и възприетата в България маркировка „СО”, която показва, че производителят е спазил Наредбата за съществените изисквания и оценяване на съответствието на електрическите съоръжения.

Коментари и въпроси

1 Коментар към “„Евромастер Импорт Експорт” откри новия си търговски комплекс”

Юлияна Коцева | февруари 10th, 2014 at 4:30 pm

Може ли при вас да се намери мембрана за бутилка за хидрофор , 80л.
марка Варем
„Направи сам“:
Сайтът е на списание „Направи сам“ и поради това не извършваме търговска дейност.
Фирма „Евромастер Импорт Експорт“ внася машини и електроинструменти само от собствените си марки, същото се отнася и за резервните части.
Ако желаете обаче, може да препратим писмото Ви до тях.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 5-6/2005, Представяме ви

Ключови думи

, ,
 
към началото