В категории: Брой 9-10/2009, Дърводелство и обзавеждане, Електроинсталация, Инструменти

Фиксатор за винтове

Всеки, комуто се е налагало да завива винт на място, където върхът на отвертката едва успява да се промъкне, е прибягвал до едно или друго средство, позволяващо задържане на винта към отвертката, без да се налага да бъде придържан с пръсти. Най-често това се постига чрез нейното силно намагнитване, било фабрично или със специално намагнитващо приспособление. Този метод обаче невинаги върши работа, защото не е достатъчно сигурен. Силата на намагнитването постепенно отслабва, а винтовете от месинг например магнитът не лови. Затова често се предпочитат различни приспособления, които, поставени на върха на отвертката, захващат сигурно главата на винта. Така отворът на резбата лесно се уцелва, а след като винтът веднъж „захапе“, вече няма опасност да бъде изтърван.

Тук показваме най-новото такова приспособление, което наскоро водещият европейски производител на отвертки Wera пусна на пазара. То се закрепва към върха на всяка от отвертките на тази фирма, а не виждаме причина да не става и за всички останали.

 

За допълнителна информация, включително за нови модели и покупка на продукти на Wera посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото