В категории: 2013, Брой 12/2013, Градина, Инструменти

Електрически верижни триони на Hitachi

1

В НС 11/2013, макар и накратко, представихме модела CS33EB – един от професионалните верижни триони с бензинови двигатели, производство на японската компания Hitachi. Тук представяме два модела верижни триони Hitachi с електрическо задвижване. Предимствата на този вид триони са добре известни, а непрестанното им усъвършенстване ги прави все по-предпочитан инструмент за рязане на дърва, когато се цели снижаване на шума, елиминиране на отделянето на вредни за околната среда изгорели газове, намаляване на разходите за покупка, поддържане и експлоатация на машината.

Двата модела CS35Y и CS40Y се различават по дължината на шината и веригата, респективно по дължината на рязане – 35 и 40 cm. Двете машини имат електродвигатели с мощност 2000 W, разработен за работа при професионални приложения като нарязване на дървесните трупи на подходящи за огрев дължини или за други цели, в строителното дърводелство и др. Машините имат електронна система за плавно задвижване на веригата (Soft Start), както и за защита на електродвигателя при нейното заклинване.

Опъването на веригата става чрез удобен за боравене механизъм, за което не се изисква използването на помощни инструменти. Избягва се и пренатягането, което води до ускорено износване веригата и шината. Машините използват верига на американската фирма Oregon. За оптималното смазване на веригата и канала на шината се грижи смазваща система, която дозира точно количеството подавано от помпата масло. Нейният резервоар побира 150 ml масло. Към прозиращата му стена е направен „прозорец“, позволяващ визуален контрол на нивото на маслото.

Основната и предната ръкохватка имат еластично покритие, което намалява предаваните на ръцете вибрации и улесняват стабилното държане на машината.

Моделът CS35Y тежи 5,4 kg, а CS40Y – 5,5 kg.

 

За допълнителна информация и покупки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2013, Брой 12/2013, Градина, Инструменти

Ключови думи


 
към началото