В категории: 2014, Брой 9-10/2014, Представяме ви

Wolfcraft – немската марка за любителски ръчни инструменти и приспособления

Wolfkraft1

В Германия понятието инструменти и приспособления за домашната работилница се свързва най-често с марката Wolfcraft, а основателят на фирмата – Роберт Волф, е признат за един от създателите на промишлеността, захранваща огромната армия от домашни майстори. Фирмата е основана през 1949 г. и до днес продължава да бъде лидер в своята област, запазена марка за оригинални и качествени за цената си инструменти и приспособления, които да задоволяват изискванията и на най-претенциозните любители на майсторенето. Без да се конкурира с компаниите мастодонти в производството на електроинструменти и професионални механични инструменти, Wolfcraft e намерила своята производствена ниша, абсолютно необходима за всяка работилница, дори за елементарната техническа поддръжка на дома и вилата. Така например компанията не произвежда ръчни електрически бормашини, ала още през 1972 г. създава първата си, при това много успешна, стойка за бормашина със зъбна рейка. За тези, които рядко прибягват до изработване на неразглобяеми дърводелски сглобки с плоски дибли, Wolfcraft предлага евтина приставка (НС 9-10/2014), с която почти всяка малка ъглошлайфмашина се превръща в специализирана фреза, с която се правят тези сглобки.

Продуктите на Wolfcraft се произвеждат в Германия, както и във втория й завод, открит през 1992 г. в Словакия. Компанията изрично подчертава европейския произход на своите продукти, както и това, че им дава 10 години гаранция. Към днешна дата Wolfcraft предлага над 2500 продукта, 70% от които се продават извън границите на Германия – към момента в 49 държави, включително и в България. Търговското представителство в САЩ е открито през 1962 г., а успехът на марката в България тепърва предстои, защото от средата на тази година фирма „Ташев-Галвинг“ пое тяхното разпространение в страната ни. Това е и новината, станала повод да представим за пръв път в списанието този изключително интересен, по наше мнение, немски производител.

Wolfkraft2

Продукти с марката Wolfcraft и досега са предлагани, макар доста неуверено и с ограничен асортимент, на нашия пазар, най-вече в някои от големите вериги от вида „Направи си сам“. Това очевидно е повлияло от Wolfcraft да промени досегашната си търговска политика и да заложи на „Ташев-Галвинг“ като свой единствен представител в България. Това ново партньорство веднага пролича в електронния магазин на българската компания, в който, като начало вече се предлагат около 150 артикула на Wolfcraft. Те може да се купят и от новооткрития на територията на комплекса много голям магазин.

За иновативността на редица от продуктите на Wolfcraft и за тяхното качество говорят и редица получени през годините престижни отличия, включително в резултат на сравнителни тестове, каквито редакциите на престижни немски списания провеждат. Wolfcraft е притежател и на е едно от най-престижните в света отличия Red Dot Design Award, присъдено на бързопритягащите стеги и стегите, позволяващи работа само с една ръка.

Пазарно изследване сред 2000 активни домашни майстори, проведено в периода юли 2009 – юни 2010 г. от немския институт Institut für Freizeitwirtschaft GmbH (в свободен превод „Институт за икономика за свободното време“) 52% от анкетираните определят без съмнение Wolfcraft като най-разпознаваемата марка инструменти в сектора „Направи си сам“.

3

Продуктовата гама на Wolfcraft е твърде обширна, поради което тук ще споменем само някои от основните групи. Още в този брой на списанието заделяме място на два много полезни инструмента, които сполучливо представят марката – приставка-фреза към ъглашлайфмашина за монтиране на плоски дибли и приспособление за ъглови сглобки с винтове за дърво.

Пълна представа за продуктите на Wolfcraft дава годишният каталог за периода 2014–2015 г. с неговите 380 страници. Отделно компанията предоставя на клиентите си и каталог, който обхваща само новите продукти, като особено внимание се отделя на продуктите с по-висока степен на иновативност. Сред своите търговски партньори фирмата разпространява периодично и актуална информация за промоционалните продукти.

4

Wolfkraft12

Без претенция за изчерпателност ще посочим основните групи продукти с марката Wolfcraft:

» Работни маси, тезгяхи, шкафове и стелажи за обзавеждане на работилницата.

» Сгъваеми колички с две колела за транспортиране на товари с общо тегло от 30 до 200 kg, включително и по стълбища.

» Всевъзможни стеги и пристягащи приспособления, включително за монтиране на каси за врати. В тази област компанията е един от водещите производители.

» Приспособления за направа на дърводелски сглобки с различни видове дибли и винтове, за прецизно рязане на летви под прав или 45° ъгъл.

» Различни ръчни инструменти, като триони, ножове, шабъри и цикли, многофункционални ъгли (винкел) и други, за очертаване на линиите за рязане, за точно водене на прободен трион, примерно, за по-лесно маркиране на местоположението на отвори за електроинсталацията и др.

» Всевъзможни ръчни инструменти за шлифоване, ножици за рязане на пластмаса и ламарина, за монтиране на дъсчени подови настилки на веранди и тераси, за рязане и пробиване на облицовъчни плочи и др.

» Най-голям е асортиментът от работни инструменти (консумативи) за всякакви електроинструменти: всевъзможни триончета за прободни и саблени триони, фрезери за изрязване на отвори с голям диаметър в дърво и ламарина, в облицовъчни плочки и тухлен зид, битове за отвертки, абразивни листове за всякакви видове шлайфмашини, полиршайби, ротационни телени, с найлонови и други влакна четки, циркулярни дискове, свредла и зенкери, профилни фрезери за ръчни фрези и бормашина, карбофлексни и метални дискове с диамантни зърна и много други.

6

Понеже отоплителният сезон настойчиво чука на вратата, накрая ще споменем стойката за рязане на дърва за огрев, която позволява едновременното рязане на цял сноп от поставени в нея цепеници, както и практичния стелаж за подреждане на така нарязаните дърва.

 

За допълнителна информация и покупки на продуктите на Wolfcraft посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2014, Брой 9-10/2014, Представяме ви

Ключови думи


 
към началото