В категории: 2015, Брой 5-6/2015, Инструменти, Представяме ви

„Киров“ АД въвежда марката KPOWER Professional Tools

„Не големите изяждат малките, а бързите поглъщат бавните“. Тази популярна формулировка, заглавие на една от книгите, разкриваща секретите на успешния бизнес с автори Джейсън Дженингс и Лорънс Хотън, е многократно доказана в реалната, динамично променящата се световна икономика и търговия. Всъщност това си е природен закон, закон на еволюцията, позволяващ на най-добрите, най-способните и най-вече на тези, които умеят вярно да разчитат заложените в днешния ден закономерности на близкото или по-далечно бъдеще, своевременно да реагират по най-правилния начин, гъвкаво да се променят, за да бъдат все така конкурентоспособни и успешни пред конкурентите си. Резултат на тези процеси е днешната световна тясна специализация до няколко водещи компании в отделни ключови производства и глобализацията, позволяваща и на компании, развили свое ноу-хау и без наличието на производствени мощности, да станат изявени пазарни лидери със собствени утвърдени и авторитетни марки. По този безспорно успешен и рационален модел на развитие поеха редица по-малки фирми, както и големи търговски вериги – досега по правило в сектора на масовите, любителски електроинструменти. Дотук нищо ново, защото дори и столетните фамилни европейски производители на машини и инструменти ни най-малко не се притесняват коректно да пишат на продуктите си, че са произведени в Китай, Тайван или друга държава от Източна и Югоизточна Азия, район, който се превърна в днешната фабрика на света. Клиентите им също не се притесняват от това, защото знаят, че в Далечния Изток се произвеждат и най-качествени машини и инструменти, което е въпрос на цена, на текущ производствен контрол на място и не на последно място на умението да получиш максималното качество на оптимална за него цена.

В това ни убеди двучасовият разговор с г-н Киров Киров и г-н Димитър Тодоров, търговски директор на направлението „Професионална техника“ в „Киров“ АД. Тема на разговора ни бе новата марка KPOWER Professional Tools, която се появи неотдавна в дългия списък с реномирани марки на световни производители, които от години „Киров“ АД предлага на нашия пазар. При това именно „Киров“ АД е въвела и наложила в България немалко от тях. Не случайно и днес марката Bosch интуитивно и рефлекторно се свърза с името „Киров“ – първият дистрибутор за страната, който много успешно наложи масово машините на немския гигант при възкръсването на частния бизнес у нас след 1989 г.

Общият знаменател за всички около 80 световни марки, избрали, а и те самите избрани от „Киров“ АД за партньори е, че са носители на най-високото качество за даден вид продукти на световния пазар. Това е така, защото от самото си създаване фирмата е заложила на професионалната техника, от която преди всичко възраждащата се българска индустрия и занаятчийски бизнес имаха и продължават да имат жизнена потребност. През всичките 25 години, включително и в годините на изпитания, породени от световната и още повече от българската икономическа криза, фирмата не се отклони от записания под името си девиз „Професионална техника“.

Появата на новата марка KPOWER Professional Tools, зад чието налагане, предлагане и сервиз стои „Киров“ АД, представлява безспорно нов момент в дейността на компанията, който обаче не прави отстъпление от удържаното четвърт век качество на продуктите, характерно за професионалната техника. Досега фирмата предлагаше и предлага продуктите на водещите в света производители, като успехът й се дължи и на широката мрежа от 13 собствени представителни магазини в цялата страна, обширната дистрибуторска мрежа, добре подготвените търговски консултанти, отличният широко разклонен сервиз и естествено, това което най-трудно се гради – огромният авторитет на компанията като първосъздател и пазарен лидер на пазара в много широк спектър от продукти. За пръв път „Киров“ АД от позицията на лидер, чрез влиянието на изкования за четвърт век авторитет на фирма, чието име е най-популярната марка за професионални машини и инструменти в България, подхваща налагането на непознатата до този момент на българския пазар марка – KPOWER Professional Tools. Ако добавим още прозорливостта и младежкия ентусиазъм, които г-н Киро Киров е съхранил през годините, вероятно това би било достатъчно обяснение за необичайно бързия успех. Само за около половин година фирмата успява да справи с една почти неосъществима към днешна дата задача – да създаде и предлага продукти без забележимо отстъпление от професионалното ниво, но на цени, които силно конкурират множество модели с малко познати марки.

Създаването на марката KPOWER Professional Tools позволява на „Киров“ АД да отвори значително по-широко вратите на своите представителни магазини, а чрез мрежата от дистрибутори – и на по-малките местни магазини, за голямата група клиенти, които търсят качествени електроинструменти и други машини, необходими им в тяхната професионална дейност, каквато са армията от занаятчии. Същото се отнася и за силно напредналите домашни майстори, които желаят да обзаведат работилницата си с качествени, модерни и сигурни в работата инструменти, а така също те да бъдат от клас, който да носи и удоволствие от притежанието им.

С две думи, става дума за разширяване на продуктовата гама и по отношение на показателя, който продължава да бъде водещ, а често и решаващ за българския пазар – цената. Така например за клиенти, чиято производствена дейност, примерно заваряване, непременно изисква най-доброто от световния пазар, „Киров“ АД предлага моделите на австрийската компания Fronius. Има и друга, при това значително по-многобройна група клиенти, които се нуждаят от заваръчен апарат със сходни възможности, предостатъчни за техния вид дейност и натоварване, на който обаче да са сигурни, че винаги могат да разчитат. Такъв модел се предлага с марката KPOWER Professional Tools и то на цена около 3–4 пъти по-ниска. При това зад всички машини с тази марка стои обширната сервизна мрежа, изградена от „Киров“ АД през годините.

Срещата ни с г-н Киров и г-н Тодоров, породила тази статия, има своята предистория. Преди няколко месеца редакцията на списанието ни бе поканена да тества първата машина от серията KPOWER Professional Tools – невероятно малък и впечатляващо мощен електрожен ARC 160 Е. Колкото до цената, нея ще обявим в статията, която го представя. Докато му дойде реда, дни по-късно, от „Киров“ АД го поискаха обратно. Целта им бе преди да вземат окончателно решение за предлагането му на нашия пазар, да го предоставят за обстойна проверка при условия на максимално, продължително натоварване в производствени условия. Електрожените са показали безукорно поведение, като безотказно са издържали варварско натоварване при продължителна работа с максимална сила на заваръчния ток. След това ни бяха върнати за тестване в редакционната работилница и представяне пред читателите на списанието. Белезите по кутиите от продължителната нещадяща работа в производствени условия също приехме като доказателство за преминали изпитания машини, на които може да се разчита.

Освен заваръчни апарати, серията KPOWER Professional Tools включва също така и редица измежду най-често използваните машини от леката строителна техника – трамбовки, вибратори, вибромастари, пердашки, машини за рязане на настилки от асфалт и бетон, гилотина за рязане на тротоарни бетонни плочки и др. Серията трифазни и монофазни бензинови електрогенератори към момента включва осем модела с мощност от 2,8 kVA до 15,3 kVA. С марката KPOWER Professional Tools сe предлагат също така кутии за инструменти, карбофлексни дискове за рязане и пилене с ъглошлайфмашини, електроди за заваряване (на реномираната фирма Kiswel, Южна Корея) и други.

В този брой на списанието представяме три заваръчни апарата KPOWER Professional Tools – два електрожена и едно устройство, работещо със заваръчна тел.

За повече информация и поръчки посетете сайта www.kpower.bg.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2015, Брой 5-6/2015, Инструменти, Представяме ви

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото