В категории: 2017, Брой 5-6/2017, Инструменти

Новата серия миксери за строителни разтвори C-mix на Collomix

Съвременното строителство, и особено множеството трудоемки довършителни и ремонтни дейности, станаха възможни благодарение на неимоверното развитие на строителната химия, довело до появата на множество нови материали. Непознати допреди няколко десетилетия, те промениха коренно строителната практика. Преобладаващата част от тях представляват сухи смеси, които се приготвят на място, непосредствено преди употреба, чрез разбъркване с вода. Други, във вид на гъста пастообразна маса, също се нуждаят от добро разбъркване до пълна хомогенизация на разтвора, преди да станат пригодни за употреба.

Навлизането на тези нови материали породи необходимостта от подходяща машина и така на пазара се появиха специализираните миксери за строителни разтвори – ръчни и промишлени, автоматизирани смесители.

Масово използваният електроинструмент са ръчните миксери, а бързо нарастващото търсене и отворилият се поради това обширен пазар, привлече множество производители. Сред тях се откроява силно световният лидер – немската компания Collomix.

Както изтъкна по време на презентацията си пред партньорската среща на „Ташев-Галвинг“ ООД (21–23 април т.г.) г-н Масимо Гасперини, ръководител на направлението „Експорт“, в света има само още една компания, която може да съперничи на Collomix. Конкурентът също е немска компания и също произвежда продуктите си в Германия.

Създадена преди повече от 40 г., Collomix е посветила развойната си и производствена дейност върху създаването на най-подходящите инструменти и машини както за строителни приложения, така на машини за разбъркване и смесване на материали в затворен съд с различни приложения в индустрията и търговията. За създаването на оптималната машина за разбъркване на различни по вид, консистенция и вискозитет разтвори, задължително в комплект с оптимално проектираните за нея инструменти, се изисква висока компетентност, каквато Collomix притежава в най-висока степен. Ето защо марката Collomix е авторитетно име, което неизменно се свързва с изключително качествени, удобни за работа, изпипани до най-малкия детайл високопроизводителни, удобни за работа и дълготрайни машини.

Дотук нищо ново за редовните читатели на списанието, защото в тринайсетте досега публикувани на сайта на „Направи сам“ статии може да се намери подробна информация за миксерите и останалата техника на Collomix, която „Ташев-Галвинг“ ООД предлага на нашия пазар.

Сега е ред за новостите, които г-н Гасперини представи пред партньорите на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Те са две, при това с голяма значимост:

– Създаването на нова серия ръчни миксери C-mix, която е специално разработена за пазари като българския и подобни на него.

– Предстоящото пускане на пазара на първият ръчен миксер Xo 10 NC, захранван от акумулаторна батерия.

Новата серия ръчни миксери C-mix

Г-н Гасперини подчерта специално, че новата серия миксери на Collomix е решение, целящо да предостави на значително по-обширен кръг от професионалисти привилегията да работят с машина, притежаваща качествата и неоспоримите производствени предимства на марката, безапелационно наложени от серията Xo. За пазари както българския обаче, където цената все още представлява решаващ, често непреодолим фактор, решението е в намиране на възможности за нейното снижаване до приемливо за клиента ниво, без обаче да се правят съществени компромиси с качеството на продуктите. Именно такова решение са новите миксери C-mix. Това, според нас, обяснява и защо за новата серия е създаден отделен сайт, който освен на световния английски език, работи на още дузина езици на държави, известни с неособено високия си и дори нисък стандарт на живот. Обяснява и защо на сайта на немска фирма отсъства родният език, немският. Засега българският липсва, което не е беда, защото „Ташев-Галвинг“ ООД разполага с преведени на български технически проспекти, а в електронния магазин на компанията може да се намери допълнителна техническа и ценова информация.

Вдясно – C-mix 1000

Създаването на новата серия е продиктувано от разбирането, че всеки професионалист много добре познава, разбира и високо цени инструментите, носители на най-високото (ниво Premium) качество. Но едно е желанието, колкото и силно обосновано да е то, друго са възможностите за заплащане на това качество. За съжаление и на нашия пазар ограничените финансови възможности лишават много професионалисти от възможността да си вадят хляба с високопроизводителна, надеждна, удобна и минимално уморяваща „породиста“, техника. Налага им се да правят компромиси, от които и работата им страда, страда тялото, а и джоба, защото високопроизводителният инструмент носи и повече приходи.

Именно този проблем до голяма степен решават новите миксери Collomix C-mix. При това от Collomix не предлагат просто един или друг нов модел – предлагат цялостно пакетно решение – два модела ръчни миксери и подбран комплект от четири бъркалки, които покриват практически на 100% всички потребности.

Г-н Гасперини специално подчерта, че новата серия, независимо от значително по-ниската цена, са професионални инструменти и отговарят на всички изисквания за този клас. Макар и значително по-евтини от серията Xo, в никакъв случай те не са „евтинджийски“, както е прието да се наричат продуктите на безименни производители, с ниско качество и подобаваща му ниска цена.

HEXAFIX

Двата нови модела, C-mix M1000 и C-mix M1400, се различават основно по своята производителност. Първият е предназначен за разбъркване на до около 40 l разтвор, а вторият – до около 70 l.

Миксерът C-mix M1000 има електродвигател с мощност 1010 W и едностепенен редуктор. Подходящ е за работа с бъркалки с диаметър до 120 mm.

Моделът C-mix M1400 е с мощност 1400 W, има двустепенна редукторна кутия. По-голямата мощност и наличието на двустепенен редуктор му позволява да работи с бъркалки с диаметър до 140 mm, както и по-лесно и бързо да разбърква гъсти „тежки“ разтвори.

И двата миксера имат електронно регулиране на честотата на въртене на бъркалката, което силно улеснява работата и повишава качеството на разбъркването. Избягва се опасността от неконтролируемо завъртане на кофата при пускане на машината и гъст разтвор, както и нежелано разплискване на материала при редки разтвори. Много съществено удобство и при двете машини е, че са комплектувани с патентования от Collomix преходник HEXAFIX. Благодарение на него поставянето и махането на бъркалката ‒ било в началото или в края на работата, при смяна на вида или за почистване, става лесно и бързо. Това в случая е от значение, защото детайлното проучване на процеса на смесване на различни материали е довело до разработването от Collomix на различни по вид бъркалки – към момента общо 13 модела. Многообразието е още по-голямо, защото от всеки се предлагат по няколко модела в зависимост от начина на закрепване, диаметъра на бъркалката и вида на стоманата.

Ръкохватката на миксерите е изработена така, че да осигурява максимални удобства и сигурност при работа. Тя е двустранно защитена със стоманени пластини, които я предпазват при падане или невнимателно поставяне на инструмента върху пода.

Г-н Гасперини прогнозира, че новите миксери C-mix ще намерят радушен прием на българския пазар не само поради много доброто съотношение между качеството и цената, а и поради това, че на външен вид те силно напомнят миксерите от серията CX на Collomix, предхождащи появата на топмодела Xo. Тези модели са продавани успешно в България в периода 1998–2010 г. Тук ще напомним, че серията CX е носител на високото отличие за промишлен дизайн iF през 2003 г.

Защо миксерите С-mix са професионални инструменти

Какво ги отличава от масовата продукция с неизвестен на практика производител?

Първото, което веднага се набива на очи, е дължината на захранващия кабел. При масовия продукт (това се отнася за почти всички електроинструменти) дължината на кабела е 1,5 m, докато при професионалния Collomix, независимо от модела, кабелът е дълъг 4 m.

Обичайната дължина на масовите евтини миксери е 70 cm, което принуждава работника да работи в приведено, силно уморяващо положение. Миксерите на Collomix имат дължина 85 cm, което позволява работа в изправено положение на гръбначния стълб. Миксерите на Collomix, включително серията C-mix, имат специално разработена метал-органична грес, която гарантира доброто смазване на зъбните колела в предавателната кутия. С това се подобряват динамичните качества на машината и допълнително се удължава нейната експлоатационна дълготрайност. За плавното регулиране на честотата на въртене на бъркалката и използването на преходник HEXAFIX, вече стана дума.

Разбирането на Collomix за професионално качество се илюстрира най-красноречиво от статистиката за броя на рекламациите. При серията Xo на всеки 1000 миксера, само 2,8 са показали някакъв дефект (0,28%). Поради това, че е съвсем нова, за серията C-mix все още няма статистически данни. Очаква се количеството на показали дефект машини да бъде не повече от 25 на 1000, т.е. 2,5%. Това също е много добър показател и доказателство за професионалното качество на машините.

Качеството на бъркалките на Collomix също е на най-високо професионално ниво. Те превъзхождат масово предлаганите на пазара модели по редица съществени показатели – във всяка от тях е вложено с около 30% повече количество стомана, което се отразява върху здравината и износоустойчивостта им. Те имат значително по-прецизно изпълнени, по-качествени заварки, по-качествено прахово нанесено защитно покритие, пригодени са за работа с по-висока честота на въртене, по-малко натоварват редукторната кутия, геометрията им е прецизно подбрана. Collomix е единственият производител, който предлага 13 модела бъркалки (с множество разновидности всеки). Това позволява за всеки вид материал да се подбере бъркалката, която осигурява най-добро и бързо разбъркване на разтвора.

Както вече стана дума, миксерите C-mix се предлагат с пакет от четири бъркалки, които са подбрани така, че да покриват целия диапазон от материали. Понеже на бъркалките на Collomix в списанието е заделено подробна статия, тук поместваме само таблица, която най-лесно ориентира коя бъркалка за кои видове материали и за кой от двата модела C-mix е най-подходяща.

Миксерите C-mix се продават с 3 годишна гаранция.

За допълнителна информация и покупка посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг” ООД.

Виж още: Първият акумулаторен миксер Collomix Xo 10 NC.

Новата серия миксери за строителни разтвори C-mix на Collomix
от
кл.думи:
4,7 / 5 звезди
LED преносими прожектори и ръчни лампи Статията представя най-новата серия професионални миксери за разбъркване на различни строителни разтвори. Серията C-mix съчетава традиционното високо качество, характерно за марката, с цени, които ги правят достъпни за значително по-голям кръг от професионални строители.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2017, Брой 5-6/2017, Инструменти

Ключови думи


 
към началото