В категории: 2017, Брой 7-8/2017, Инструменти, Ремонти, Строителство

Акумулаторен миксер за строителни разтвори Collomix Xo 10 NC

Това е най-новият ръчен миксер за строителни разтвори, който за пръв път е представен публично през януари 2017 г. Първата поява на новия Xo 10 NC на българска земя бе по време на партньорската среща на „Ташев-Галвинг“ ООД през април т.г. Наред с новата серия миксери C-mix, г-н Масимо Гасперини, мениджър „Експорт“ в Collomix, представи и този първи в света акумулаторно захранван миксер. Тук публикуваме предварителна информация за него, защото продажбите му ще започнат от юни т.г.

Концепцията за неговото създаване е добре позната ‒ подобно на останалите акумулаторни инструменти, Collomix предоставя на своите клиенти инструмент, които им осигурява независимост на работното място от наличие на електрически контакт с мрежово захранване или електрогенератор. Миксерът има аналогични технически и производствени характеристики като станалия легендарен в света на майсторите строители модел Xo 1. Единствената разлика е в източника на захранване. За разработването на този акумулаторен инструмент Collomix е потърсила сътрудничеството на един от най-класните производители на акумулаторни батерии в Европа и света – немската компания Metabo. Както е обичайно за този вид инструменти, миксерът Xo 10 NC работи само с батерия на Metabo, но не и на други производители.

Батерията е литиево-йонна с изходящо напрежение 18 V и капацитет 5,2 Ah. Тази стойност на капацитета е избрана с оглед на действащи нормативни регулации за транспортиране на акумулаторни батерии. За транспортирането на акумулирани батерии с електрическа енергия над 100 Wh се налагат изисквания, които значително оскъпяват и усложняват транспорта. Поради това за Xo 10 NC е избрана батерия с енергия 93,6 Wh (18 V x 5,2 Ah), а не примерно с 6,0 Ah.

Миксерът е в състояние да разбърква разтвори с обем до 40 l (1–2 торби). Максималният диаметър на бъркалката е 120mm. С едно зареждане на батерията Xo 10 NC е в състояние да разбърка до 5 торби с тегло 25 kg прахообразна маса при силно вискозни разтвори. При материали с по-ниска вискозност, т.е. по-течни, броят на торбите нараства на до 8 торби.

Средната продължителност за едно разбъркване е около 3 min.

Миксерът ще се предлага на три варианта на окомплектоване, като всеки от тях съдържа и бъркалка WK 120 HF (най-подходяща за разтвори за зидане, измазване и замазки):

– С 1 батерия и зарядно устройство

– С 2 батерии и зарядно устройство

– Без батерия и зарядно устройство.

Последният вариант благоприятства притежателите на акумулаторни електроинструменти Metabo, защото стойността на батерията по правило съставлява значителна част от цената на миксера. Възможен вариант е също покупката на миксера да се съчетае с покупката на необходим електроинструмент на Metabo, като и двете марки се продават от „Ташев-Галвинг“ ООД.

Продължителността на зареждане на батерията е около 100 min. Това ще рече, че при наличие на две батерии, и като се отчете времето, необходимо за изразходване на разтвора, миксерът позволява на практика непрекъсната работа в рамките на работния ден.

Повече за акумулаторната батерия с Ultra-M технология с микропроцесорно управление на батерията, електродвигателя и зареждащото устройство може да прочете тук.

За специфичните качества и предимства на модела Xo 10 NC може да се каже, че с дължина 860 mm (опрян върху пода) той е най-високият миксер на пазара, което осигурява по-удобна поза на работещия и по-неуморителна работа. Ръкохватките са изработени от неръждаема стомана. Миксерът се доставя с монтиран преходник HexaFIX за бърза и лесна смяна на бъркалката.

Той е единственият миксер, при който вентилационната решетка е разположена в долната част на корпуса на двигателя. Това го прави значително по-добре защитен от попадане на вода, при дъжд например. Смазването в редукторната кутия е със специално разработена метал-органична грес, която осигурява оптимално и в продължителен срок смазване.

Новият миксер ще бъде пуснат в продажба през юни т.г., като г-н Гасперини подчерта, че вече има значителен интерес, множество запитвания и дори неколкостотин броя вече са продадени – на доверие към марката.

Миксерът се продава с 3 годишна гаранция.

За допълнителна информация и покупки ползвайте електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Акумулаторен миксер за строителни разтвори Collomix Xo 10 NC
от
кл.думи:
4,7 / 5 звезди
Акумулаторен миксер за строителни разтвори Статията е първото представяне на първия в света миксер на Collomix, който работи със собствено захранване от акумулаторна батерия. Ценна машина, позволяваща работа на места, където осигуряването на електрически ток от мрежата е затруднено или невъзможно.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото