В категории: 2017, автомобили, Актуални статии, Брой 5-6/2017, Инструменти, Металообработване, Представяме ви, Ремонти

Професионални инструменти на Projhan

Немската компания Projahn бе представена на партньорската среща на „Ташев-Галвинг“ ООД, проведена през април 2017, от г-н Алекс Лемер – директор маркетинг и продажби в Projahn и г-н Даниел Бохачек – мениджър продажби за Източна Европа.

Тя е основана през 1973 г. във Франкфурт на Майн. Част е от холдинга BMC, обединяващ няколко фирми. Сред тях са немската DREPS GmbH, специализирана в производството на висококачествени свредла за пробиване в бетон и камък, както и немската компания Schuster Maschinenbau GmbH с над 30-годишен опит в производството на специализирани металообработващи машини и автомати, включително за производството на режещи инструменти като свредла и др. Нейните машини се ползват от редица други производители на свредла и режещи инструменти по света.

Всички продукти на холдинга се продават с марката Projahn, която е стартирала преди 44 години именно с продажбата на свредла. Фирмата не продава директно на крайни потребители, нито през интернет, а единствено чрез мрежа от над 2500 партньорски фирми. Над 35% от продукцията се продава извън Германия – в над 37 страни, като в България инструментите Projahn се предлагат чрез „Ташев-Галвинг“ ООД.

Поради разнообразната и много богата гама, инструментите на Projahn са разделени в два основни каталога с обем 265 и 225 страници всеки. В единия са представени режещи и пробиващи инструменти – всевъзможни видове свредла за пробиване в метал, строителни материали, включително камък, дърво, боркорони за изрязване на отвори в различни материали, триончета за прободни и саблени триони, метчици и плашки и др. Projahn е утвърден лидер в производството на усилени свредла – основно за пробиване в бетон, камък и стомана. Всеки ден компанията продава над 20 000 свредла.

Другата голяма група – ръчните инструменти, включва всевъзможни комплекти и единични инструменти за работа с болтове и гайки, отвертки и битове, клещи и много други инструменти.

Приставка към акумулаторна отвертка за занитване на попнитове („слепи” нитове)

Предлаганите от Projahn инструменти са предназначени за професионална употреба, като се предлагат три нива на качество: стандартно (Proficraft), стандартно плюс и индустриално (Industrial). Инструментите от стандартното ниво съчетават високо качество със силно конкурентна цена. Най-високото, индустриалното ниво инструменти се отличават с изключително качество, а инвестицията на клиента е защитена с 25-годишна гаранция от производителя. Те, разбира се, имат и по-висока цена. За качеството като цяло на инструментите на Projahn говори красноречиво фактът, че рекламациите са под 0,01%.

Успехът на инструментите Projahn се дължи и на неизменния стремеж на производителя всеки от тях да има допълнителни предимства, добавена стойност, която го отличава от сходни конкурентни продукти. Това също се цени особено от клиентите и привлича все повече почитатели на марката. Компанията предлага специализирани инструменти за специфични професионални групи – автомонтьори и шлосери, строители, дърводелци, водопроводчици и др. Това отчетливо се вижда и от разнообразието на сполучливо комплектувани набори според спецификата на един или друг вид дейност.

Така например изключителен интерес за всеки автомонтьор и шлосер представляват специалните вложки за комплекти от типа „гедоре“, чиято специалност е отвиването на иначе неотвиваеми с обикновени вложки или гаечни ключове, поради заобляне на ръбовете на главата, винтове или гайки. Вложките Xi-on са световна новост, а интелектуалната им собственост е защитена с патент. Те се произвеждат със стандартните големини на отвора за присъединяване към ръкохватката – 1/2, 3/8 и 1/4 инч. Предлагат се поотделно, както и в различни по съдържание комплекти.

Такъв комплект с вложки Xi-on представяме тук. Той може да се използва като всеки професионален инструмент от този вид. Този обаче има много същественото предимство, което е безценно, когато се наложи – способността му да развива болтове и гайки с почти напълно унищожен шестостен – със закръгление до 85%. Това се случва при стари съединения, силно ръждясали или клеясали, включително поради използване на некачествен инструмент, който е превъртял, и по този начин унищожил шестостенния профил. Всяка вложка Xi-on е направена от специална стомана с висока прецизност на изработката. Подробно описание на вложките Xi-on и техния специален профил може да намерите в тази статия.

Комплект с вложки Xi-on

Комплекти инструменти Professional за индустриално приложение. Всеки притежава паспорт за 25-годишна гаранция от производителя (в центъра на снимката)

Proficraft

Отново, най-вече на автомонтьори и шлосери, би грабнал сърцето и друг, показан тук комплект, чиито вложки позволяват работа с шестостенни и други видове глави на болтове и гайки. Особеното и най-ценно в този комплект е ръкохватката, която има две оси и може да се завърта в произволно пространствено положение спрямо главата на болта или гайката. Това позволява отвиване и завиване на болтове и гайки, намиращи се на трудно достъпни места.

Показваме и един компактен, малък наглед и същевременно с многобройни възможности комплект за работа с болтове и гайки от 4 до 14 mm. Благодарение на специалния профил на вложката MultiFit той може да се използва не само при крепежни елементи с шестостен, но също при елементи с 12-стенни, цолови и TORX E профил. За отбелязване е също, че ръкохватката с тресчотка има 72 зъба, което означава, че минималният ъгъл на завъртане е само 5°. При неудобни за работа места това е голямо предимство.

Показваме и комплект от стандартното ниво на качество Proficraft – професионален инструмент, съдържащ 108 части, без компромис с качеството (две тресчотки с по 72 зъба), който предлага всичко обичайно необходимо на впечатляващо ниска цена.

Вдясно – MultiFit

Новост в продуктовата програма на Projahn е и приставката за занитване на попнитове (известни още като „слепи” нитове). Предназначена за работа с акумулаторна отвертка/винтоверт, тя я превръща в електроинструмент за занитване. Поради металната си конструкция и прецизно изпълнение, приставката има голяма дълготрайност. Пести време, усилия, осигурява качествено занитване, спестява се покупката на скъп специализиран електроинструмент за занитване. Подходяща е за занитване на слепи нитове с диаметър от 2,4 до 5,0 mm в зависимост от вида на материала – алуминий, стомана или мед.

Комплект  вложки за ударен винтоверт за смяна на алуминиеви джанти. Тефлоновото покритие предпазва джантата от нараняване.

Показваме и още два от инструментите на Projahn. Комплект вложки за ударен винтоверт, предназначени за монтиране на алуминиеви джанти. Имат предпазващо джантата тефлоново покритие, а различното им оцветяване улеснява взимането на необходимата големина. Вторият инструмент ползва ръкохватка с проходен отвор на тресчотката. Тя е предназначена за свързване и разглобяване на глидерите на радиатори за отопление. Стъпаловидната му шестостенна форма позволява с един инструмент да се развиват нипели с различно голям отвор.

За допълнителна информация и покупки посетете електронния магазин на „Ташев -Галвинг” ООД.

Специалиризиран инструмент за сглобяване и разглобяване на глидерите на радиатори за отопление

Професионални инструменти на Projhan
от
кл.думи:
4,8 / 5 звезди
Професионални инструменти Представени са част от най-често използваните и необходими професионални инструменти на немската фирма Projhan. Изключителен интерес представляват вложките Xi-on, които са световна новост. Те позволяват развиване на гайки и винтове, чийто шестостенен профил е заоблен до около 80%.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото