В категории: Актуални статии, Брой 3-4/2018, Инструменти, Представяме ви

Raider Industrial – стратегия за овладяване на нови пазарни позиции

 

 

По повод на първото представяне на новата марка Raider Industrial пред световната експертна и търговска публика, представител на редакцията на сп. „Направи сам“ разговаря с г-н Лино Баша, съсобственик и съуправител на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД.

 

Направи сам: Г-н Баша, тазгодишното участие на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД на най-авторитетното специализирано изложение за инструменти в света Eisenwarenmesse в Кьолн бе изцяло фокусирано върху най-новата ви марка електроинструменти Raider Industrial. Как оценявате това си представяне и как то ще се отрази на налагането на марката на световния пазар?

 

Лино Баша: „Евромастер Импорт Експорт“ ООД е редовен участник на това най-известно и авторитетно в света изложение за машини и инструменти. Участието ни на този най-висок и представителен форум е съществен елемент в стратегията за планомерно развитие на нашата фирма – да създаваме, развиваме и налагаме собствени марки електро- и ръчни инструменти, като паралелно осигуряваме техния добър сервиз. Да предлагаме машини и инструменти, които в максимална степен да отговарят на изискванията на отделни групи клиенти – любители и напреднали домашни майстори, занаятчии, а вече и на майстори в строителството, производството и други сектори. Да предлагаме групи инструменти, по-силно съобразени със спецификата на преобладаващо извършваната дейност.

За пръв път участвахме в изложението през 2008 г. Тогава преценихме, че марките Raider, Raider Pro и Topmaster вече са достигнали ниво на качество, необходимо за успешното им навлизане на повече чуждестранни пазари, способни да се конкурират с продукти на други утвърдени производители.

Тази година акцентирахме върху най-новата ни марка Raider Industrial. Нейното създаване следва естественото развитие на добилата широка популярност и с утвърдени пазарни позиции марка Raider. Демонстрирахме пред световния експертен елит в областта на ръчните електроинструменти новия етап в разширяването на нашата производствена програма – сегментът на професионалната техника, изискващ производителни и най-вече високонадеждни електроинструменти, предназначени за продължителна работа.

Досегашното планомерно възходящо развитие на нашата фирма е доказателство за правилността на избраната от нас преди близо две десетилетия концепция, максимално съобразена със съвременните условия и тенденции на производство в глобализирания свят. Затова нашите машини и инструменти се наложиха успешно не само на българския пазар и в съседните ни държави. Нашите електро – и механични ръчни инструменти намират добър прием в над 18 други държави. Този процес на разрастване продължава и тепърва ще нараства.

Ние не се стремим да конкурираме водещи световни производители. Също така и не следваме примера на фирмите, предлагащи възможно най-ниски цени. Ние сме избрали и намерили своето място на пазара. Вярваме в тази стратегия и успехите доказват нейната правота. Нашата „Евромастер Импорт Експорт“ ООД вече има водещи позиции на българския пазар, множат се успехите ни и в чужбина. Съчетавайки оптимално качеството с привлекателна продажна цена, нашите машини и инструменти завоюват признанието на клиентите ни. Те стават все повече, защото успяваме да вникнем в техните интереси, да удовлетворяваме изискванията им.

Мохамад и Лино Баша с чуждестранни партньори.

Това ясно пролича и на изложението в Кьолн. Щандът ни привличаше множество посетители от всички краища на света  ̶  от мощни икономически държави до страни с по-скромна икономика. Интересът, изказаните мнения и предложения за разширяване на сътрудничеството за пореден път показаха, че сме на правилния път на успеха. Включително в този толкова претенциозен пазарен сегмент, какъвто е професионалната техника. Тук, наред с качествата и износоустойчивостта на машините Raider Industrial, на преден план изпъква и тяхната поддръжка, организацията, бързината и качеството на следпродажбения сервиз. Нещо, за което сме взели специални мерки.

Създаването на новата марка също е елемент от стратегията ни за значително разширяване през следващите години на пазарното ни присъствие във все повече държави.

 

НС. Какво да очакваме през тази година?!

Л.Б. През тази година пускаме на пазара общо 27 машини с марката Raider Industrial. Предимно електроинструменти, работещи с мрежово захранване. Това е съобразено и със спецификата на работа при използване в индустриални условия, включително с характерната за работния процес продължителност. Серията включва метало- и дървообработващи електроинструменти, както и машини за строителни и ремонтни дейности. За броени месеци от началото на годината пуснатите на пазара нови модели бяха бързо разпознати и високо оценени от клиентите ни. В резултат, те се продават много добре.

 

НС. Как през идната година ще се развива марката Raider и конкретно – новата Raider Industrial?

Л.Б. Подобно на лидерите в света на електроинструментите, „Евромастер Импорт Експорт“ ООД се насочва към създаването на обширна гама електроинструменти, които на принципа на пълната взаимозаменяемост работят с една или няколко различаващи се по капацитета си батерии, ще ползват едни и същи зарядни устройства. Това е икономически много изгодно за потребителите решение. Тази е една от задачите ни за 2019 г.

През 2019 г. „Евромастер Импорт Експорт“ ООД ще пусне множество нови модели на електроинструменти от трите серии – Raider, Raider Pro и Raider Industrial. Така е всяка година.

Техническа новост е, че ще пуснем на пазара и първите десетина машини с модерните безчеткови електродвигатели.

„Евромастер Импорт Експорт“ ООД подготвя също да пусне редица електроинструменти, предназначени за прецизна, фина обработка на различни материали.

 

НС. Освен на изложението в Кьолн, „Евромастер Импорт Експорт“ ООД се представя успешно и на друг световен търговски форум – изложението  China International Hardware Show (CIHS) в Шанхай. Какви са намеренията ви за тази година?

ЛБ. Освен участието ни на тези две световни изложения, бих искал да подчертая, че обръщаме голямо внимание и успешно се представяме на редица локални технически панаири и изложения в Гърция, Кипър, Сърбия, Украйна и редица други държави, съвместно с партньорски фирми и дилъри в съответната страна. Това е ефективна практика и се стремим да я развиваме. Отговаря на вижданията ни, че фирмата ни, нашите продукти, трябва да бъдат възможно най-близо до клиентите ни.

Много успешно се развива представителството ни в Румъния. Продуктите ни бяха оценени и вече се продават от много местни търговци, включително от фирмите в първата десетка на големите търговци, предлагащи в страната продуктите на световните лидери.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото