В категории: 2018, Актуални статии, Брой 3-4/2018, Инструменти, Представяме ви

Световната премиера на новата марка Raider Industrial

При своето шесто поред участие на най-престижното в света изложение за ръчни електро- и механични инструменти Eisenwarenmesse, провело се в немския град Кьолн от 4 до 7 март т.г., „Евромастер Импорт Експорт“ ООД бе една от трите български фирми, които защитиха националната ни чест*. Половин година след като фирмата отбеляза своята 25-годишнина през септември 2017 г. с редица прояви, една от които бе обявяването на новата марка Raider Industrial, на изложението в Кьолн бе нейната световна премиера. С Raider Industrial „Евромастер Импорт Експорт“ ООД навлиза в професионалния сегмент електроинструменти. Това са предимно машини с по-тясна специализация, с по-висока производителност, значително по-голяма издръжливост на продължително натоварване и износоустойчивост, предлагащи по-висок комфорт при работа.

От 2008 г. насам „Евромастер Импорт Експорт“ ООД e редовeн участник на изложението в Кьолн. За разлика от по-предни години, когато фирмата се представя комплексно със своите водещи марки Raider, Raider Pro и Topmaster Professional, тазгодишното участие с експозиция на площ от над 80 m² е било фокусирано единствено върху новата Raider Industrial.

Това, според нас, подсказва, че трите вече наложили се на българския пазар марки Raider, Raider Pro и Topmaster Professional, които оформят гръбнака в производствената програма и имат най-голям принос за непрестанния възход на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, стават все по-популярни и в редица други държави. Ето защо, при тазгодишното си участие на изложението в Кьолн „Евромастер Импорт Експорт“ ООД прави поредната логична следваща стъпка – ясно да заяви намерението и готовността си за по-широко навлизане на пазара на професионалните електроинструменти.

Техническият панаир Eisenwarenmesse в Кьолн е специализирано, предимно професионално техническо изложение. То предлага подходяща среда и делова атмосфера за срещи на производители и търговци. Изложението има изразена бизнес насоченост, а сравнително високата входна такса успешно филтрира случайни посетители. Повечето от посетителите идват на него с ясни и конкретни намерения за развитие на своя търговски бизнес, други – да видят на живо най-новите постижения на конкурентите си. Те са подготвили предварително програмата си, като са проучили участниците в изложението, често имат вече уговорени срещи. От своя страна и производителите придобиват допълнителна представа за търсенето на пазара, търсят и намират нови търговски партньори.

По думите на инж. Красимир Петков, бранд мениджър за марката Raider, този фокусиран върху представянето на новата марка Raider Industrial подход е бил резултатен, привлякъл е силен интерес към щанда на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД. Той е бил посетен от стотици представители на фирми – управители, търговски мениджъри, специалисти. Сред тях са били почти всички от досегашните утвърдени по-големи чуждестранни търговски партньори – дистрибутори в своите страни. Радостно е, че тази година е отбелязано и значително нарастване на посещенията и срещите, които се очертават като перспективни за установяване на нови успешни партньорства. По време на изложението са били договорени, включително и сключени, множество сделки, по които вече се работи усилено. „Изложението ни донесе множество нови контрагенти, буквално от цял свят“, подчерта инж. Красимир Петков в разговор с представител на редакцията.

На щанда е работил целият експортен отдел на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД. Ръководството на фирмата е представяно на най-високо ниво от братята Мохамад и Лино Баша, двама от управителите на фирмата.

Една от целите при представянето на новата марка е била посетителите да се убедят лично, че електроинструментите с марката Raider Industrial са внимателно подбрани според най-търсените на пазара групи по вид на дейностите, за които са предназначени. Също така прецизно е подбран всеки от моделите, включен във всяка група. Целта е всяка машина да бъде в максимална степен съобразена с характера и особеностите на дадена операция.

Немалка част от посетителите са били привлечени от добрия дизайн на достъпно изложените електроинструменти. Така от машина на машина първоначално породеният интерес в повечето случаи е прераствал в делови разговори и перспективни договорености за бъдещо партньорство.

Анализът на проявения от посетителите интерес и споделените оценки за експонатите извеждат на челно място лекия перфоратор RDI-HD40, който някои експерти са посочили дори като новост за европейския пазар. Сред открояващите се експонати е било и новото семейство куфари за инструменти Multibox, които „Евромастер Импорт Експорт“ ООД за пръв път включва в своята продуктова листа. При това в частта й за професионални изделия. По своята здравина и функционалност те отчетливо превъзхождат подобни изделия на конкурентни производители.

След световната премиера в Кьолн сега предстои по-широкото представяне на марката Raider Industrial в България чрез различни прояви на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД и нейните партньори в страната.

Първото такова представяне бе  на 13 април т.г. на територията на търговския комплекс на фирма „Ташев-Галвинг“ ООД в столицата. То ще бъде открито и всеки, посетил щанда на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, можеше  лично да изпробва всяка от наличните към момента машини от серията Raider Industrial. През следващите месеци са предвидени поредица от срещи и демонстрации за представяне на новата марка пред основните дистрибутори в България и близките държави, където българската фирма има свои представителства.

Преди световната общност да научи от Кьолн за марката Raider Industrial, тя вече бе представена на читателите на списание „Направи сам“. В навечерието на официалното отбелязване на 25-годишнината на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД списанието публикува статията „RAIDER Industrial – следващото по-високо стъпало“, в която бяха представени първите пет машини от новата серия.

В следващия брой на списанието представянето на марката продължава с поредните  шест нови машини, „свалени” от щанда в Кьолн. Те са част от моделите, които ще бъдат пуснати на пазара към края на май, началото на юни т.г.

Това е само началото, защото каталогът на Raider Industrial за 2018 г. съдържа общо 27 нови модела от различни видове машини. Отделно са представени три модела многофункционални куфари за инструменти Multibox, включително и модул с колела, който силно улеснява преместването и транспортирането им. Включените в каталога инструменти (консумативи) – свредла, зенкери, боркорони, фрезери за ръчни и настолни фрези, триончета за прободни триони, карбофлексни дискове и други не се наемаме на преброим.

Пълният набор от машини Raider Industrial, предвиден за продажба през тази година, ще бъде окончателно попълнен към края на лятото.

 

Вижте още: „Raider Industrial – стратегия за овладяване на нови пазарни позиции“ интервю с г-н Лино Баша.

 

* На изложението Eisenwarenmesse в Кьолн тази година България бе представена от три фирми. Наред с „Евромастер Импорт Експорт“ ООД са участвали още „Спарки Елтос“ ООД и „Завод за абразивни инструменти“ в Берковица.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото