В категории: 2021, автомобили, Актуални статии, Брой 5-6/2021, Градина

Препарати на STIHL за водоструйни машини

От дълги години STIHL се е утвърдила и като водещ производител на водоструйни машини. Развитието на това продуктово направление през последните 12 години може да се проследи и от страниците на сп. „Направи сам“. Преди по-малко от година, в брой 9-10/2020 г., представихме най-новото към момента попълнение към гамата водоструйни машини, които „Андреас Штил“ ЕООД предлага на нашия пазар. Към момента тя включва 10 модела, които според техническите си характеристики и сфери на приложение се делят на три класа:

– Компактни машини

– Среден клас

– Професионални машини.

Независимо от модела, за значително повишаване на почистващата способност, особено при някои специфични приложения, се използват специални, разработени за такъв вид машини, почистващи препарати. Повечето модели имат резервоар, от който препарата дозирано се добавя към водната струя. При други, разпръскването му става чрез специален пенообразувател, който се свързва към пусковата ръкохватка.

Време е да представим и препаратите за водоструйни машини, които „Андреас Штил“ ЕООД предлага на нашия пазар и тяхното приложение.

 

Универсален почистващ препарат CU 100

Това е универсален миещ препарат, щадящ почистваната повърхност, подходящ за отстраняване на различни по произход замърсявания около къщата и в градината. Използва се за измиване на предмети с лаково покритие, на изделия от метал, каменни облицовки и плочи, на градински мебели и предмети от пластмаса, остъклени площи и др.

Предлага се в разфасофки по 0,25 и 1 l.

 

Препарат за почистване на каменни облицовки и фасади CS 100

Това е почистващ препарат с мощно действие. Използва се за почистване на облицовки и зидове от масивен камък, на каменни плочи, както и за почистване на фасади с позволяваща миене мазилка. Такива са на практика всички съвременни тънкослойни мазилки на силиконова и силикатна основа, и др. Препаратът е подходящ също за измиване на повърхности от бетон, различни по вид облицовъчни плочи, на изделия от дърво. В последния случай трябва да се внимава с налягането на водната струя, защото тя може да нарани тяхната повърхност.

Препаратът отстранява ефикасно замърсявания с органичен произход, плесени и микроводорасли, отлагания, причинени от промишлено замърсен въздух, сажди и прах.

Предлага се в бидонче с вместимост 5 l.

От ляво на дясно – CU1 00, CS 100, CC 100

 

Препарат за почистване на автомобили и други превозни средства CC 100

Този вид препарати извършиха революция с т. нар. безконтактно измиване на автомобили или други превозни средства. Прилагат се в автомивките с ръчно измиване, без да се налага триене с четка, което малко или повече, при наличие на песъчинки, може да надраска бляскавата повърхност. Непоносимо при нова кола. Със същия успех те се използват и в домашни условия, като силно съкращават времето за измиване, елиминира се физическия труд. Така измитият автомобил получава бляскава повърхност.

Препаратът CC 100 почиства, без да оставя следи, замърсявания от прах и кал, от препарати против замръзване през зимата (сол), както и трудно измиваемите следи от размазани при каране с висока скорост насекоми.

Освен разтварящи замърсяванията миещи съставки, препаратът CC 100 съдържа и вещества (вакса), каквито се използват при пастиране на лаковата повърхност. Те й придават блестящ вид и я правят немокреща се. Поради това водните капки не се разливат върху нея, а запазват до голяма степен капкообразната си форма, лесно се свързват и подобно на ручейчета, бързо се оттичат. Така почистения и с обработена повърхност автомобил се замърсява по-трудно и запазва по-дълго блестящата си повърхност. Същото се наблюдава и при измиване на колата – водата се събира на малки ручейчета и бързо се стича.

Предлага се в бидончета по 5 и 1 l.

 

Препарат за почистване на джанти CR 100

Предназначен е за лесно и ефикасно почистване на алуминиеви и стоманени автомобилни джанти, включително когато са силно замърсени.

Предлага се в пластмасова бутилка с помпичка и разпръскваща дюза. Количеството на препарата е 500 ml.

 

Универсален почистващ препарат CP 200

Този препарат се препоръчва за професионални приложения при измиване на всякакви твърди повърхнини с изключение на текстилни материали. Успешно се справя и с най-упорити замърсявания от масла, сажди, прах, остатъци от насекоми.

Предлага се в туби с вместимост 1 и 10 l.

От ляво на дясно – CR 100, CP 200, SB 90

 

Препарат за пясъкоструйно почистване с водоструйна машина SB 90

Използва се за професионално почистване, да го наречем „водно-пясъкоструйно“, което се извършва с помощта на накрайник, при който към водната струя с високо налягане се засмуква и добавя специален фин пясък. Този накрайник e предназначен за водоструйните машини RE 90 – 170 PLUS. За модела RE 232 се предлага друг накрайник със същото предназначение

Така почистващата способност на силната водна струя се комбинира с абразивното въздействие на съдържащите се в нея песъчинки. Този метод се използва за мощно почистване на здрави зидове и метални изделия. Справя се отлично с премахване на стари лакови покрития, както и при почистване на ръжда. Не съдържа силикони.

Предлага се в пластмасови кофи с маса 25 kg.

Вляво – накрайник, подходящ за модели RE 90 – 170 PLUS, вдясно – за RE 232

 

За повече подробности и ценова информация посетете сайта на „Андреас Штил“ ЕООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото