В категории: 2022, Актуални статии, Брой 7-8/2022, Представяме ви

Марката Raider покорява нови върхове

От създаването на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, нейната водеща, изключително успешна продуктова линия, са ръчните електроинструменти и машини, носещи утвърдената от над две десетилетия марка Raider. Трудно може да се намери вид дейност, за която да няма подходящия, често и тясно специализиран ръчен електроинструмент, настолна или друг вид машина с тази марка.

Създадена през 2000 г., към средата на 2022 г. „Евромастер Импорт Експорт“ ООД предлага около 750 машини с марката Raider, над 1100 аксесоара за работа с тях и други 1850 свързани артикула, носещи същата марка.

Продуктовата палитра с марката Raider е изключително широкообхватна, като предлага инструменти, предназначени за работа от домашната до професионалната работилница. Поради това семейството съдържа няколко подмарки, всяка от които е съобразена с потребностите на обособена група потребители. За всяка от тях, за многобройните поредни попълнения през годините с нови видове и нови модели електроинструменти, е писано многократно в списанието. На машините и инструментите с марката Raider досега са посветени 116 статии в „Направи сам“. Затова само ще ги споменем съвсем накратко.

Raider Power Tools. Това за инструменти, предназначени за хора с умения и желание да майсторят с ръцете си, изпитват вътрешна потребност сами да подобряват средата, в която живеят – дом, вила, градина и т.н.

Raider Pro. Тези машини са създадени с оглед потребностите на хора, основно занаятчии, които изкарват хляба си с дейности, изискващи производителни, удобни за работа, здрави и надеждни електроинструменти.

В начало на 2019 г. марката бе разширена с ново подсемейство Raider Pro R20 System, което представлява направлението акумулаторно захранвани електроинструменти, създадено и развивано на принципа една батерия (или повече) със зарядно устройство и множество инструменти, които работят с нея.

Raider Industrial. Това са машини, специално разработени и произведени за работа при високо и продължително натоварване.

За машините от серията Raider Industrial е създадена специална система на сервизно обслужване „от врата до врата“. След обаждане от клиента, куриерска служба взима и връща ремонтираната машина в рамките на 3 до 4 денонощия. Част от машините от серията Raider Industrial се ползват с 5-годишна гаранция.

Инж. Красимир Петков, Бранд мениджър за Raider

Правим това кратко въведение, защото ограниченото време налагаше инж. Красимир Петков, бранд мениджър за Raider от над 10 години, да фокусира презентацията си върху един от най-важните и успешни проекти в продуктовата стратегия на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, който се откроява през последните пет години – акумулаторно захранваната фамилия Raider Pro R20 System.

Тя е създадена с огромна инвестиция, която собствениците на компанията, четиримата братя Баша, са направили през 2019 г., започвайки развитието на тази серия безкабелни машини. Инж. Петков подчерта, че към днешна дата системата включва над 100 артикула. Машините са подбрани така, че да покриват възможно най-широк кръг от приложения при различни видове дейности.

Освен това, за всяка една категория машини със значим пазарен потенциал, се поддържат модели с две ценови нива. Машините от второто ценово ниво се отличават с едни от най-модерните към момента технологични решения, каквито са например безчетковите електродвигатели и др. Те се предлагат на ценови нива, каквито до появата им, българският пазар не е познавал. Иначе казано, такива продукти са изключително конкурентоспособни, а като се добави тяхното качество и осигуреният добър сервиз, те стават все по-предпочитани.

Серията Raider Pro R20 System на практика обхваща всички видове електроинструменти, притежаващи висок пазарен потенциал. Те образуват групата „без които не може“, било в личната или занаятчийската работилница. Наред с тях акумулаторната серия включва и редица по-специализирани ръчни инструменти, каквито обичайно ползват професионалистите. Най-скорошни такива попълнения, да ги наречем „юбилейни“, са акумулаторната тресчотка RDP-SRW 20 SOLO, предназначена основно за автомеханици. Тя има максимален въртящ момент 60 Nm. В тази група попада и акумулаторният пистолет за силикон RDP-SCG20, мечта на всеки монтажник на леки преградни стени и други конструкции, изпълнени по метода на сухото строителство. Към тях се добавя и новата полирмашина RDP-SPC20, която има безчетков електродвигател, и т.н. Подробна информация за тези нови продукти може да се намери тук.

През миналата година серията Raider Pro R20 System бе обогатена с най-мощната за своя ценови клас литиево-йонна батерия с капацитет 6 Ah. Тя е първата от батериите за системата Raider Pro R20, което има система за въздушно охлаждане. До края на 2022 г. „Евромастер Импорт Експорт“ ООД ще пусне на пазара и батерия с капацитет 8 Ah. Това развитие на батериите върви ръка за ръка с добавянето към серията на високопроизводителни машини, изискващи все по-мощно електрозахранване, както и характеризиращи се с по-продължителна работа. Такива акумулаторни машини все по-малко отстъпват по мощност на своите бензиново задвижвани или захранвани от мрежата побратими, все по-успешно ги заменят, защото притежават и ред други предимства. Заедно с новата 8-амперчасова батерия, до края на годината ще бъде пуснато и ново устройства за бързо зареждане на батерии с голям капацитет. То осигурява тяхното по-добро охлаждане чрез принудителна циркулация на въздуха, който обтича акумулаторните елементи, своите и на батерията електронни елементи. С това устройство батерията с капацитет 8 Ah ще се зарежда за до около 1 час, а батерия с капацитет 6 Ah, значително по-бързо. Всичко това се прави с оглед удовлетворяване изискванията за професионална употреба на машините.

Новата батерия с капацитет 8 Ah и зарядното устройство за нея и останалите батерии от системата Raider Pro R20

Следващи попълнения на системата Raider Pro R20 – косачка-робот

Говорейки за утрешния ден, и по-конкретно за плановете на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД да инвестират нови средства за развитие на серията Raider Pro R20 System, още в началото на идната година на пазара ще се появят и първите косачки-роботи с марката Raider. Високотехнологични помощници за градинари мераклии.

В края на презентацията си инж. Петков хвърли светлина и върху цялостното пазарно развитие на марката Raider през последните години. За периода 2017–2021 г. тя е отбелязала 52% ръст на продажбите. Той специално подчерта, че този голям успех е всеобщо дело, резултат както на екипа на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, така и на многочисленото партньорско семейство, изградено в страната, в Румъния и други съседни държави.

Той представи и разбивка на продажбите според вида на задвижването на машините. Все още доминира делът на захранваните от електрическата мрежа електроинструменти – 45%, бензиновите са на второ място с 19%, а акумулаторните заемат 15%.

Накрая поместваме представената от инж. Красимир Петков актуална за 2022 г. „визитната картичка“ на марката Raider по изделия. Различните по вид и модел нови машини са 750, а новите артикули са 134 от общо 1850. Това прави марката Raider без аналог в своя ценови клас не само у нас, но и за редица други държави.

От особена важност е количеството на новите артикули, защото те заменят с ново качество и възможности вече завършващи своя жизнен цикъл модели, които постепенно отпадат от продуктовата листа. Чрез новите си артикули „Евромастер Импорт Експорт“ ООД поддържа и непрестанно развива техническото и експлоатационното ниво на предлаганите инструменти и аксесоари с марката Raider. Това се прави преди всичко в интерес преди всичко на крайния потребител. А добрите продажби, естествено, стимулират и търговците, чрез които те достигат клиентите.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото