В категории: 2023, Актуални статии, Брой 3-4/2023, Електроинсталация, Осветление, Представяме ви

Соларни лампи Makalon

Освен несъмнените фаворити – марките Raider и Topmaster, както и най-новата, наскоро представената в списанието – Gardex Tools, „Евромастер Импорт Експорт“ ООД има още седем успешни на пазара собствени марки, които от години развива и обогатява.

Сред тях е и марката Makalon, чието първо представяне в списанието ни датира от 2004 г. С тази марка се предлагат редица продукти, предназначени за изграждане на вътрешни електроинсталации. Най-силно застъпени са електрическите контакти и ключове, разклонители, удължителни кабели, включително с макара и други електротехнически изделия.

При този вид продукти, отдавна познати и наложили се на пазара, техническите нововъведения са рядкост, поради което за тях не се пише често.

За изминалите близо 20 години продуктите с марката Makalon са се утвърдили на българския пазар благодарение на доброто си качество, съчетано с конкурентни цени.

Сега обаче, имаме повод да заделим по-специално внимание на тази марка, защото от началото на годината с марката Makalon вече се предлагат и осветителни тела за външна употреба със собствен соларен източник на електрически ток. Едва ли е необходимо в днешно време да уточняваме, че източникът на светлина е панел със светодиоди (LED).

Тук представяме първите три модела, които поставят началото на тази перспективна в пазарно отношение продуктова група, която несъмнено представлява интерес, особено за аудитория с технически интереси и умения, каквато са читателите на списание „Направи сам”.

Осветителното тяло и соларният панел са обособени в отделни тела, което позволява избор на оптималното им местоположение в зависимост от осветявания участък и изложението спрямо слънцето. Лампите имат вградена литиево-йонна батерия с изходящо напрежение 3,2 V и различен, в зависимост от модела, капацитет. Снабдени са и с инфрачервен сензор за движение (PIR), който автоматично включва осветлението при регистриране движение в неговия обхват на чувствителност. Разполагат и с устройство за дистанционно управление, което също е несъмнено удобство.

Предвидена е и възможността всяка от лампите да свети постоянно в продължение на 3, 5 или 8 часа. Налични са и четири режима на силата на осветяване. Лампите имат сензор за нивото на околната осветеност, който ги активира при стъмване и съответно изключва, при достигане на предварително зададеното ниво на осветеност.

Спектралния състав на излъчваната светлина е с цветова температура 6500 K, която се възприема от човешкото око като дневна.

Лампите са подходящи за монтиране на височина 4–6 m. Всяка от тях е комплектувана с необходимите монтажни крепежни елементи.

За улеснение на читателя основните технически характеристики на соларните лампи Makalon са дадени в таблична форма.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото