В категории: Брой 1-2/2005, Градина, Строителство

Дворна камина – барбекю

В НС 7-8/2004 публикувахме цялостен проект на камина-барбекю с подробно описание на технологията и отделните операции при нейното построяване. Камината е предвидена за прилепване към фасадата на къща, но със същия успех може да се изгради и като самостоятелно съоръжение в градината. Тя е изпълнена със съвременни огнеупорни материали, има отлична тяга и много добра топлоакумулираща способност. Отличният ù външен вид в голяма степен се дължи на ефектната облицовка от каменни плочи. В камината са използвани огнеупорни шамотни и хром-магнезитни тухли, огнеупорен бетон, керамзитобетон и обикновени плътни тухли.

Технологията на строителството ù е така разработена, че да може да бъде изпълнена от всеки домашен майстор. Поради това, че броят с публикацията все още може да се намери, тук няма да заделяме повече място за тази камина-барбекю.

Бел. на редакцията: Тази статия може да намерите в НС 3-4/2010 г.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 1-2/2005, Градина, Строителство

Ключови думи


 
към началото