В категории: Бани и кухни, Брой 12/2011, Инструменти, Облицовки и настилки, Ремонти, Строителство

Шаблон за изрязване на отвори в плочи

Често се налага в една или повече облицовъчни плочи да бъде изрязан отвор със сложна форма. Типичен пример за това е правенето на отвор за преминаване на тръба в близост до края на плочата, при наличие на прагче на пода, при обхождане на каса на врата и др. За да се направи изрязването възможно най-точно, по-напред трябва да се вземе точната мярка на изреза, и да се нанесе върху плочата. Само с измерване с метър това трудно се удава. Използването на картонен шаблон не винаги дава точен резултат, пък е и доста остарял подход. Ето защо всеки, който се занимава професионално с облицовки с плочи, веднага ще оцени високо универсалния шаблон на Rubi, който помага изключително бързо, лесно и точно да се снеме точният контур, по който трябва да се изреже отворът.

Както се вижда от снимката, шаблонът представлява плътен пакет от тънки пластмасови пластини, всяка от които може да се плъзга свободно до определено разстояние. Шаблонът има две страни. Когато едната се притисне към предмета, чийто контур трябва да се снеме, съответстващите му пластини се избутват назад, и така очертават точно контура, по който трябва да се изреже плочата. Остава той да се пренесе и очертае върху плочата. От снимката става ясно, че шаблонът е инструмент за многократно ползване.

За допълнителна информация и покупки посетете електронния магазин на фирма „Ташев-Галвинг“ ООД.

Коментари и въпроси

1 Коментар към “Шаблон за изрязване на отвори в плочи”

ЯНКО ЧЕКЕЛЕЗОВ | септември 13th, 2012 at 9:40 pm

Имам да пробивам четири отвора за контакти,но не мога да намеря кой да ги пробие.Моля да ми помогнете,ако някой може да ги пробие.Размера на плочката е 10/10 см. А отвора трябва да е 75 мм.
„Направи сам“: В списанието има около половин дузина статии за пробиване на отвори в керамични плочки с диамантни боркорони – със и без водно охлаждане.
Ето няколко от тях:
НС 7-8/2012
НС 11/2009
НС 3-4/2011
Като издатели на техническо списание ние може да Ви помогнем с информация за технологии и инструменти. За съжаление не сме в състояние да Ви посочим лице или фирма, които да извършат необходимата Ви услуга.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото