В категории: 2014, Брой 11/2014, Инструменти, Представяме ви

Партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ с участието на Bosch, Collomix, Tyrolit, Wolfcraft и Knipex

1

След проведената през май първа за годината партньорска среща, в края на октомври т.г. фирма „Ташев-Галвинг“ затвърди традицията да провежда и есенно издание на тази очевидна ефективна форма на делово сътрудничество. Организирането годишно на две, а в скоро време навярно и на повече подобни прояви, се дължи на бързото разрастване на бизнеса на „Ташев-Галвинг“, при това в няколко направления. Броят на чуждестранните производители, желаещи да си партнират с българската компания, продължава да се увеличава и очевидно не е достигнал точка на насищане. От друга страна, мрежата от местни фирми, за които „Ташев-Галвинг“ се явява основен дистрибутор, също се разраства. Въвеждането на новата информационна система и електронен магазин силно улесниха работата на фирмите от страната, позволи им да реализират по-голям оборот и печалба. От друга страна продуктовата гама на „Ташев-Галвинг“ е не само огромна по количество. Тя обхваща разнообразни високотехнологични продукти, чието бързо усъвършенстване и непрестанно нарастващият поток от нови модели изисква търговците да познават в детайли техните особености и конкурентни предимства. Именно това е основната притегателна сила, която и този път събра около стотина управители на фирми и друг ръководен персонал. В рамките на два дни те имаха възможност да се запознаят с множество нови продукти и техните силни страни директно от представителите на петте компании. Получиха и информация за развитието и новите възможности на информационната система и електронния магазин на „Ташев-Галвинг“.

Tashev2

Есенната среща бе проведена в луксозния хотелски комплекс „Еуфория“ в Боровец. Това бе отличен избор на организаторите както за деловата част от програмата, така и с изтънчените възможности за отдих и укрепващи здравето балнеолечебни процедури.

На тези срещи участват предимно вече добре познати производители и марки, обявяват се и нови партньори, чиито продукти се вливат в продуктовата гама на „Ташев-Галвинг“. Този път това бе немската фирма Wolfcraft. Понеже разполагахме с тази информация от по-рано, тя и нейни характерни продукти бяха представени в списанието ни седмица преди проявата.

Тъй като „Направи сам“ се стреми своевременно да информира читателите си за новостите в света на инструментите и машините, за повечето от представените на срещата машини и инструменти вече има публикувани статии – нещо, което улеснява читателите на списанието да „присъстват”, макар и задочно, на срещата.

За да свием обема на статията в приемливи за четене граници, представяме продуктите на Collomix, Bosch и Tyrolit поотделно, а тук накратко ще се спрем само на Wolfcraft и Knipex.

Wolfcraft

3

Презентацията на Wolfcraft бе изнесена от г-н Саша Ябланович. Много малка част от над 2500 продукти, производство на тази немска фирма, бяха изложени в залата, но и те даваха представа за основните продуктови групи, които намират най-широк прием на пазара. Доказателство за за високото им качество е 10-годишната гаранция, давана от производителя. Понеже разполагахме с предварителна информация, че „Ташев-Галвинг“ отскоро е получила доверието и привилегията да бъде официален дистрибутор на Wolfcraft за България, ние изпреварихме срещата в Боровец, като публикувахме три статии, представящи компанията, както и два от характерните за нея продукти:

» Приспособление за винтови съединения със скрити глави

» Приставка за монтиране с плоски дибли

В този брой на списанието поместваме статия за друго приспособление, по-точно система, за монтиране на касите на врати. За следващия, декемврийски брой, планираме да представим обширната гама от стеги на Wolfcraft. Тяхното разнообразие е голямо, а в редакционната ни работилница вече се намира за тестване обемист кашон, пълен с разнообразни по вид, големина и предназначение стеги. В декемврийския брой ще публикуваме и конкретни примери за тяхното практическо използване.

Knipex

Зад регистрираната през 1942 г. марка Knipex стои фирма KNIPEX-Werk C. Gustav Putsch KG, чиито корени водят към далечната1882 г. и нейния основател Карл Пуч. Тя е поредната немска високотехнологична фирма с над стогодишна история, която и до днес продължава да се развива успешно като фамилно предприятие, чието ръководство се предава от поколение на поколение. Компанията е тясно специализирана в производството на всевъзможни по вид, предназначение и големина клещи – общо над 1000 модела. Knipex e водеща в света марка в производството на клещи, които се продават в над 100 страни.

Част от инструментите на Knipex бяха изложени в залата, а някои подбрани екземпляри бяха демонстрирани от г-н Никола Иванов, търговски представител за България.

5

Представа за клещите Knipex читателите на списанието може да добият и от публикуваните досега в „Направи сам“ статии:

» Клещи от висок клас на Knipex

» Клещи за тръби и гайки Knipex Alligator XL

При възможност в бъдеще ще представим и други видове клещи, някои от които уникални, като например за премахване на изолацията в краищата на различни видове електрически проводници, за пресови електрически съединения (кримпване) и др.

4

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2014, Брой 11/2014, Инструменти, Представяме ви

Ключови думи


 
към началото