В категории: 2019, Актуални статии, Брой 9-10/2019, Представяме ви

Подготовка на строителни разтвори чрез смесване и разбъркване

На 24 август т.г. „Ташев-Галвинг“ ООД проведе първото по рода си еднодневно обучение – семинар, представящ едновременно най-новите професионални инструменти и машини на Collomix за смесване на строителни материали и оптималният избор на техника и технология при подготовка на конкретни материали. Организаторите бяха събрали на едно място представители на фирми от световна величина – производителят на технически средства Collomix и производители на строителни материали, продукт на съвременната строителна химия Ardex, Knauf, MAPEI, Sika и Weber.

Фирма „Ардекс” ЕООД бе представена от управителя г-н Явор Стоянов и г-н Мирослав Владков, Регионален търговец и технически инструктор, „Кнауф България” ЕООД, от г-н Младен Савов, Технически съветник „Мазилки“,„Мапей България” ЕООД, от г-н Мирослав Владков, Технически мениджър, „Сика България” ЕООД от г-н Иван Китанов, Мениджър дистрибуция, г-н Иван Кръстев и г-н Валентин Марянов, „Сейнт Гобен Вебер България” ЕООД, бе представена от г-н Петър Космев, Търговски директор, г-н Александър Малинов, Продуктов мениджър „Технически разтвори“ и г-н Людмил Славов, Технически инструктор. Всяка от тези фирми представи свои продукти, които участваха в демонстрацията и бяха подготвени за работа чрез разбъркване на място.

От „Ардекс” ЕООД бяха поканили на семинара подбрани свои клиенти. Те бяха и първите от присъствалите, поискали допълнителна информация и направили поръчки за покупка на продукти на Collomix. За отбелязване е също, че в демонстрациите участваха и представители на марки, които досега не фигурират в асортимента на „Ташев-Галвинг“ ООД. Сред присъстващите бяха и търговски партньори на „Ташев-Галвинг“ ООД от различни краища на страната.

Основната тежест на семинарната програма бе изнесена от г-н Масимо Гасперини, Регионален мениджър продажби. Ярка личност и отличен лектор, той е добре познат и тачен сред голямото семейство от търговски партньори на „Ташев-Галвинг“ ООД, неизменно от началото на успешното сътрудничество между двете фирми, започнало преди около 10 години. В демонстрационната част му помагаше г-н Матиас Меркел.

Г-н Стефан Стефанов, търговски мениджър в „Ташев-Галвинг” ООД, открива семинара

Съдружието между производители на строителни материали и производител на техниката, която ги подготвя за използване, е напълно естествено. Всеки производител на висококачествени строителни материали от този вид е силно заинтересуван те да се използват при стриктно спазване на технологичните изисквания за тяхната предварителна подготовка. От това в много голяма степен зависи качеството на крайния резултат – строителна или ремонтна дейност, зависи удовлетвореността на клиентите, зависи авторитетът и пазарното позициониране на марката. Все неща, върху които всеки от утвърдените на световно ниво производители ревниво бди. Затова всеки производител е в максимална степен заинтересуван да се използват оптималните за всеки вид материали инструменти и машини.

Една от многобройните коренни промени, които претърпя строителната практика, съответно и пазарът на строителни материали у нас през последните десетилетия, е навлизането на множество нови материали, плод на бързото развитие на съвременната строителна химия: всевъзможни мазилки, включително тънкослойни декоративни за външна и вътрешна употреба, лепила за стенни и подови облицовки, за закрепване на топлоизолационни плочи, лепила за зидане с керамични тухли или блокове от газобетон, шпакловъчни материали, обикновени и саморазливащи/самонивелиращи се замазки на циментова или гипсова основа, и много други. Дори и хоросанът за дребни ремонти, с подобряващи качествата му химически добавки, вече се продава във вид на суха смес в книжни чували.

Г-н Масимо Гасперини, Регионален мениджър продажби на Collomix, представя новата серия ръчни миксери и бъркалки

Преобладаващата част от тези материали представляват сухи смеси, които се приготвят на място, непосредствено преди употреба, чрез разбъркване с вода. Други, във вид на гъста пастообразна маса (шпакловъчни материали, бои и др.), също се нуждаят от добро разбъркване до пълно хомогенизиране на разтвора, преди да станат пригодни за употреба. Масовото използване на тези материали породи необходимостта от специализирани инструменти – ръчни миксери за строителни разтвори, бъркалки, високопроизводителни машини за смесване на работната площадка и други. За постигане на оптимално добър резултат, качественият материал изисква и качествени инструменти.

Когато при домашен ремонт понякога се наложи разбъркване на 1–2 торби сух материал – лепило, шпакловка или боя, дори и мощна бормашина върши работа, стига да се ползва подходящата бъркалка. За малки обекти и площи, особено при инцидентна работа, може да се използват и по-евтин ръчен миксер, каквито повечето производители на електроинструменти предлагат. А най-евтините от тях обичайно са с неизвестна марка.

Г-н Явор Стоянов, Управител на фирма „Ардекс” ЕООД, представя нейните продукти, с акцент върху ARDEX K60 (самозаглаждаща и самонивелираща се маса с добавки на каучук), която бе разбъркана с автоматичния миксер Collomix LevMIX

Когато става дума за професионална употреба, за площи от стотици квадратни метри, за материали чиято цена често надхвърля 100 и повече лева за опаковка, за силно вискозни и капризни при обработка смеси, всякакъв компромис при избора на машината и инструмента са недопустими. Цената на такъв компромис може да се окаже много голяма, дори катастрофална.

Професионалната работа и стремежът към високо качество на строителство изискват и доказано професионални инструменти. Тази е причината да следим като редакция и редовно да информираме чрез списанието за новостите в производствената програма на безспорния лидер в производството на машини и инструменти за подготовка на строителни разтвори, немската компания Collomix. Преди 2 години, на поредната партньорска среща на „Ташев-Галвинг” ООД, г-н Масимо Гаспeрини бе заявил отговорно: „В света има само още една компания, която може да съперничи на Collomix. Конкурентът също е немска компания и също произвежда продуктите си в Германия.“

Към момента на сайта на „Направи сам“ са публикувани 13 статии, подробно представящи поредните нови продукти на Collomix. Това ни улеснява тук да се спрем основно на последните новости. За създаване на по-пълна представа за производствената програма на компанията ще ползваме и вече публикувана в списанието информация.

Г-н Гаспeрини започна изложението си с кратко представяне на фирмата. Collomix е основана в немската провинция Бавария през 1974 г. с ясно определена цел – да стане водещ производител на инструменти и машини за подготовка, смесване и разбъркване с вода до работно състояние, на фабрично произведени, основно сухи, смеси на работната площадка. Днес, 45 години по-късно, Collomix е световен лидер в този пазарен сегмент, а нейните продукти са познати и търсени по цял свят. Фокусирала своята развойна и производствена дейност, фирмата се е доказала, като производител на висококачествени, изпипани до съвършенство инструменти и машини с висока потребителска стойност за работещите с тях. В непрестанен досег със строителната практика, Collomix притежава надграждано над 4 десетилетия познание за всичко, свързано със смесването и оптималната подготовка на строителните разтвори. Въз основа на това, нейните специалисти създават нови и усъвършенстват съществуващите машини и работни инструменти за постигане на оптимален резултат при разбъркване на различни по вид, състав и вискозност разтвори.

Г-н Петър Космев, Търговски директор на фирма „Сейнт Гобен Вебер България” ЕООД, представя компанията и нейни продукти. Демонстрацията бе извършена със самониверилащата се армирана подова замазка Weber.floor 4320.

Поради това марката Collomix се е утвърдила като синоним на изключително качествени, удобни за работа и намаляващи умората, високопроизводителни и дълготрайни машини и ръчни инструменти за строителната индустрия и ремонтните дейности. Фирмата предлага също инструменти за повърхностна обработка на бетон и други материали, както и приспособления за механично полагане на лепилото при зидане с керамични блокове или блокове от клетъчен бетон. Всички те са обхванати в направлението Colomix buildTEC.

Отделно компанията има и силно развито направление Colomix colorTEC – производство на машини за размесване и тониране на бои, декоративни мазилки и други материали в производствени условия или в търговската мрежа.

Г-н Гаспeрини специално наблегна, че цялата развойна и производствена дейност на фирмата се извършва в Германия. Collomix носи своята отговорност и прави необходимото за поддържане авторитета на нарицателната и високо задължаваща марка „Произведено в Германия“.

Над 50% от продукцията се експортира в над 40 държави по света. През 2018 г. приходите на Collomix възлизат на 28 млн. евро.

 

За допълнителна информация и покупки на продуктите на Collomix посетете сайта на „Ташев-Галвинг“ ООД.

 

Следва: Ръчни миксери Collomix за подготовка на строителни разтвори.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото