В категории: 2018, Актуални статии, Брой 5-6/2018, Инструменти, Представяме ви

„Евромастер Импорт Експорт“ откри във Варна нов логистичен център

На 12 май т.г. фирма „Евромастер Импорт Експорт“ ООД откри своя най-нов регионален логистичен център. След Велико Търново, където от октомври 2016 г. вече функционира логистичeн център за Централна Северна България, фирмата прави своята поредна, при това още по-мащабна стъпка, в морската ни столица Варна. Центърът се намира в промишлена зона на града, на бул. Атанас Москов (за ползващите GPS координатите за навигация са N43˚13.805´ Е026˚51.750´).

Изборът на място и мащабът на инвестицията не са случайни. Варненският офис на „Евромастер Импорт Експорт“ обслужва мрежата от търговски партньори не само в бързо развиващия се икономически район на Варна, Добрич и останалата североизточна част на страната ни. Той обслужва цялата крайморска територия до южната граница на страната, включително силно развиващите се Бургас и неговия регион.

Новият център е най-голямата инвестиция на „Евромастер Импорт Експорт“ в страната, извън столицата. Той разполага с около 1100 m² застроена площ, от които 800 m² заема просторен склад с над 1000 места за палети.

На площ от над 200 m² е развит изложбеният център, който представлява най-голямата постоянно действаща експозиция от машини, електроинструменти, ръчни инструменти и още много други продукти, които „Евромастер Импорт Експорт“ предлага под своите общо 11 търговски марки. Част от експозицията е посветена на машините на световно известната немска марка Metabo, чийто изключителен дистрибутор за страната ни от 2016 г. насам е „Евромастер Импорт Експорт“ ООД. Това е изключително авторитетна, бихме казали дори покрита с аристократична слава марка, която традиционно се асоциира с разбирането за професионални електроинструменти и машини.

Новата сграда подслонява също така офиса на представителството с приемна и помещения за делови срещи и заседания. В офиса работят 22 специалиста.

Друга значителна придобивка за партньорските фирми, които извършват и сервиз на техниката на „Евромастер Импорт Експорт“, а в крайна сметка ще се усети осезаемо и отрази благотворно на крайните клиенти, е новата фирмена сервизна база. Тя е обзаведена с модерна диагностична апаратура и техника за ремонт и сервизно обслужване на електроинструментите и машините с марките Raider, Raider Pro и Raider Industrial. Разполага на склад с необходимите резервни части.

Много усилия и талант, както и средства, са вложени за придаване на сградата на модерен, привлекателен външен изглед. Центърът разполага и с обширен паркинг за партньорски и собствени превозни средства.

На добре организираната и сърдечно проведена церемония по откриването присъстваха и много гости – ръководители на основни търговски партньори от страната, тук бяха и ръководители на представителството на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД в Румъния начело с г-н Теодор Шейтан, мениджър маркетинг и продажби.

Лино Баша, съсобственик и съуправител на „Евромастер Импорт Експорт“, поздрави присъстващите, като благодари на всички, допринесли за създаването на центъра, благодари и на гостите, уважили с присъствието си общия за всички празник. Специално подчерта, че „при взимане на окончателното решение за тази инвестиция, още в първите години след финансово-икономическата криза, значителна роля са изиграли ентусиазмът и енергията, които колективът на варненския офис и специално неговият ръководител Веселин Атанасов са влагали в развитието на бизнеса в района.” Той подчерта техния значителен личен принос за изграждането на центъра. Словото си той завърши с думите: “Всичко което правим, го правим с идеята и желанието да подкрепяме бизнеса на партньорите си. Така ще бъде и занапред.“

Вляво – Лино Баша открива церемонията. Вдясно – Ахмад Баша поднася приветствие от свое и от името на братята си.

Веселин Атанасов благодари за високата оценка. На свой ред направи кратко изказване, в което подчерта, че „този прекрасен център, е създаден именно с грижа за партньорите на „Евромастер Импорт Експорт“ от региона. На тяхно разположение вече е просторен изложбен център, което несъмнено ще даде мощен стимул в развитие на собствената им търговска дейност.” Той изтъкна и редица други предимства, които центърът ще осигурява за още по-доброто предлагане и успешни продажби на продуктите на „Евромастер Импорт Експорт“. „В успеха на партньорите ни аз и моите колеги виждаме и своя успех.“

Като типична фамилна фирма „Евромастер Импорт Експорт“ има собствена бизнес култура и десетилетни традиции. Те бяха спазени и сега. Традиционната при такива случаи трикольорна лента бе прерязана от най-възрастния от братята, Ахмад Баша, в присъствието на останалите трима Мохамад, Лино и Талеб Баша. Използва остра като бръснач ножица за ламарина Topmaster.

Ахмад Баша открива новия център, като церемониално прерязва трикольорната лента

Откриването на новия логистичен център, по-малко от година след като „Евромастер Импорт Експорт“ заедно с многобройните си партньори отбеляза през септември 2017 г. своя 25-годишен юбилей, е поредната планомерна стъпка в развитието на тази фамилна фирма. Компания, избрала преди четвърт век пазарната стратегия на производител – създаващ, развиващ, умножаващ и поддържащ с качествен сервиз своите търговски марки. През всичките години тази българска компания не се е изкушила да извършва директни продажби и така да запазва цялата печалба за себе си. Тя е лоялен партньор, който изгражда успешна мрежа от търговски фирми, продаващи на дребно, стреми се всячески да ги подпомага, включително и в сферата на маркетинга и рекламата. Именно това е едно от предназначенията на създаваните в стратегически точки на страната логистични центрове. Това, което по-малката търговска фирма не може да стори поради ограничения в площта и свободните средства, примерно, „Евромастер Импорт Експорт“ го прави, създавайки фирмени центрове с внушителна експозиция, представяща огромното разнообразие от машини и инструменти.

Разположени в близост до своите партньори в района и двата досега открити центрове, не работят с крайни клиенти, не са магазини на дребно. Чрез своите големи складове те обслужват и подпомагат търговските фирми, които продават продуктите, изложени в залата.

Експозицията във варненския център е силно впечатляваща. Това се вижда отчетливо и от снимките, които успяхме да поместим в статията. Гледката на живо е още по-въздействаща и сама по себе си е най-убедителната нагледна илюстрация за невероятния път изминат фирмата, от собствениците, четиримата братя Баша, за четвърт век – от двустайния офис на ул. Бенковска в центъра на столицата и малък магазин в емблематичния за годините на прехода базар Илиянци, до днес.

Практиката е доказала, че наличието на голям представителен изложбен център е от съществена полза за партньорите на „Евромастер Импорт Експорт“. Особено когато става дума за привличане на солидни клиенти и сключване на по-големи сделки. Изнесената във Варна, в близост до магазинната мрежа, складова база, също е удобство с решаващо значение, спестява на търговските фирми време, път и транспортни разходи.

Щом отмине първото силно впечатление, което поражда изложбената зала, в която буквално всеки сантиметър е оползотворен рационално, за познаващите продуктовата гама на фирмата става ясно, че тя вече е отесняла за бързо разрастващата се продуктова гама на „Евромастер Импорт Експорт“. Така например машините за работа в градината и на полето са доста скромно представени, а за армадата от мотокултиватори, място така и не се е намерило. Покрай заетата с инструменти Topmaster цяла надлъжна стена на залата е построена паралелна, вътрешна, на която двустранно са изложени инструменти с марките Gadget и Basic Skillco, градинските инструменти TopGarden и др.

Очевидно след някоя и друга година ще последва разширяване, навярно и поредното откриване на още по-голям представителен център.

Така например с марката Raider към момента се предлагат общо над 1600 артикула, от които над 500 са различни по вид и модел машини. Числото на аксесоарите и различните приспособления за тези машини надхвърля 1100. Годишно „Евромастер Импорт Експорт“ добавя или обновява съществуващи с общо около 150 нови модела. Както полушеговито сподели бранд мениджърът инж. Красимир Петков, за всеки има подходящата машина Raider.

Откриването на новия център бе и поредната българска премиера на най-новата марка Raider Industrial. След нейното първо представяне през март т.г. на най-високия световен технически форум за инструменти, изложението в град Кьолн, първите 17 машини с тази марка бяха представени и в новия варненски център. Като за двоен празник за тях бе обособена специална експозиция при входа на палатата. Създавайки новата си марка, „Евромастер Импорт Експорт“ ООД заявява своите намерения за убедително присъствие и в професионалния клас електроинструменти.

Тържествената част по откриването на центъра завърши с ефектна демонстрация на машини от серията Raider Industrial – перфоратора RDI-DH49 и къртача RDI-DH01. Те доказаха, че няма бетон, който да им устои, дори и когато машината се намира в нежни и крехки женски ръце.

Изнесената пред палатата експозиция на електроинструменти от новата марка Raider Industrial и демонстрация на пробивните възможности на перфоратора RDI-DH49 и разрушителните качества на къртача RDI-DH01

Вечерната програма събра гости и служители на фирмата на празнична трапеза в луксозен хотелски комплекс в Шкорпиловци.

За допълнителна информация за машините и инструментите на „Евромастер Импорт Експорт” посетете сайта на фирмата.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото