В категории: 2019, Актуални статии, Брой 11/2019, Представяме ви

Партньорска среща „Есен 2019“ на „Ташев-Галвинг“ ООД

Тазгодишната традиционна есенна среща на „Ташев-Галвинг“ ООД, събираща на едно място представители на широко разклонената в страната търговска партньорска мрежа с чуждестранни производители, се проведе на 27–28 септември в Ямбол. Характерно за нея бе участието на фирми производители, за които „Ташев-Галвинг“ ООД е единствен или основен вносител на българския пазар. Това означава внимателно планирано и реализирано сътрудничество още от подбора на една или друга компания, последвана от упорита съвместна работа за успешното налагане на нейните продукти, съобразено с особеностите на българския пазар. Затова на тази среща нови партньорства не бяха обявени. Представителите на фирмите производители разполагаха с повече време и по-добри условия да представят продуктите си чрез разнообразни демонстрации, нагледно изтъкващи техните качества и производствени възможности.

В срещата участваха добре познатите и радушно приети на нашия пазар фирми, многократни участници в партньорските срещи на „Ташев-Галвинг“ ООД: Wolfcraft, Rubi, Fervi, City Pumps. За световно известната с над 300-годишна история компания Husqvarna Constrution това бе второ участие. По време на пролетната среща на „Ташев-Галвинг“ ООД бе обявено новото, изключително перспективно сътрудничество. Тогава бе и първото й публично представяне пред подбрана част от търговската гилдия, специализирана в търговията със строителна техника. Това партньорство буквално започна с „летящ старт“, като между пролетната и есенната партньорски срещи на „Ташев-Галвинг“ ООД бяха проведени още две прояви за демонстрация на възможностите на машините на Husqvarna Construction. В Пловдив представители на местните строителни фирми завистливо наблюдаваха безпощадната към бетона работа на първия в България робот за разрушаване на строителни конструкции DXR 270, който с лекота изпълняваше дневната норма на 15 майстори с мощни перфоратори. Седмица преди ямболската среща на територията на търговския комплекс на „Ташев-Галвинг“ ООД в столицата, машините на Husqvarna Construction за рязане и пробиване на бетон, за трамбоване и др. убедително демонстрираха своите възможности пред представители на строителния бранш.

Както вече стана дума, на тазгодишната есенна среща приоритет имаше демострационната част. Комплексът на „Ташев-Галвинг“ ООД осигури много добри условия за тестване и демонстрации на машините.

 

Wolfcraft

Още в началото на срещата тон за нейното протичане дадоха от немската компания Wolfcraft, която през тази година отпразнува своя 70-годишен юбилей. Тя бе представена от г-жа Нора Штробъл и г-н Саша Ябланович. Сред новостите в продуктовата листа на Wolfcraft бяха боркорони, предназначени за сухо пробиване на облицовъчни плочи. Новаторското при тях е, че те се самоохлаждат чрез затворен в тялото им парафин. При нагряване той се втечнява, поглъща топлина и спомага за нейното отвеждане, като по този начин оглажда режещата част. Те са изключително удобни при работа с твърди материали като гранитогрес, а пробиването може да става с винтоверт или с ъглошлайфмашина. При голям интерес от страна на участниците в срещата премина демонстрацията на различните видове стеги – сфера, в която Wolfcraft е лидер на масовия пазар, на комплекта приспособления за професионално монтиране на врати и др.

 

Помпите на City Pumps

Споменът от професионално поднесеното, блестящо представяне на италианската фирма City Pumps, дело на г-н Тони Митов, регионален търговски мениджър, на пролетната среща на „Ташев-Галвинг“ ООД, не бе избледняло четири месеца по-късно. Други пък, пропуснали предната среща, сега разчитаха да наваксат в познанието. Затова всички очакваха с голям интерес срещата си с г-н Митов. Съществена причина за тази предварителна нагласа е, че всяка от представените на срещата български фирми предлага и водни помпи. За успешните продажби на тази техника, търговецът трябва да бъде и компетентен съветник на купувача. Да познава добре начина на работа и силните страни на отделните видове помпи, за да може да препоръча най-подходящата за конкретния случай: питейна, поливна или замърсена вода, смукателна дълбочина, нагнетателна височина, захранване на домашна инсталация, на градинска поливна система и т.н.

В изложението си г-н Митов отново открои предимствата на водните помпи, в чието производство City Pumps и Pedrollo са световен лидер, а продуктите с тези марки се отличават с редица технически и технологични решения, които им осигуряват съществени конкурентни предимства. Те са резултат от непрестанните инвестиции, около 12% от оборота, които ежегодно се правят за изследователска и развойна дейност. Тези суми надхвърлят с около 1,5 пъти разходите на конкурентни фирми със специализация в производството на водни помпи за бита. City Pumps произвежда около 2,5 млн. помпи годишно, които се продават в над 160 страни.

Предварително подготвеният тестов стенд позволи извършването на експерименти и демонстрации, изтъкващи предимствата на едни или други помпи на City Pumps. Бе извършена сравнителна демонстрация за сравняване на работата на най-разпространените и най-евтини периферни и центробежни помпи, от една страна, и от друга, на многостъпалните самозасмукващи помпи MultiJet, с които компанията заслужено се гордее. Помпите MultiJet работят значително по-тихо и най-важното – изключително лесно се обезвъздушават, като работят безпроблемно дори и при наличие на въздух в изпомпваната вода.

При обсъждане на статията, инж. Стефан Стефанов, търговски мениджър в „Ташев-Галвинг“ ООД, сподели, че като компания, и съответно марка, City Pumps е част от италианската групата Pedrollo, основана през 1974 г. Поради това помпите, които „Ташев-Галвинг“ ООД предлага, носят една от тези две марки. Произходът им е един и същ, а различията между даден модел, носещ едната или другата марка, се свежда до наименованието и цвета на помпата. Всички те се произвеждат на едно и също място в Италия, а качеството им е идентично. Наличието на две марки за сродни помпи създава известно объркване сред клиентите, затруднява и продавачите. Освен това „Ташев-Галвинг“ ООД предлага помпи и на други производители.

Ето защо, към току-що пуснатия изцяло обновен и силно усъвършенстван електронен магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД, в скоро време ще бъде добавено приложение, което да подпомага и насочва клиентите към оптималния за конкретните условия модел водна помпа. Към момента подобно приложение за бързо намиране е налично за предлаганите в електронния магазин резервни части.

 

FERVI

Италианската фирма FERVI бе представена от г-н Матео Таниоли. Тя е редовен участник в партньорските срещи на „Ташев-Галвинг“ ООД, а сътрудничеството им се развива с много добри темпове. FERVI предлага богат асортимент от продукти с добро качество на конкурентни цени. Компанията се представя добре на пазара на професионални машини и инструменти, но също така и в сектора за напредналите домашни майстори, които ценят и търсят качествени инструменти.

На пролетната среща през май акцентът падна върху продуктовия каталог, който тази година е посветен на 40-годишнината от основаването на FERVI. В обем от 700 страници той съдържа богат асортимент от професионални стругове, фрези и колонни бормашини, електро- и ръчни механични инструменти, консумативи и др. Не липсват работни маси и шкафове за обзавеждане на работилници.

Този път организаторите от „Ташев-Галвинг“ ООД бяха преценили, че макар и обширна, продуктовата гама на FERVI е вече достатъчно добре позната в търговската партньорска мрежа. Затова сега в Ямбол представянето на FERVI бе подчертано атрактивно като всеки от присъстващите можа лично да изпробва мобилната пясъкоструйна машина FERVI 0462. Комбинирана с мощна промишлена прахосмукачка, която събира обратно в резервоара голяма част от пясъка, това е високопроизводителна машина за повърхностно почистване на метални изделия от ръжда и стари лакови покрития. Този начин за механично абразивно почистване е най-подходящият за неравни повърхнини и предмети с произволна форма. Поради това този вид машини са задължителни за авторемонтни и по-точно автотенекеджийски работилници, за почистване на джанти и други предмети, навсякъде където се налага почистване преди боядисване на метални изделия. Пясъчната струя се изхвърля под налягане 8 bar.

Другата демонстрирана машина бе лентова ножовка (банциг) за рязане на метали FERVI 0255. С тегло от 84 kg, монтирана върху стабилен метален шкаф, машината е отличен помощник за прецизно рязане на метални профили, тръби, пръти и други материали с напречно сечение до 150х140 mm или до Ø140 (при рязане под прав ъгъл).

 

Husqvarna Construction

Благодарение на добрата предварителна подготовка двудневната среща бе увенчана със зрелищна демонстрация на строителни машини на Husqvarna Construction, за повечето от които вече е писано в списанието (https://napravisam.net/?p=33289) – трамбовки, бормашина за ядково пробиване в бетон, машина за шлайфане на бетонни повърхности, рязане на бетонна стена с бензинов ъглошлайф, включително изрязване в бетон на канали с дълбочина до 40 cm, пердашки за изглаждане на повърхността пресен бетон и др. Присъстващите бяха силно впечатлени от способността на трамбовката тип „пачи крак“ LT 6005 да започне веднага работа, след като е била поставена в легнало положение на земята. Трамбовките от този вид на други производители се нуждаят от 15–30 min, докато хидравличното масло се стече и машината стане работоспособна. Същата машина има брояч, който отчита действителното работно време и съответно показва кога маслото трябва да бъде сменено. Така се гарантира, че поради разсеяност, машината няма да бъде повредена.

Според инж. Стефан Стефанов, тази поредна демонстрация затвърди впечатлението сред българските партньори, че машините на Husqvarna Construction са от най-висок професионален клас, на същата висота е и предлагането им от страна на фирмата, ръководена от г-н Тони Йовановски, която е оторизирана за България и местния партньор „Ташев-Галвинг“ ООД.

 

RUBI

За представените продукти на RUBI може да прочетете тук.

 

Обновеният сайт и електронен магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД

В края на срещата бе представен обновеният електронен магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД, който е станал значително по-интуитивен, а търсенето на продукти е значително улеснено. Така например чрез сайта, по номера на ремонтната карта, всеки дал машина за сервизно обслужване може да проследи протичането на ремонта, установените дефекти при приемането и по време на ремонта, извършените дейности и подменени части, включително позволява да се да бъде проследена и историята и от по-предни ремонти на същата машина.

Промените в интерес на клиентите са многобройни, и затова ще ги представим в отделна статия.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото