В категории: 2022, Актуални статии, Брой 7-8/2022

Комплекти с режещи гарнитури за верижни триони STIHL Cut Kits

Израз на поредната грижа за клиента и в поддръжка на реномето си на производител №1 на верижни триони в света от 1971 г. насам, отскоро STIHL пусна на пазара поредната новост – гама комплекти с режещи гарнитури за своите триони STIHL Cut Kits.

Така немският производител разширява практиката си към всяка от своите машини, освен поотделно, да предлага и подбрани комплекти с подходящите за дадения модел елементи за двигателя, които подлежат на периодична подмяна. Такива са въздушният и горивният филтър, запалителната свещ. Също така STIHL предлага и комплекти с материали за почистване и смазване на режещия агрегат на ножици за жив плет, коси и храсторези.

Този подход силно улеснява текущата поддръжка на машините на STIHL, улеснява и гарантира покупката на предписаната от производителя част, по-точно консуматив. Едва ли е необходимо да се споменава също, че използването на оригинални части гарантира безотказната, високопроизводителна работа и дълъг живот на машините.

Както подсказва наименованието им, комплектите STIHL Cut Kits са предназначени за работа с верижни триони, сред които е и станалият изключително популярен напоследък ръчен верижен минитрион GTA 26. Всеки от тези комплекти съдържа по две режещи вериги и водеща шина.

Към момента „Андреас Штил“ ЕООД предлага на нашия пазар пет от тези комплекти – STIHL Cut Kits с номера 1, 3, 4, 5 и 8, които са предназначени за работа с посочените за всеки от тях модели триони.

Както е известно, освен верижни триони, STIHL произвежда в собствените си заводи, със собствени специализирани машини, режещите вериги и водещите ги шини. Това е значително предимство, осигуряващо висока производителност, безотказна работа и дълготрайност на верижните триони.

Колкото и качествени материали, модерни производствени технологии да са използвани в производството им, като всеки режещ инструмент и веригите подлежат на периодично заточване – ръчно или машинно. След определен брой заточвания, идва време и за подмяна. Триенето между веригата и канала на водещата я шина, също води до нейното износване и необходимост от подмяна.

Поради прецизната изработка шините на STIHL са напълно симетрични. Това позволява те да се монтират без оглед на местоположението на лицевата им част, както и да се обръщат периодично за еднакво износване на каналите от двете им страни. Поради това, че преобладаващо се реже с долната част на шината, тя се износва най-бързо.

Практиката е показала, че една шина издържа смяната на около две вериги. Поради това, комплектите съдържат по една шина и две вериги.

За спокойната и ефективна работа, особено при по-натоварена и продължителна работа в гората или на друго отдалечено място, е добре да има в наличност две добре заточени вериги. С едната се работи, втората е в резерв. Когато се наложи, веригата се сменя по-лесно и бързо, отколкото да се заточва на място и на ръка. Така се гарантира, че трионът през цялото работно време ще реже с максимална лекота и висока производителност. Наличието на резервна верига, позволява заточването й да става в удобно за това време, а най-добре – в сервиз и на машина.

Покупката на комплект, вместо поотделно на верига и шина, гарантира оптималната им съвместна работа, предпазва от грешна покупка, улеснява и ускорява подмяната им . Смяната на режещата гарнитура става лесно и почти не отнема време.

 

STIHL Cut Kit 1

Както вече стана дума, този комплект е предназначен за работа с ръчния акумулаторен верижен трион STIHL GTA 26. Той е отличен, високопроизводителен и удобен за работа в градината инструмент, основно за рязане на клони.

Комплектът съдържа:

– 1 водеща шина STIHL Rollomatic Light за GTA 26 (10 cm)

– 2 режещи вериги STIHL 1/4” P Picco Micro 3 (PM3; 1,1 mm)

Комбинацията между здравата и олекотена шина STIHL Rollomatic Light и режещата верига STIHL 1/4“ P Picco Micro 3 (PM3) осигурява на любителя градинар отлична възможност за лесно, бързо и прецизно рязане на клони, тънки стъбла на дървета и по-дебели храсти, както и разкрояване на греди и обли ритловици при изработка на дървени конструкции за градината и в дома. Тази комбинация способства за надеждната работа на триона, включително при продължително натоварване.

 

STIHL Cut Kit 3

Комплектът съдържа две вериги и шина, предназначени за работа с бензиновите верижни триони MS 162, MS 170, MS 171, MS 172, MS 180 и MS 181:

– 1 водеща шина STIHL Rollomatic E Mini, 3/8” P, 1,1 mm (35 cm)

– 2 режещи вериги STIHL 3/8” P Picco Micro 3 (PM3; 1,1 mm).

Обръщаме внимание, че при комплект № 3, става дума за тясна режеща гарнитура, тъй като за моделите MS 180 и MS 181 могат да се използват и двата комплекта – 3 и 4, в зависимост от първоначалната им окомплектовка.

 

STIHL Cut Kit 4

Комплектът съдържа две вериги и шина, предназначени за работа с трионите MS 180, MS 181, MS 182, MS 211, MS 212 и MS 231.

– 1 водеща шина STIHL Rollomatic E, 3/8” P, 1,3 mm (35 cm)

– 2 режещи вериги STIHL 3/8” P Picco Micro 3 (PM3; 1,3 mm).

Стандартната водеща шина STIHL Rollomatic E, 3/8” P се отличава с ниско тегло, висока стабилност и намалена склонност към поява на „обратен удар“ при досег на движещата се верига при върха на шината до дървото. Подходяща е за поваляне на дървета и кастрене на клони, при нарязване на дърва за огрев или разкрояване на греди и други дървени материали, използвани в строителството.

Режещата верига STIHL 3/8” P Picco Micro 3 (PM3) е здрава, издържа на натоварване, позволява висока производителност. Осигурява комфортна работа при намалена склонност от възникване на „обратен удар“ и ниско ниво на вибрациите, предавани на ръцете.

Така подбраният комплект режеща гарнитура осигурява надеждна работа на моторния трион, включително при продължително използване. Позволява постигане на максимална производителност.

Комплектът е подходящ както за непрофесионално използване, така и за професионални цели.

 

STIHL Cut Kit 5

Комплектът съдържа две вериги и шина, предназначени за работа с трионите MS 182, MS 211 и MS 212:

– 1 водеща шина STIHL Rollomatic E, 3/8” P, 1,3 mm (40 cm)

– 2 режещи вериги STIHL 3/8” P Picco Micro 3 (PM3; 1,3 mm).

 

STIHL Cut Kit 8

Комплектът съдържа две вериги и шина, предназначени за работа с акумулаторния верижен трион MSA 220:

– 1 водеща шина STIHL Rollomatic E, 3/8” P, 1,3 mm (35 cm)

– 2 режещи вериги 3/8” P Picco Super 3 (PS3; 1,3 mm).

Веригата STIHL 3/8” P Picco Super 3 (PS3) се отличава с висока производителност при рязане. Характерни за нея са отличното поведение при подвеждане на машината, минимална склонност към обратен удар и ниско ниво на вибрации. Реже плавно и с чист срез. Тя е особено подходяща за резитба при поддържане на овощната градина. Така подбраният режещ агрегат верига/шина, осигурява оптимални условия за работа на акумулаторния верижен трион, включително при продължителна работа.

За допълнителна информация и повече подробности вижте сайта на „Андреас Штил” ЕООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2022, Актуални статии, Брой 7-8/2022

Ключови думи


 
към началото