В категории: 2014, Брой 5-6/2014, Инструменти, Представяме ви

Партньорска среща на „Ташев-Галвинг” – представяне на Hitachi Power Tools

Hitachi-Power-Tools-rem-1

Партньорството между японската компания Hitachi Power Tools и „Ташев-Галвинг“ без съмнение може да се определи като стратегическо, защото Hitachi е една от най-мощните световни компании – водещ производител в много широк продуктов диапазон. Близкото сътрудничество на „Ташев-Галвинг“ с Hitachi Power Tools датира от края на миналата година, като представителят на японската компания г-н Аттила Кабелик специално подчерта в началото на презентацията си, че „Ташев-Галвинг“ е директен вносител на машините и електроинструментите на Hitachi Power Tools – поделението, което отговаря за държавите от Централна и Югоизточна Европа, включително България и Албания. Той направи преглед на развитието на фирмата от 1910 г. насам – от първия електродвигател с мощност 5 к.с. до съвременното огромно по обхвата си продуктово портфолио. Както вече бе писано в НС 11/2013 основаната през 1948 г. дъщерна фирма Hitachi Koki се занимава с производството на ръчни и настолни електроинструменти. Част от най-интересните продукти с марката Hitachi, които „Ташев-Галвинг“ много успешно продава на нашия пазар, вече бяха представени в „Направи сам“:

» Акумулаторни бормашини с безчеткови електродвигатели

» Леки перфоратори

» Подбрани видове електроинструменти

» Електрически верижни триони.

Hitachi1

В презентацията си г-н Кабелик обърна специално внимание на програмата за производство на висококачествени литиево-йонни батерии със захранващо напрежение 3,6 V, 10,8V, 14,4 V, 18,0 V, 25,2 V и 36 V, на ефективните електронни системи, които чрез контрол на напрежението ги предпазват от прекомерно зареждане,  разреждане и претоварване, на универсалните зареждащи устройство, които освен литиево-йонни батерии  зареждат и по-старите видове NiCd и NiMH. Специално внимание бе отделено на батериите с капацитет 4,0 Ah и 5,0 Ah, съответно със захранващо напрежение 14,4 V и 18 V, способни да захранват инструменти с голям разход на електроенергия и да осигуряват продължителна работа с едно зареждане. Възможността дадена машина да работи с батерии с различен по големина  капацитет, както и продажбата на електроинструменти без батерия, предоставят голяма гъвкавост и широки възможности всеки клиент да окомплектова оптимално работилницата си според своите потребности.

Сред акцентите в презентацията се открояваха още акумулаторните електроинструменти с най-ново поколение безчеткови електродвигатели, за които вече е писано в списанието, както и на обособена сред тях група, които са специално защитени срещу проникване на прах и вода. Те имат степен на защита IP 56, което на практика означава, че са сигурно защитени  срещу проникване на прах в количество, което може да причини повреда и не се боят от силна струя вода. Такива машини са ударнитe винтоверти WH18DBALT2TW и WH14DBALT2TW, гайковертите WR18DBALT2TW и WR14DBALT2TW.

Hitachi от години има разработена собствена активна система за намаляване на вибрациите (UVP-User Vibration Protection), които неминуемо се създават при работа на инструмента. Първоначално тя е била разработена за големите перфоратори и къртачи, ала сега много успешно се прилага и при този вид машини от лекия клас. За да не повтаряме вече публикувана в списанието информация, ще обобщим, че системата UVP намалява с около 33% нивото на отделяните вибрации, което от една страна прави работата с тези електроинструменти значително по-малко натоварваща ръцете на работещия и съответно позволява значително по-продължителна работа без това да се отразява неблагоприятно върху здравето. От друга страна сниженото ниво на вибрациите води до двукратно удължаване на експлоатационната дълготрайност на инструментите.

Вариант на автивибрационната система UVP е разработен и се прилага и в новото поколение мощни ъглошлайфмашини с диаметър на диска основно 230 mm.

С марката Hitachi се предлага и обширна палитра от моторни и с електрическо задвижване инструменти за работа в градината и за рязане на дърва.

Презентацията бе последвана от практическа демонстрация на някои от електроинструментите на Hitachi.

Hitachi4

Hita_r

За допълнителна информация и покупки посетете електронния магазин на   „Ташев-Галвинг” ООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2014, Брой 5-6/2014, Инструменти, Представяме ви

Ключови думи


 
към началото