В категории: 2022, Актуални статии, Брой 7-8/2022, Представяме ви

Topmaster Professional – 21 години по пътя на успеха

Инж. Павлин Николчев, бранд мениджър за Topmaster Professional (вляво) и г-н Александър Баша, Специалист обучение нови продукти (вдясно)

Представянето на марката Topmaster Professional и нейните продукти, както и на проекти за по-нататъшно й развитие, протече на два етапа. В първия, инж. Павлин Николчев, бранд мениджър за Topmaster Professional, запозна присъстващите с постигнатото досега в развитието и налагането на марката на пазара, както и новите проекти за нейното развитие през следващите години. След него, г-н Александър Баша, специалист обучение нови продукти, представи данни за темповете на развитие, както и някои от най-новите продукти Topmaster Professional. На него се падна честта за първи път официално да представи най-новата марка на „Евромастер Импорт Експорт“ – GARDEX, създадена за нов клас ръчни градински инструменти.

Марката Topmaster Professional е създадена през 2001 г. Миналата година бе отпразнувана нейната 20-годишнина. Инж. Николчев специално подчерта, че за изминалите вече близо 21 години, марката Topmaster Professional се е утвърдила като пазарен лидер не само в сегмента на професионалните ръчни инструменти, където тя е фокусирана по рождение, но и на целия пазар на ръчни механични инструменти в България. За изминалите 20 години са продадени над 15 млн. инструмента Topmaster Professional, което според неговите думи поражда увереност, че инструмент с тази марка неминуемо присъства във всеки български дом – било то макетен нож, ролетка, многофункционални клещи или съвременен трилъчев лазерен нивелир.

За успешното развитие и налагане марката на пазара, инж. Николчев изказа благодарност към многобройните търговски партньори, благодарение на които тези качествени инструменти достигат до своите притежатели. Той изтъкна и приноса на целия екип на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, за който развитието на двете водещи марки на компанията – Topmaster Professional и Raider, са преди всичко кауза, на която те са се посветили всеотдайно.

Сред факторите, осигурили водещото място на Topmaster Professional на пазара, инж. Николчев специално подчерта изключително широкото портфолио, което включва над 1600 инструмента. Те покриват практически всички продуктови категории. В това отношение марката също е лидер на българския пазар. Тези позиции непрестанно се отстояват, затвърждават и разширяват. Ето защо, по-нататъшното развитие и разширяване на портфолиото на марката Topmaster Professional с нови категории инструменти и нови модели ще бъде един от фокусите в политиката на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД през следващите години. Специално внимание ще бъде обърнато на разширяването на гамите инструменти, предназначени за строителството, за дърводелството и други дейности. Същото важи и за автоинструментите, чиито оборот през миналата година е отбелязал най-висок ръст.

Сред проектите за развитие на марката Topmaster Professional през следващите години влиза и по-нататъшното подобряване и усъвършенстване на комуникацията с крайния потребител. В тази насока вече има значителни успехи, особено изпъкнаха във връзка с отбелязване на 20-годишнината на марката. За целта са били инвестирани значителни ресурси за реализацията на няколко значими успешни проекта. Сред тях са различни благотворителни и дарителски инициативи, подкрепа на моторния спорт и др. Целта на усъвършенстваната комуникация е информацията за новите продукти Topmaster Professional да стига по-бързо и да бъде поднесена професионално до техните потребители.

По-нататъшното представяне на Topmaster Professional, със статистически факти и някои от най-новите високотехнологични продукти, продължи г-н Александър Баша. Проследявайки ръста на продажбите на продуктите с марката Topmaster Professional през последните 10 години (2011–2021 г.), той специално отбеляза неговото непрестанно възходящо развитие през целия период. Най-високи резултати по този водещ показател са постигнати в периода 2020–2021 г. За целия период постигнатият общ ръст е 307%.

Причините за успешното продуктово и икономическо развитие на марката са многопластови. Несъмнена определящи са изключително широкото портфолио, което съдържа ръчни инструменти за практически всички видове дейности, тяхното качество, функционалност и надеждност. Не на последно място и тяхната изключително конкурентна цена, съчетана с т. нар. добавена стойност. Само за последните пет години фамилията Topmaster Professional е обогатена с 561 нови продукта. Характерен за инструментите Topmaster Professional е стремежът на производителя непрестанно да добавя към продуктите си нови функционални възможности („добавена стойност“), които спомагат работата на професионалиста или майстора-любител да става още по-ефективна и производителна, включително при изпълнение на дадени специфични операции или работа при трудни условия.

Това е особено характерно при инструментите Topmaster Professional от 3-то поколение, които „Евромастер Импорт Експорт“ ООД пусна на пазара през 2018 г. Те са по-висок клас професионални инструменти с добавена функционалност и иновативни конструктивни елементи. Първоначално новото поколение е включвало широка гама от клещи. По-късно към него са се включили и други видове инструменти.

През 2020 г. „Евромастер Импорт Експорт“ ООД пуска на пазара изцяло обновена гама лични предпазни средства Topmaster Professional, които отговарят на най-високите съвременни изисквания за този особено важен за здравето на работещия клас продукти. Само за година, тази група продукти е отбелязала ръст от 996%.

Към момента гамата нови предпазни средства включва:

– 8 модела работни обувки (Topmaster Professional), изпълняващи изискванията за безопасност клас S3SRC. Изработени от висококачествени материали, те имат удароустойчиво бомбе от стомана или композитен материал. Те са антистатични, с поглъщащо енергията ходило в областта на петата. Кожените модели са устойчиви срещу проникване на вода, срещу подхлъзване върху мокра с миещ препарат или омаслена керамична настилка. Ходилото има стоманена пластина, която предпазва крака от пробождане.

– 7 модела предпазни ръкавици, изработени от висококачествена телешка кожа. Отделните модели са съобразени с характерните за дадени дейности опасности от нараняване, като някои (Topmaster Professional, 3-то поколение) имат специални полимерни предпазители върху горната си страна, които предпазват срещу удар. Разполагат и с подплата от специална, устойчива на срязване и пробождане тъкан (кевлар). Всички те са сертифицирани по международните стандарти.

– Антифони (Topmaster), ефективно предпазващи слуховия апарат при работа с шумни инструменти. Освен пасивни, предлагат се и активни антифони (3-то поколение), които съдържат FM радиоприемник.

Сред новостите г-н Баша открои и изцяло обновената през миналата година серия лазерни измервателни инструменти, която включва:

– Трилъчев лазерен нивелир TMP 3D

– Двулъчев лазерен нивелир ТМP 1H1VТ

– Лазерна ролетка TMP 50

– Тринога.

Понеже тях вече сме ги представяли подробно в списанието, ще добавим само казаното от г-н Баша, че новите измервателни инструменти са увеличили ръста на продажбите в тази продуктова група с 496%.

През отминалата, юбилейна за марката Topmaster Professional година, 300% ръст са постигнали продажбите на комплекти с инструменти и подвижни шкафове за инструменти. Това се дължи основно на лимитираната серия комплекти инструменти „20 години Topmaster Professional“, както и на изцяло обновената гама шкафове за автосервизни дейности.

В края на своята презентация г-н Александър Баша силно привлече вниманието на аудиторията с последната новост в портфолиото на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД – марката градински инструменти от висок клас GARDEX Tools. Първите образци бяха показани по време на юбилейната среща.

Тези инструменти са специално създадени за хора, за които заниманията в домашната градина са преди всичко средство за разтоварване, откъсване от житейските грижи и акумулиране на положителни емоции сред създадена с личен труд и желание собствена, радваща окото и галеща обонянието отморяваща природна среда. Това са предимно мераклии, които ценят качествения, внимателно изпипан инструмент, чийто досег и функционални възможности усилват удоволствието от работата в градината. Хора, които не биха желали, евтиният, но за сметка на това калпав инструмент, да помрачи това удоволствие и почивна наслада.

GARDEX Tools е създадена за хора, които държат и на външния вид на опаковката. Особено за непрофесионалиста, тя има съществено значение, като вярно информира клиента за съответния продукт.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото