В категории: 2022, Актуални статии, Брой 9-10/2022, Градина, Представяме ви

Акумулаторни машини на STIHL ще се произвеждат в Германия от 2024 г.

На 22 септември 2022 г. групата STIHL обяви, че ускорява своята стратегия за производство на акумулаторни машини и инструменти. За целта от 2024 г. в Завод 2, намиращ се на територията на централата на компанията във Вайблинген, Германия, ще започне производството и на професионални акумулаторно захранвани машини.

По този повод, г-н Михаел Трауб, председател на Управителния съвет на STIHL AG, заявява: „Почти 20% от всички продадени по света продукти на STIHL са с акумулаторно захранване. Този вид машини са нашият най-бързо развиващ се пазарен сегмент и ние продължаваме да инвестираме мощно в това направление с бъдеще. Със създаването на новите производствени мощности за акумулаторно захранвани продукти, ние определяме курса, който ще ни позволи и в бъдеще да продължим да бъдем водещ играч на този пазар.”

Г-н Мартин Шварц, член на Управителния съвет, ръководител на направление „Производство и управление на материалите“, добавя: „Решението да започнем производство на акумулаторни машини във Вайблинген е ясен ангажимент към нашия завод в Германия. Така разширяваме производствения си капацитет в сектора на акумулаторните продукти, което ще ни позволи занапред да създаваме устойчивост на нашата международна производствена мрежа с оглед нарастващото търсене.“

 

Иновативни акумулаторни технологии на STIHL от 2009 г. насам

STIHL поставя началото на своята успешна експанзия на пазара на акумулаторно захранвани машини и инструменти през 2009 г., когато пуска своите първи инструменти от този вид – ножиците за жив плет HSA 65 и HSA 85. Първото им представяне в България от „Андреас Штил“ ЕООД бе на Техническия панаир в Пловдив, същата година. Оттогава компанията инвестира усилено не само в проектирането и производството на все по-широка гама акумулаторно захранвани машини, но и в разработването и производството на акумулаторни батерии и зарядни устройства за тях. Непрестанното усъвършенстване на батериите – увеличаване на техния капацитет, съчетано с понижаване на теглото и намаляване на големината, възможността им да захранват все по-мощни машини, значителното увеличаване на броя цикли на зареждане и като цяло, на дълготрайността на батериите и т.н., позволи на немската компания да разширява бързо своята гама от акумулаторно захранвани машини. Да създава все по-мощни и производителни, същевременно по-леки и удобни за работа машини. Към днешна дата продуктовата гама на STIHL обхваща повече от 50 акумулаторни машини и инструменти, предназначени както за лична употреба, така и за професионални приложения.

В бъдеще в Завод 2 в гр. Вайблинген, Германия, STIHL ще произвежда и акумулаторни продукти за професионална употреба. Понастоящем STIHL произвежда във Вайблинген акумулаторни батерии за професионални акумулаторни продукти

За изпреварващо конкуренцията развитие на производството на акумулаторни инструменти, през 2016 г. STIHL създава във Вайблинген развоен център за акумулаторно захранвани машини, за разработване на нови акумулаторни батерии и зарядни устройства за тях. През 2019 г., отново във Вайблинген, компанията изгражда и собствено предприятие за производство на големи професионални акумулаторни батерии от серията AR, предназначени за носене на гръб.

Иновациите, които STIHL влага в своите акумулаторни машини осигуряват на немския производител лидерски позиции на световния пазар. Така например през 2014 г. STIHL пуска на пазара първата в света акумулаторно захранвана мощна ъглошлайфмашина за рязане на строителни материали TSA 230. От появата си на пазара в началото на 2022 г. до днес, близо година по-късно, професионалният верижен трион STIHL MSA 300 продължава да държи палмата на първенството за най-мощен акумулаторно захранван верижен моторен трион в света. Бихме добавили, че тази почетна позиция се споделя и от специално създадената за този трион батерия STIHL AP 500 S, която също е силно иновативен продукт. Отличава се с голям капацитет, ниско тегло и което е особено важно – позволява двукратно по-голям брой цикли на зареждане в сравнение с предшественика си, съответно има значително по-голяма дълготрайност.

Към момента голяма част от акумулаторните машини на STIHL се произвеждат в Австрия, в завода STIHL Tirol. Извън Германия, освен в него, STIHL произвежда акумулаторни машини в заводите си в САЩ и Китай. В момента компанията строи собствен завод в Румъния, който ще бъде специализиран за производството на акумулаторни и други електрически задвижвани, машини и инструменти.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото