В категории: Брой 12/2011, Дърводелство и обзавеждане, Електроинсталация, Инструменти, Металообработване

Юбилеен комплект за завиване на винтове и болтове

Немската фирма Wera е призната за един от законодателите в производството на отвертки и битове, различни комплекти тип „гедоре“, динамометрични ключове. По случай своя 75 годишен юбилей през ноември т.г. фирмата пусна компактен набор, включващ тресчотка 1/4“, преходник, битове за завиване на винтове с шлиц в главата и накрайници за болтове с шестостенна глава. Комплектът съдържа 38 части. 28 от тях са битове, с които може да се завиват винтове с всички използвани към момента стандартизирани форми на шлица. Седемте шестостенни накрайници са предназначени за винтове и гайки с големина от 5,5 mm до 13 mm. Битовете се закрепват в преходник тип Rapidator, който много улеснява тяхната смяна и поставяне, което може да се извършва само с една ръка. Той има подвижна втулка, която задържа битовете да не изпадат от него.

Кутията на комплекта е изработена от здрава пластмаса, а размерите му 15 х 8 cm го правят удобен за съхранение и пренасяне.

Бихме казали в навечерието на Коледните празници бихме казали, че това е чудесен и желан от всеки майстор подарък. Качеството му е гарантирано от марката на производителя, което означава, че вероятността след време тресчотката да откаже и палецът да спре да задържа в зъбното колело е нищожно малка. И още нещо. Никога не бива да се работи с битове от случаен производител и съответно с ниско качество, защото това може да причини повреда на шлица на винта. А случи ли се това бедата е налице, като може да се окаже, че вече е невъзможно дозавиване или развиване на винта без да се разкърти дървесината около него.

Повече информация за инструментите на Wera може да намерите в следните статии:

* Професионални отвертки и битове

* Динамометрични отвертки и ключове

* Ударни отвертки

* Новият Zyklop на Wera

* Тресчотка-чук Koloss

* Битове за отвертки с ударно/импулсно действие

 

За допълнителна информация, включително за нови модели и покупка на продукти на Wera, посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото