В категории: 2013, Брой 3-4/2013, Представяме ви, Ремонти, Строителство, Сухо строителство, Топлоизолация

Ден на отворените врати на Knauf – 2013

20 години Кнауф в България

Ден на отворените врати в завода за гипсови строителни плоскости – Марица

Baner-543

На 14 юни 2013 г. Кнауф България отваря вратите на завода за гипсови строителни плоскости Марица – с. Медникарово, община Гълъбово. През целия ден, под мотото „20 години Кнауф в България“, ще бъдат представени най-новите продукти и решения в областта на сухото строителство, за които другите чак утре ще говорят. Всеки гост ще има възможността да се консултира с екип от специалисти, да чуе интересни лекции и да вземе участие в практически демонстрации. По време на организираните обиколки на завода, който желае ще се запознае с производствения процес на гипскартонени плоскости Кнауф.

Известен телевизионен водещ ще покаже всички акценти по темите:

• Енергийна ефективност

• Звукоизолация

• Акустика

• Водозащита

За повече информация и онлайн заявка за участие посетете сайта на „Кнауф България“.

Knauf_823_nKnauf_670_n

**********

Повече посетители на деня на отворените врати в завод Марица

Денят на отворените врати в завод „Марица“ се превръща в традиция. За втора поредна година, на 14 юни, „Кнауф България“ отвори вратите на завода за гипсови строителни плоскости. Над 200 професионалисти в строителния бранш дойдоха за да видят най-новите продукти и решения в областта на сухото строителство, представени в мострени зони.

Денят премина под мотото „20 години Кнауф в България“.

Модератор на събитието бе известният водещ от предаването „Мисия моят дом“, Камен Иванов.

Гостите бяха приветствани както от кмета на град Гълъбово г-н Николай Тонев, така и от г-жа Ингрид Янкер – управител на Кнауф България ЕООД.

Програмата стартира с представяне на най-новия член в семейството на Кнауф- готовите шпакловки и фугопълнители Sheetrock. В демонстрацията се включиха доброволци, които се убедиха в леснотата на нанасяне на продуктите.

В импровизирана зала за презентации, изградена от палети гипскартон, бяха представени интересни лекции за продуктите Кнауф.

Инженер Влахов, продуктов мениджър гипсфазер, изтъкна качествата на фасадната системата Knauf W333 – като ефективно решение за нискоенергиен дом. Беше показан филм за монтаж на първите референтни обекти с тази система – еднофамилни къщи в с. Айдемир и гр. Силистра.

В мострената зона „Енергийна ефективност“ под формата на къща, изградена изцяло от системи за сухо строителство, бяха представени Кнауф системите за леки външни стени с гипсфазерни плоскости Vidiwall, с циментови плоскости Aquapanel, системата за сух под с гипсфазерни плоскости Vidifloor и системата за топлоизолиране на подпокривната плоча Vidifloor+EPS.

sn7sn4

Акустикът Стойчо Христев разказа как се решава звукоизолацията с Кнауф системите при стените, пода и тавана.

Звукоизолационните свойства на плоскостите Knauf Silentboard бяха демонстрирани, чрез специално изградена стая, в която бе пусната силна музика, за да се усети разликата вън и вътре в стаята.

В мострената зона „Специални продукти“ беше представен монтажа на лъчезащитните плоскости Knauf Safeboard и перфорираните плоскости Knauf Cleaneo.

Партньор на събитието тази година бе „Кнауф Инсулейшън“. Г-н Тодор Тодоров презентира контактна и вентилирана фасада с каменна минерална вата, като подчерта нейните предимства.

Инженер Румен Бочев, ръководител обучения в Кнауф, обърна внимание върху насоките за правилно шпакловане и върху различните нива на качество Q1-технически необходимо, Q2-стандартно, Q3-много добра повърхност и Q4-перфектна повърхност.

Гостите имаха възможност да се запознаят с производствения процес на гипскартонените плоскости по време на организирана обиколка на завода.

А за любителите на скалното катерене беше направена стена за катерене от гипсфазерните плоскости Vidiwall.

За футболните запалянковци беше организирана игра с топка „Кнауф точен шут“, която доказа здравината на новата гипсова плоскост Knauf Diamant. Тези с най-точен удар получиха награда, голямата от които бе Кнауф кожена чанта с инструменти.

sn1sn6

Коментари и въпроси

1 Коментар към “Ден на отворените врати на Knauf – 2013”

Todor Todorov | септември 17th, 2013 at 1:22 am

Как мога да купя инструмент за повдигане на гипсокартонени плоскости за монтаж на окачен таван?
Ще съм ви благодарен ако получа някаква информация.Предварително ви благодаря.

„Направи сам“:
От Кнауф България ни отговориха, че Knauf произвежда специално приспособление за повдигане и монтиране на облицовъчни плочи на височина до 3,5 m, който обаче не се внася в България.
Запитали сме и други фирми дали не внасят подобен инструмент.
В случай на положителен отговор, ще Ви уведомим.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото