В категории: 2015, Брой 9-10/2015, Инструменти, Представяме ви

Партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ – „Есен 2015”, с участието на: Collomix, Rubi Germans Boada, Robert Bosch, Stanley/DeWALT, Hitachi и SWK Tona /USAG

Sresta1

2

В последните дни на септември т.г. „Ташев-Галвинг“ проведе своята поредна, втора за 2015 г., партньорска среща. За втори път след 2011 г. проявата гостува на китния планински курорт в подножието на Балкана Рибарица с тази разлика, че сега бе проведена в хотелския комплекс „Планината“, който предостави повече възможности за делова работа, отдих и забавления на нарасналия брой участници. Тази утвърдена от години практика в дейността на „Ташев-Галвинг“ несъмнено изисква немалки финансови разходи, немалко хора са заангажирани в организацията й. Това е впечатляващо, защото и днес, когато последиците от всеобщата икономическа и финансова криза вече отшумяват, дори мощни производители от световна величина орязват маркетинговите си разходи, предназначени да популяризират и рекламират собствената си продукция в България. Има и компании (включително български с претенция за европейско ниво), които не намират за необходимо да инвестират средства за разширяване на присъствието си на нашия пазар. А дори и от букварите по маркетинг, реклама и връзки с обществеността се знае, че това е дейност, която по правило се финансира от производителите, било директно, било чрез техните основни търговски партньори.

Sresta3

Въпреки тези азбучни истини „Ташев-Галвинг“ не пести финансови средства и усилия планомерно да налага марките и продуктите, които продава. Нещо повече, втора година поред, тя увеличи броя на партньорските срещи на две годишно. Това недвусмислено говори за непрестанния възход на фирмата при темпове на нарастване на продажбите, които значително надхвърлят средните за страната в отделните продуктови направления. Трайното възходящо развитие на „Ташев-Галвинг“ в много голяма степен се дължи на добре обмислената с дългосрочна перспектива стратегия за развитие, която се базира на изграждане на широка мрежа от партньорски търговски фирми, които са местните лидери в своя регион и чийто просперитет е постоянна грижа на „Ташев-Галвинг“. Едновременно с това „Ташев-Галвинг“ разполага със собствена търговска мрежа за директни продажби, тя е и значителен доставчик на големите търговски вериги от типа „Направи си сам”. Три канала за търговия, чиято специфика изисква умело балансирано ръководство – трудна задача, с която главата на компанията г-н Христофор Ташев и съдружниците му, очевидно успешно се справят. Доказателство за това е развитието на партньорската мрежа от множество по-малки фирми в страната, за чийто просперитет активно допринася партньорството им с „Ташев-Галвинг“.

Sresta9

Компанията предлага много широка продуктова палитра – повече от 60 000 стоки, което позволява клиентът да намира всичко, което може да му потрябва при наличието на голям избор от марки, производители и съотношение качество/цена. Собственият ни опит показва, че от „Ташев-Галвинг“ може да се купи от резервна халогенна крушка за микроскоп, през морето от електро- и механични инструменти и консумативи, осветителни тела и електроматериали, водопровод и канализация, бои и какво ли още не, до всевъзможни метални профили и листови материали, дори и цялостна заготовка от разкроени и огънати стоманените пръти по зададен армировъчен план. Това прави фирмата особено ценен партньор за неизброимо количество строителни и ремонтни фирми, за сервизни и производствени разнокалибрени работилници, за армията от майстори-занаятчии и любители.

Sresta4

Sresta11

„Ташев-Галвинг“ предлага машините и инструментите на практически всички представени в България световни лидери, като на редица от тях тя е изключителен дистрибутор, за други е водещ по продажби в страната. Едновременно с това фирмата отдавна е доказала умението си да издирва и изгражда партньорства с по-малки, но тясно специализирани фирми в производството на сравнително по-ограничен брой висококачествени продукти. Следвайки най-съвременните тенденции в търговията „Ташев-Галвинг“ създаде и непрестанно развива навярно най-добрия в своята област български електронен магазин. Той не само улеснява достъпа до продуктите и покупките на крайните клиенти, а е замислен и функционира като мощен портал за улесняване и оптимизиране на функционирането на широката партньорска мрежа в страната. В крайна сметка за успеха на всяко дело най-важни са внимателно изградените и поддържани човешки делови отношения на разбиране и партньорство, от което всяка от страните да има интерес и да печели. Всичко това обяснява непрестанно засилващия се интерес за участие в организираните от „Ташев-Галвинг“ срещи от страна както на търговските им партньори, така и от фирмите-производители, които имат потребност да представят своите най-нови продукти и търговска политика. Техните продукти като правило са високотехнологични и могат да бъдат успешно продавани най-вече от търговци с необходимата квалификация, познаващи в детайли особеностите и предимствата на всеки новопоявил се на пазара модел. Периодичните партньорски срещи са своеобразна школа за актуална техническа и търговска информация директно от извора.

Sresta5

Откриването на новия голям магазин на „Ташев-Галвинг“ също има решаващ принос за засилване на темповете на развитие на фирмата, защото позволи откритото излагане и непосредствения досег на клиентите до много повече от предлаганите продукти. Създадени бяха условия за още по-удачното обособяване на щандовете по стокови групи. Значителното разширяване на търговските площи на територията на „Ташев-Галвинг“ позволи последващото откриване на нови специализирани магазини, както и основно преструктуриране на съществуващите. А производители като Bosch, Hitachi, Makita и др. получиха собствени щандове, представящи по най-добрия начин както техните машини, така и марковите консумативи, от които зависи най-ефективното им приложение.

Ограниченото в рамките на два дена време на срещите поражда и конкуренция сред желаещите да представят своите продукти компании. Така например за разлика от пролетта, когато се представиха впечатляващо, сега представителите на японската компания Makita, на която „Ташев-Галвинг“ е основен дистрибутор в България, се ограничиха с изложбен стелаж на подбрани машини и отпечатана на цветен принтер актуална за месец октомври продуктова листовка. „Макита България“ бе представена от г-н Филип Савов, който освен да разпространи листовките, не пропусна лично да изпробва качествата на акумулаторните инструменти на големия конкурент DeWALT.

Sresta6

По същата причина в залата бяха изложени и машини на италианската фирма FERVI. Основана през 1978 г., тя е отскорошен партньор на „Ташев-Галвинг“. Макар и да не беше специално представена, тя беше забелязана, привлече и нашето внимание. Затова ще й заделим подобаващо място в следващи броеве списанието. По наше мнение, фирмата заема продуктова ниша, представляваща интерес за занаятчийската гилдия, а също и за напредналите любители, на чиито домашни работилници често може да завидят и немалко професионалисти.

Както и досега, работната част на срещата се проведе на две площадки – в залата за презентации и излагане на експонатите, и място за демонстрация на машините в работни условия, обособено в парковата част на хотелския комплекс.

Sresta8

На срещата в Рибарица бе спазена и традицията за обявяване на поредното търговско партньорство. Този път „Ташев-Галвинг“ представи сътрудничеството си с немската фирма Heller. Като начало ще се предлага широка гама свредла, с които името на компанията се свързва най-често. Heller е поредната немска фирма с трудно понятна за нашенската представа дълбочина на корените си – официалната й регистрация е през 1849 г. В продължение на над 150 години тя не престава да се развива и днес е авторитетно признат производител на висококачествени инструменти.

Презентацията и демонстрираните възможности на свредлата на Heller да пробиват едновременно бетон и стомана привлякоха интереса на присъстващите, защото както се знае, продажбата на консумативи често е по-доходна от продажбата на самите машини.

Останалите участници в срещата от страна на производителите са добре познати на читателите на „Направи сам“ – било от участието им в предишните партньорски срещи, било от представянето на новите им продукти в списанието. Това бяха: немската компания Collomix, лидер в производството на машини (миксери) за подготвяне на място на строителни разтвори, бои и лепила, испанската Rubi Germans Boada, водеща в производството на инструменти за рязане и монтиране на облицовки с плочки, SWK Tona/USAG, производители на професионални механични инструменти, както и Robert Bosch, Stanley/DeWALT и Hitachi.

11

Не бе изненада, че лайтмотив в презентациите и на трите гиганта сред производителите на електроинструменти бе бързото навлизане на безчетковите (без колектор) електродвигатели при акумулаторно захранваните електроинструменти, както и все по-честото им вграждане в захранваните с мрежово напрежение машини. Тема, по която списанието ни пише поне от 2 години насам, поради което едва ли е необходимо за пореден път да убеждаваме читателите ни в неоспоримите предимства на задвижваните с такъв двигател електроинструменти.

Sresta7

Трайно впечатление остави презентацията и на г-н Константин Рангелов, лектор-демонстратор на електроинструменти и измервателна техника от създаването на Роберт Бош ЕООД досега. За разлика от обичайната практика новите машини да се представят изключително чрез техните технически характеристики, той избра нов подход, очевидно съобразен с търговската специализация на аудиторията. Сподели информация, която не може да се намери в техническата документация. Той направи обстоен анализ на пазара на професионални електроинструменти в различни разрези и типа потребители. Понеже на неговата, както и на останалите презентации, ще посветим отделни статия, тук ще споменем само един от направените изводи, а именно, че при избора на инструмент 72% от потребителите в Източна Европа се ръководят от принципа „трябва да свърша своята работа с който и да било подходящ инструмент на разположение“. Едва 18% от потребителите са лоялни към марката и търсят високото качество и екстри в своите инструменти. Съответно на това Bosch се стреми да реагира гъвкаво и дори изпреварващо, като предлага подходящите инструменти и за двете основни групи потребители. За едните това са инструментите с основна характеристика „достъпност“, а за другите водещата характеристика е „иновативност“. Така всеки може да получи оптималния за себе си инструмент на приемлива за него цена. По същата причина, примерно триончетата на прободни триони се делят в три групи по качество: Standard, Expert и Best, подобно групиране има и при останалите т.нар. консумативи, в чието производство Bosch също е световен лидер.

За да не удължаваме прекомерно статията, което затруднява четенето от екран, поотделно в самостоятелни статии ще представим най-интересното от изнесените на срещата в Рибарица презентации и видяното на демонстрациите.

12

Четете в този и следващи броеве:

» Професионални електроинструменти от Bosch с атрактивни цени.

» Нов миксер Xo 33 duo за строителни разтвори – тънкости от лабораторията на Collomix

» Миксерът за самонивелиращи се замазки Collomatic LevMix

» Heller – свредлата с професионално качество

» Новите инструменти и машини на RUBI за рязане на плочки

» Нови електроинструменти на DeWALT

» Електроинструменти и машини на Hitachi (НС 12/2015)

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2015, Брой 9-10/2015, Инструменти, Представяме ви

Ключови думи


 
към началото