В категории: Актуални статии, Брой 7-8/2019, Представяме ви

Партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ – „Пролет 2019“

На 17 и 18 май т.г. „Ташев-Галвинг“ ООД проведе своята 17-та поред и втора за тази година пролетна партньорска среща. Вече става традиция тези срещи да се провеждат в Ямбол – в новата обширна, модерно оборудвана складова база и търговски център на „Ташев-Галвинг“ ООД. Той предоставя отлични условия за презентации и демонстрация на машини и инструменти.

Тези срещи винаги са привличали и привличат голям интерес от страна на фирмите производители и доставчици на продуктите. Както и на фирмите от дистрибуторската мрежа на „Ташев-Галвинг“ ООД, която покрива цялата страна.

Това, с което тази среща се откроява, е броят на участващите в нея производители. Срещата ще се запомни и с това, че на нея бяха представени, повече от всякога, нови участници и нови партньорства, предимно в професионалния сегмент машини и инструменти. В крайна сметка всички останаха много доволни от организацията, убедени в ефекта, който срещата ще окаже за развитието на техния бизнес.

На срещата бе представена търговска и техническа информация, подкрепена с множество демонстрации на нови продукти на фирмите: FERVI, Robert Bosch, Storch, Евромастер Импорт Експорт (марките Metabo и Raider), Battipav, CITY PUMPS, Husqvarna Construction, REM Power, DeWALT, Makita.

 

Г-н Франческо Матиоли, представител на FERVI

Италианската FERVI e измежду фирмите, които редовно участват в годишните партньорски срещи на „Ташев-Галвинг“ ООД. Това несъмнено е свързано с бързо развиващото се партньорство между тях. Също и на все по-широката палитра от  продукти на FERVI, които намират добър прием на българския пазар.

Нейният представител, г-н Франческо Матиоли, направи преглед на основните производствени и търговски показатели и представи актуални към момента данни за развитието и възможностите на фирмата. Понеже вече сме имали възможност да представим FEVI в сп. „Направи сам“ , тук ще посочим само постигнатият през 2018 г. оборот – 24, 3 млн. евро, което прави ръст от 8,2% в сравнение с 2017 г. Характерно за FERVI е, че предлага богат асортимент от продукти с добро качество на конкурентни цени.

Към момента е актуален продуктовият каталог, посветен на 40-годишнината от основаването на FERVI. В обем от 700 страници той съдържа богат асортимент от професионални стругове, фрези и колонни бормашини, електро- и ръчни механични инструменти, консумативи и др. Не липсват работни маси и шкафове за обзавеждане на работилници. FERVI се представя както на пазара на професионални машини и инструменти, така и в сектора на напредналите домашни майстори, които ценят и търсят качествени инструменти. Голяма част от тях се предлагат на нашия пазар чрез „Ташев-Галвинг“ ООД.

 

Г-н Орлин Митрев, представител на Роберт Бош

За гигант като Robert Bosch представянето и демонстрацията на новите продукти е непосилна по обем и невъзможна като времетраене задача. Досега, почти от създаването на Роберт Бош ЕООД, с представянето на подбрани новости отлично се справяше г-н Константин Рангелов. На срещата в Ямбол  представянето на новите продукти бе поето от г-н Орлин Митрев, а тяхното демонстриране в работни условия бе задача на г-н Ангел Милев. Акцент в презентацията бе новата система Xlock за закрепване на работния инструмент при ъглошлайфмашините. Този не е първият случай, когато Bosch създава напълно нова система за улеснено и с редица други предимства закрепване на работния инструмент. Система, която впоследствие се налага до такава степен успешно, че бива възприета като стандарт от останалите производители по света. Доскоро последният такъв пример бе създаденият през 2016 г. съвместно от Bosch и Fein единен стандарт Starlock за захващане на инструмента при многофункционалните електроинструменти с осцилиращо движение – трион, нож (шабър) или шлифовъчен лист. Целта е да се създаде пълна съвместимост между работните инструменти и машините на всички производители, които са възприели този стандарт.

Чрез разработването на новата система за закрепване Xlock се цели замяна на досегашния класически начин, който се използва при всички ъглошлайфмашини – тънка гайка с два отвора за захващане на ключа или по-съвършената специална гайка, която се притяга и развива само на ръка, без специален ключ. Тази гайка се предлага по-рядко със стандартния комплект на машините поради по-високата си цена.

При системата Xlock ъглошлайфмашината има механизъм, който позволява изключително лесно, до 5 пъти по-бързо, поставяне на работни инструмент. Това става чрез лек натиск с ръка, а освобождаването на диска – с повдигане на лостче, намиращо се върху главата на машината. Системата за закрепване гарантира, че дискът ще бъде винаги поставен правилно според посоката на въртене.

Демонстрация на системата Xlock

Машините със система Xlock може да работят само с инструменти – дискове, метални четки, боркорони, пригодени за този начин на закрепване. Към момента Bosch предлага над 130 консуматива от този вид. Дисковете за рязане и грубо шлифоване, ламелни и други шлифоващи дискове са с диаметър 115 и 125 mm. Bosch вече предлага серия ъглошлайфмашини с мрежово захранване и мощност от 900 до 1400 W, работещи с новата система за захващане Xlock. Същото се отнася и за серия акумулаторни ъглошлайфмашини със захранване 18 V.

Представена бе и най-новата акумулаторна батерия ProCORE18V с капацитет 4,0 Ah, 8,0 Ah, 12,0 Ah. Тя е предназначена за всички електроинструменти Bosch Professional, работещи при това напрежение на захранващия ток. Специално внимание бе обърнато и на новото, най-бързо в света, зарядно устройство за батерии с напрежение 18 V – GAL 18V-160 C Professional. Благодарения на специализиран микропроцесорен модул (чип) процесът на зареждане и състоянието на батерията може да се проследяват чрез смартфон.

 

Г-н Станислав Бижев представя марката и машините Metabo

На представителя на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, г-н Станислав Бижев, се падна честта да направи първото представяне на немската марка Metabo по време на партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ ООД. Както е известно, от края на 2016 г., „Евромастер Импорт Експорт“ е единствен и изключителен представител на Metabo за България.  Г-н Бижев запозна присъстващите с изключителната биография на тази немска фирма. Началото, както в повечето случаи от началото на миналия век, е поставено през 1923 г. от талантлив изобретател с предприемачески талант – Албрехт Шнитцлер. Той конструира и произвежда в пекарната на баща си първата ръчна механична бормашина. От нейното наименование се ражда и името на фирмата и марката. Metabo е измежду легендарните марки, които най-точно олицетворяват високото признание „немско качество“ в сектора на професионалните електроинструменти. В класацията за най-силни немски търговски марки, през 2016- 2017 г. Metabo заема 51 място.

За разлика от други производители, също от световна величина, Metabo са изцяло фокусирани в развитието и производството на професионална техника. Като един от локомотивите на световния технически прогрес при електроинструментите, компанията притежава над 700 патента и регистрирани производствени образци. Който се интересува да проследи детайлно развитието на Metabo от създаването й до 2017 г. може да прочете статията „Евромастер Импорт Експорт” е ексклузивен партньор на Mеtabo“, която е написана въз основа на презентацията на д-р инж. Лъчезар Нешев, продуктов мениджър за Metabo. Най-пълното и детайлно описание на новостите в развитието на продуктовата гама на Metabo  може да се намери в 95-те статии, публикувани досега в сп. „Направи сам“.

Като илюстрация за изключителните качества, с които се открояват електроинструментите на Metabo, г-н Бижев се спря върху фамилията ъглошлайфмашини, като посочи 10-те технологични и конструктивни решения, които им осигуряват решаващо предимство пред техните конкуренти.

В презентацията си лекторът посочи и някои данни за 2017 г.:

– Оборот – 457,4 млн. евро;

– Дял на експорта – повече от 80%;

– Близо 2000 служители по света, от които 1100 работят в Нюртинген, Германия.

– Продукцията се разпространява чрез 25 търговски дружества и над 100 изключителни вносители.

 

Г-н Красимир Петков, бранд мениджър за Raider

Сътрудничеството между „Ташев-Галвинг“ ООД и „Евромастер Импорт Експорт“ ООД се развива от няколко години насам, като се активизира след появата на най-новата серия Raider Industrial. Участниците в срещата бяха впечатлени от убедителното, над обичайното професионално ниво, представяне на марката Raider,  което направи нейният бранд мениджър инж. Красимир Петков.

За успешното развитие и налагане на марката електроинструменти Raider на пазара най-добре говори ръстът на продажбите. Така например за периода от 2006 до 2018 г., само в България, средният годишен ръст е бил 20%, а максимумът от 35% е постигнат през 2015 г. Това постижение се дължи на ускореното, едновременно въвеждане по това време на пазара на над 122 нови машини и модели.

Електроинструментите от семейството Raider се делят на три групи, основно според тяхната способност да издържат на продължително натоварване.

– Raider PowеrTools – води началото си от 2000 г. Това са машини и инструменти, предназначени за хора,  обичащи да майсторят, домашни майстори, които се нуждаят от добра за дейностите си машина. Показател за качеството на тези електроинструменти, е че тяхната производителност и продължителност на натоварване варира между 40% и 60%, което е много добър показател в сравнение с основни конкуренти в този среден ценови сегмент. При тях този показател е обичайно между 25% и 45% (при аналогични ценови нива).

– Raider Pro – това са електроинструменти, които се използват за дейности с по-продължително натоварване. При тях, споменатият вече показател за продължителност на работата, възлиза на 60-80%.

– Raider Industrial – тази най-нова марка бе представена за пръв път през 2018 г.  на най-престижното в света изложение за ръчни електро- и механични инструменти Eisenwarenmesse в немския град Кьолн . От над 15 години „Евромастер Импорт Експорт“ ООД е традиционен участник в това световно изложение.

По-нататък в изложението си инж. Красимир Петков  анализира мястото, което електроинструментите Raider заемат на пазара, спрямо своите най-близки конкуренти. Така например инструментите Raider и Raider Pro са позиционирани в долния край на средния ценови клас, което, съчетано с техните качества, ги прави силно конкурентоспособни. При високия ценови сегмент инструментите Raider Industrial отново заемат най-благоприятната в ценовото отношения позиция. Това дава възможност на клиенти, които разполагат със сравнително ограничен бюджет, да купят машина от серията Raider Industrial, която притежава достатъчно добри качества и възможности за професионална работа.

Инж. Петков подчерта, че създавайки марката Raider Industrial, целта не е да се конкурират пряко с най-утвърдените световни лидери. Който желае да притежава машина от най-висок клас, „Евромастер Импорт Експорт“ ООД ще му предложи модел с марката Metabo. Той представи и бързо развиващата се дистрибуторска мрежа на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД извън България с много успешни продажби в Гърция, Македония, Сърбия, Португалия, Италия, Франция, държави от Близкия Изток,  Средна и Южна Африка. Машините Raider се продават успешно и в Китай. В Китай е изграден нов голям логистичен център, от три години функционира логистичен център, сграда  от висок клас,  в Румъния (бивш логистичен център на Philip Morris) и т.н.

Той представи редица конструктивни решения при електроинструментите от серията Raider Industrial.

Подробности за Raider Industrial може да прочетете в тази статия, както и в останалите статии за тези инструменти, публикувани на сайта на „Направи сам“.

 

Г-н Онджей Симон (вляво) и г-н Светослав Асенов, управител на „Цирет” ЕООД

Г-н Алес Складани демонстрира боядисване със системата Storch EcoFinish

Сред участващите за пръв път на партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ ООД фирми бе и немската Storch-Ciret Group. Компанията с нейната история, пазарни позиции и производствена програма,  бяха представени от г-н Онджей Симон.  Storch е най-големият в Европа производител на машини, инструменти и помощни средства, предназначени за боядисване. Срещата в Ямбол бележи нов етап в развитието на сътрудничеството между Storch и „Ташев-Галвинг“ ООД, за което вече е писано в „Направи сам“. Фокусът ще бъде поставен върху машините и системите за професионално боядисване. Това е сектор, който изисква висока техническа компетентност, добре развита търговска мрежа и сервиз, както и реноме сред професионално ориентираните клиенти, каквито „Ташев-Галвинг“ ООД безспорно притежава.

 

Италианската фирма Battipav също бе представена за пръв път пред партньорите на „Ташев-Галвинг“ ООД. Това направи нейният представител г-н Лука Джиове. Създадена през 1983 г., започвайки с машина за трамбоване – изравняване на тротоарни и други настилки от бетонни плочи, фирмата има 36 годишен опит в производството, основно, на професионални машини и инструменти за рязане на облицовъчни плочи от естествен камък (мрамор, гранит), гранитогрес и всички останали материали, използвани за тази цел. Battipav притежава редица патенти, които й позволяват  да произвежда машини с най-високо професионално качество – Spray System (система за оптимално охлаждане на диска в зоните, в които триенето и нагряването са най-високи), Fast Leg (система, облекчаваща поставянето на машината на работното място), WDec (система за предварително утаяване и задържане на твърдите частици в циркулиращия воден поток).  Компанията е световен лидер в производството на помпи за рециркулация на охлаждащата режещия диск вода. Тя е и единственият производител на машини за рязане, която сама проектира и произвежда електродвигателите за тях. Характерно за нейните машини е широкото използване на алуминиеви сплави, което значително снижава теглото им без да се отразява на механичната здравина и устойчивост на детайлите и машините като цяло.

Г-н Лука Джиове, представител на Battipav

Целият производствен цикъл на Battipav се извършва в Италия. Това е така, защото компанията поставя на първо място високото качество на своите машини и инструменти. Те се продават в над 90 страни във всички райони на света. Гамата машини за рязане на плочи, керамични тухли, блокове от автоклавен пенобетон, елементи за изграждане на комини и други строителни материали е много широка. Тя обхваща от машини, позволяващи мокро рязане на дължина  до 3300 mm и дебелина на материала – до 40 mm (EXTRA 3300S SUPERLUNGA) до компактни настолни машини с мощност на електродвигателя 0,55 kW, позволяващи рязане на плочи с дебелина до 35 mm (MAGIK 180). При този вид машини дължината на рязане не се посочва, защото плочата се плъзга върху плота на машината, докато режещият диск и двигателят са неподвижни.

Battipav произвежда също така ръчни инструменти за рязане на плочи, професионални миксери за разбъркване на лепила и други строителни разтвори. Също така – машини за пробиване в строителни материали (бетон и др.) на отвори с диаметър от 10 до 150 mm. Произвежда и серия машини за механична обработка на подови покрития – шлифоване на циментови замазки, почистване на фугите и следите от пълнителя и лепилото при нови подови настилки и др.

 

Г-н Тони Митов представя гамата водни помпи на CITY PUMPS

При много голям интерес премина презентацията на италианската фирма, производител на водни помпи, CITY PUMPS. Тя е добре позната на клиентите на „Ташев-Галвинг“ ООД, които от години продават успешно нейните продукти. Преди години  CITY PUMPS бе представена и в нашето списание .

На срещата в Ямбол нейните продукти  бяха представени за пръв път пред търговските партньори на „Ташев-Галвинг“ ООД. При това с изключително професионално разработена и поднесена лекция от г-н Тони Митов, регионален търговски мениджър. Той направи детайлен преглед на видовете помпи, тяхната специфика и оптимално приложение при различни системи за водоснабдяване. Наблегна на тънкости, които няма къде да се прочетат в толкова синтезиран, професионално поднесен и същевременно лесно разбираем, вид. Водени от убеждението, че толкова полезна информация не бива да остава скрита от огромната читателска аудитория на списание „Направи сам“, в навечерието на неговата 40 годишнина, с любезното съдействие на г-н Митов и г-н Стефан Стефанов, ръководител направление „Електроинструменти“ в „Ташев-Галвинг” ООД, за следващ брой на списанието ще подготвим подробна и актуална статия за помпите на CITY PUMPS.

 

Г-н Тони Йовановски представя фирма Husqvarna Construction и нейните машини

По същия начин ще постъпим, като в следващ брой на списанието ще публикуваме подробна статия за обещаващото сътрудничество между „Ташев-Галвинг“ ООД и световно известната фирма – Husqvarna Construction. Затова тук само ще споменем, че компанията е специализирана в производството на машини за строителството, включително за пътното, като: трамбовки, вибратори за бетон, машини за изравняване на пресния бетон и повърхностна обработка на втвърдени бетонни подове, на циментови замазки и други настилки; ръчни и водими машини за рязане на бетон, асфалт, бетонни тръби и други строителни материали, машини за изрязване на отвори в бетон и други материали, машини за рязане с диамантна верига, промишлени прахосмукачки и засмукващи шлама при рязане или шлифоване машини и др.

Husqvarna Construction и нейните продукти бяха представени от г-н Тони Йовановски, който отскоро ръководи продажбите на компанията в нашия регион, включително и за България. Г-н Йовановски е добре познат сред търговските партньори на „Ташев-Галвинг“ ООД от неколкогодишното много успешно сътрудничество в продажбата на продуктите на Rheinland Elektro Maschinen Group (REM Group).

Ето защо на срещата в Ямбол г-н Йовановски организира обособени изложбени щандове на двете фирми, съответно представи техните подбрани продукти. На щанда на REM Group бяха изложени вече познатите ни: серия въздушни компресори, апаратите за заваряване с обмазани електроди , телоподаващите MIG/TIG/MMA инверторни заваръчни апарати. Те вече са представени подробно в сп. „Направи сам“ .

Г-н Андрей Солаков представи нови модели на DewWALT, на които също ще посветим отделна статия в следващ брой на списанието.

 

 

 

 

 

 

 

 

Нови електроинструменти на Makita бяха представени от г-н Николай Добрев.

 

За подробна продуктова информация и покупки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото