В категории: Брой 11/2012, Инструменти, Представяме ви

„Ташев-Галвинг“ – дилърска среща с участието на Bosch, Stanley Black&Decker, Makita, Спарки Елтос, TYROLIT и KAPRO

В края на октомври фирма „Ташев-Галвинг“ проведе традиционната годишна среща със своите дистрибутори и част от основните си партньори. На срещата в Троян участваха около 80 представители на търговски фирми, като преобладаващата част от тях са регионални лидери в продажбата на машини, механични и електроинструменти, консумативи, крепежни елементи и др. Да представят своите най-нови продукти бяха поканени представители на фирмите, които подреждаме по реда на презентациите им, които публикуваме в самостоятелни статии:

» Kapro Intelligent Tools, Израел

» Роберт Бош ЕООД

» Tyrolit, Австрия

» Спарки Елтос

» Makita

» Stanley Black &Decker и DeWalt

Двудневната среща премина при наситена програма, в която представителите на всяка от тези компании изтъкваше преимуществата на своите машини, предимствата да се продава именно тяхната марка и като правило в такива случаи – правеше кратък преглед на историята и развитието на фирмата и нейните марки. Лекционната част бе допълнена с изложба на машини, механични инструменти и консумативи, а Bosch, Makita и DeWALT демонстрираха в действие някои от своите утвърдени машини, както и най-нови модели, при което, естествено, не липсваше и елемент на съперничество между производителите. Участниците в срещата бяха потопени в поток от информация, която ще ги подпомага в ориентацията кои машини и модели биха били най-продаваеми в техните региони, как да ги представят с оглед на отличителните им характеристики и качества пред клиентите, както и какви нови модели да очакват в близките месеци.

При доминацията на съвременните електронни средства за информиране базовата техническа информация може да се намери на сайтовете на всеки производител, а в случая и на новия сайт на фирма „Ташев-Галвинг“. Това, което информационните технологии не могат да заменят, е необходимостта, често и решаващото въздействие, на чисто човешките, личностните контакти за пораждане и развитие на успешен бизнес. Затова именно срещи като тази са не само продължение на положена през годините традиция, а реална необходимост, която се развива в унисон с изискванията на средата, в която живеем и работим. Това за „Ташев-Галвинг“ – една от най-големите дистрибуторски фирми в своята област, се изразява и в още по-силно фокусиране върху работата с широката партньорска търговска мрежа, чрез която продуктите стигат до крайния клиент. За осемнайсетте години на своето съществуване, освен собствените си магазини в София, Бургас и Ямбол, фирмата планомерно провежда политика от дистрибуторски тип, като захранва практически всички по-големи регионални търговски фирми с оптимално подбрани за нашия пазар инструменти и машини, грижи се за техния сервиз, осигурява им условия на доставка, максимално улесняващи и стимулиращи тяхната работа. Това са около стотина големи и над двеста по-малки фирми, чийто просперитет в много голяма степен зависи от поддръжката, която получават от страна на „Ташев-Галвинг“. Ето защо гвоздеят на програмата бе представянето на новия сайт и електронен магазин на фирмата, пуснат в световната мрежа дни преди срещата. Читателите на списание „Направи сам“ имаха привилегията първи да бъдат запознати с неговите възможностите и използване благодарение на любезно предоставената ни информация от г-н Георги Иванов, ръководител на екипа, разработил техническата част на сайта.

Създаването на напълно обновения сайт с електронен магазин е изключително важна, дори задължителна стъпка за по-нататъшното успешно развитие на „Ташев-Галвинг“. От една страна той е насочен към крайните клиенти, като неимоверно улеснява намирането, поръчката и доставката на едни или други стоки измежду огромен асортимент надхвърлящ 50 000 артикула – най-различни машини, електро- и ръчни инструменти, консумативи, крепежни елементи, осветителни тела и електротехнически материали, лека строителна техника, строителни, В и К и други материали, конструктивни метални изделия, градинска техника и т.н. Списъкът е необозрим и без инструментариума на разработения според най-съвременните стандарти електронен магазин, ориентацията и верният избор са силно затруднени, да не кажем и невъзможни.

Задачата се усложнява допълнително от голямото разнообразие на производители и марки, чиито продукти се предлагат от „Ташев-Галвинг“ – над 40 реномирани световни марки, на 14 от които е официален дистрибутор, а за други 28 – директен вносител. За някои от тях фирмата е изключителен представител в България. Голямото разнообразие предоставя на клиентите широки възможности за избор, а новият сайт е инструментът, който го улеснява в максимална степен.

Замисълът за неговото създаване обаче е значително по-мащабен. Зад фасадата на електронен магазин се намира мощна система, създадена специално за поддръжка на широката дистрибуторска мрежа. Достъпът до този сектор „бизнес към бизнес“ става след съответната регистрация. В тази си част електронният магазин работи като мощен търговски отдел за обслужване на големи клиенти. На разположение са разнообразни и удобни за използване инструменти за намиране на едни или други стоки, за поръчването им по продуктов номер, чрез баркод, за поръчка чрез вече ползвани и съхранени списъци на продукти и др. Системата предоставя информация за наличните на склад количества, за дилърските отстъпки, които ползва съответната фирма, за текущите промоционални акции както на производителите, така и „Ташев-Галвинг“, предвидени са всички възможни начини за плащане, за организация на транспорта, а също така и за сервизната гаранция (от производител, често и за сметка на „Ташев-Галвинг”) на всяка закупена машина и др.

За интереса към новия сайт говори и фактът, че само две седмици след неговото пускане посещаемостта е нараснала над три пъти. Сайтът е оптимизиран така, че всички включени в електронния магазин продукти да бъдат разпознаваеми от интернет търсачките и преди всичко от най-мощната сред тях – Google. Сега търсачката разпознава над 80 000 продукта и услуги, докато преди това число е било около 2000. По този начин предлаганите от фирмата продукти вече са много по-лесно откриваеми от крайни потребители, които разчитат на търсачките.

Освен това фирмата вече активно присъства и в социалните мрежи: във Facebook – https://facebook.com/tashevgalving, Twitter-https://twitter.com/tashevgalving и във Foursquare.

Коментари и въпроси

1 Коментар към “„Ташев-Галвинг“ – дилърска среща с участието на Bosch, Stanley Black&Decker, Makita, Спарки Елтос, TYROLIT и KAPRO”

Петър Вълков | декември 15th, 2012 at 8:59 am

Добър ден.Търсих във вашият саит но така и не открих ръчна машина за рязане на плочки RUBI TS 60. Интересува ме цена и представител за град Шумен.С уважение Петър Вълков.
„Направи сам“: Писмото Ви е препратено на фирмата вносител „Ташев-Галвинг“, от където ще се свържат директно с Вас.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 11/2012, Инструменти, Представяме ви

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото