В категории: 2013, Бани и кухни, Брой 5-6/2013, Мазилки и бои, Материали, Облицовки и настилки, Ремонти, Строителство, Топлоизолация

Материалите Ceresit в нова опаковка

Ceresit1

Ceresit е най-популярната от обширната палитра марки на най-големия в света концерн в областта на строителната химия и лепилата Henkel. Успешният път на Ceresit започва през далечната 1905 г., когато немецът Ханс Вундер създава първия в света продукт, който придава на циментовия разтвор много ценното свойство водоплътност. Три години по-късно марката Ceresit започва устремно да завладява строителните пазари. Това революционно за времето си откритие поставя началото на съвременната строителна химия, на която дължим безброй материали, които преобразиха строителните технологии. През изминалите 108 години марката Ceresit продължава да бъде флагман в създаването на нови и все по-съвършени продукти на строителната химия, излизащи от заводите на Henkel. Те формират няколко основни групи:

» Измазване и защита на фасадни стени.

» Продукти за облицовки с плочки.

» Продукти за саниране на подови конструкции.

» Уплътняващи, хидроизолационни и защитаващи строителната конструкция материали.

» Продукти със специално приложение.

Материалите с марката Ceresit са се наложили от години и на българския пазар, а голямото им търсене бе предпоставка Henkel да построи собствен завод за строителни лепила в непосредствена близост до София.

Казаното дотук обяснява защо за всеки от новопоявилите се на нашия пазар материали с марката Ceresit сме написали и публикували в списание „Направи сам“ подробна статия за неговите качества, приложение и технология при използването му.

Последната технологична новост в производството на Henkel е внедряването на най-модерна технология за опаковане на прахообразните материали в хартиени чували (подплатени с полиетиленово фолио), с която се гарантира плътното им затваряне. Технологията, известна под названието Ultrasonic, позволява много здраво и плътно свързване на материалите чрез прилагане на ултразвук. Този метод досега намираше приложение основно в космическите изследвания, медицината и други високотехнологични области. Смисълът от нововъведението при пакетиране на сухите смеси за крайния потребител е, че вече ще работи с напълно чисти, без полепнал по външната им повърхност прах от материала, а „издишащите“ в околното пространство прах чували ще бъдат забравени. Освен че дробовете на хората ще бъдат по-чисти, защото няма да се пълнят с прахообразни частици, чрез новите опаковки няма да има загуба на материал, превозвачите несъмнено ще са по-доволни, защото няма да замърсяват превозните си средства, а и ще се подобрят условията за складиране на тези материали.

Опаковани чрез технологията Ultrasonic на нашия пазар вече се предлагат следните материали с марката Ceresit:

» Лепилата за плочки Ceresit Classic, CM 11 Plus, CM 12, CM 16 и CM 17. Подробна информация за тях ще намерите тук.

» Ceresit CN 69 и Thomsit DA са саморазливащи се подови замазки за употреба на закрито. Вижте и тази статия.

» Ceresit Thermo Universal, Ceresit CT 83 и Ceresit CT 85 са част от системите за топлоизолация Ceresit Ceretherm.

» Ceresit CT 126 – гипсова шпакловка за стени и тавани на закрито.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото